Raksalla tapahtuu: Makkarin lasiovet

Kerroinkin jo aiemmin, että halusimme pienentää alkuperäistä makuuhuonetta lähes puoleen, jotta saamme enemmän tilaa oleskeluun. Koska emme halunneet tilasta pimeää koppia, eikä siellä ole ikkunaa, päädyimme lasiseinään liukuovilla. Ehdimme asua tässä jo muutaman viikon ennen ovien asennusta ja aloin hetkellisesti jo epäröimään niiden tarpeellisuutta. Olihan siihen alkovissa nukkumiseen jo tottunut. 

Tämä oli siis lähtötilanne.

Kuitenkin heti, kun seinää alettiin asentamaan, totesin että se todellakin oli jokaisen pennin arvoinen ja vielä täydellisempi kuin olisin osannut kuvitella. Sen lisäksi, että ne näyttävät todella hyviltä ja luovat kivaa loft-henkeä asuntoon, ovat ne myös todella käytännölliset. Ne erottavat makuuhuoneen omaksi huoneeksi, joten tuntuu kuin olisi saanut enemmän tilaa asuntoon. Ne eristävät myös yllättävän hyvin ääntä, sillä perjantaina menin nukkumaan kun pojat jäivät vielä istumaan iltaa olohuoneeseen poikaystäväni kanssa, eikä äänet häirinneet lainkaan. 

Niistä tulee myös yllättävän paljon korkeuden tuntua, kun vertaa aiempaan kuvaan. Tila näyttää ihan käsittämättömän korkealta, vaikka todellisuudessa se on "vain" kolmisen metriä. 

Tilasimme seinän Lasitehtaalta pienen kilpailutusoperaation jälkeen. Halusimme ehdottomasti asennuksen ja mittauksen mukaan, joten homma eteni niin, että laitoin ensin kuvan heille tilasta ja pari inspiskuvaa siitä, minkälaista seinää olimme ajatelleet. Sen jälkeen sovimme päivän, jolloin heiltä tultiin mittaamaan tila. Se oli hoidettu noin 5 minuutissa. 

Seuraavana sain heiltä sähköpostiin tämän havainnekuvan siitä, millainen seinästä tulisi. Meidän mielestä kaikki näytti hyviltä, joten laitoimme ovet tilaukseen. Muutaman viikon jälkeen sovimme asennuspäivän, jolloin kaksi miestä hoiti koko rumban. 

Olen näistä kyllä niiiiin sairaan fiiliksissä!! Mitäs te tykkäätte?

Kommentit

Lintsu (Ei varmistettu)

Todella upeat! Juuri niin tyylikkäät kuin saattoi mielessään kuvitella.

Mietin, että Suomessa näitä lasiseiniä taidetaan käyttää yksityishuoneistoissa vielä sen verran vähän, että niitä käyttämällä saadaan asunnosta heti paljon skandinaavisempi. Varmasti yksi myyntivaltti, jos joskus tarvitsee myydä asunto pois :)

Itse olen tottunut nukkumaan pimeässä makuuhuonessa kesällä, että en tiedä olisiko tuo liian valoisa. Mutta toisaalta luonnonvaloon herääminen on kehon kannalta parempi ratkaisu kuin keinovalot :)

Elisa Lepistö

Joo meillä on sama! Sen takia oli pakko laittaa pimennysverhot vielä kaihtimien lisäksi. Ja kiitos, uskon myös että voi toimia myyntivalttina tulevaisuudessa. Veikkaan että tästä asunnosta tulee olemaan todella vaikea luopua sitten kun sen aika tulee.:)

szz (Ei varmistettu)

Teidän asunto on kyllä niin unelma! Ei voi kuin ihastella!

Elisa Lepistö

Voii kiitos! <3 Mekin ollaan super fiiliksissä!

Jenna Ranta (Ei varmistettu) http://www.reimari.org/blogi

Todella hienolta näyttää. Pakko kyllä kysyä, eikö tuolta lopu ilma jos nukkuu kauan ovet kiinni? :D

Elisa Lepistö

Me ei nukuta ovet kiinni, mutta en usko että sen enempää loppuu kuin pienestä tavallisesta makkarista :) nyt helteillä varsinkin vois tulla aika tuskaset oltavat jos pitäisi ovia kiinni :D

Minnapa (Ei varmistettu)

Siis mulla tuli tää sama mieleen! :D mutta sitten aloin miettiä että onko vanhoissa kämpissä ees mitään ilmanvaihtokanavaa joka huoneessa? Meillä on tuloaukko joka huoneen seinässä, joissain taloissa se on ikkunan yläkarmissa, mutta eihän kaikissa ees ole noita. Eli kaipa sitä pärjää ilman?

Vierailija (Ei varmistettu)

Tosi hienot ja tekee tilasta paljon korkemman näköisen.
Itse en voisi makkariin laittaa lasiovia ainakaan ilman verhoa, koska haluan nukkua pimeässä; siksi talvellakin vedän vielä pimennysverhot ikkunan eteen. :)

Elisa Lepistö

Joo meillä on ihan sama! Pakko oli laittaa koko kämppään pimennysverhot sen takia :D ollaan kunnon luolassa yöt!

Siguriina (Ei varmistettu)

Saako kysyä mitä maksoi? Siis suurinpiirtein.

Elisa Lepistö

Tottakai! Tällanen koko seinä ovilla oli 2500€ ja asennus ja mittaus 500€. :)

Siguriina (Ei varmistettu)

Kiitos! Oon ite miettinyt vastaavaa olkkariin, tää anto uutta inspiraatiota. Näyttää tosi kivalta ja ilmavalta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Lasiovet makuuhuoneessa on kyllä tyhmin sisustusidea ikinä. Eikö seinien ja ovien pitäisi tuoda yksityisyyttä? Kuka haluaa olla omassa makuuhuoneessaan niin kuin jossain akvaariossa? Jos on vieraita kylässä, niin tuo nimenomaan ei erota sitä makuuhuonetta omaksi huoneekseen kun siellä on lasin takana yhä aivan näytillä. Ahdistava ajatus. Mainitsit että se eristää äänet hyvin vaikka kämpässä olisi muita valveilla, mutta ei varmaan valoa jos on valot päällä muualla?

Jossain muussa huoneessa nuo voisi olla tyylikkäätkin, kuten jossain isommassa talossa erottamassa jotain tiloja toisistaan, mutta makuuhuoneessa? Ei todellakaan! Jos ostaisin tuon kämpän purkaisin ne heti.

Kommentoi