Raksalla tapahtuu: Makuuhuone

Rakensimme tosiaan uuden seinän ja purimme alta vanhan, jotta saimme makuuhuoneeseen 5 vaatekaappia mahdutettua. Jumppailimme tätä ensin monella eri tapaa ja lopulta tämä ratkaisu tuntui paremmalta kuin muut. En halunnut uhrata esimerkiksi olohuoneesta yhtä seinää kaappitilaksi, joten tämä ratkaisi senkin ongelman. Muuten makuuhuoneeseen ei mielestäni tarvitse mahtua juuri muuta kuin sänky. Arvostan enemmän neliöitä olohuoneen puolella. 

Koska asuntomme on hiukan pienempi kuin olimme alunperin suunnitelleet, täytyi joidenkin asioiden kohdalla käyttää vähän luovuutta. Halusimme ehdottomasti suuren pöydän, jonka ympärille mahtuu useampikin ystävä viettämään iltaa. Ainoa järkevä paikka sille on sängyn ja ikkunan välissä. Halusimme eristää jollain tapaa makuutilan ruokailutilasta, mutta emme kuitenkaan blokata valon tuloa makuuhuoneeseen. 

Päädyimme teettämään tilaan lasiseinän. Olen ihaillut mustakarmista lasiseinää ystäväpariskunnan luona monet kerrat, joten sellainen oli saatava. Googlailin erilaisilla hakusanoilla lasiseiniä ja laitoin tarjouspyytöjä useampaan paikkaan. Kuulin että toinenkin kaveri on suunnittelemassa samanlaista seinää, ja kertoi parhaan tarjouksen tulleen Lasitehtaalta. Katselimme heidän sivuiltaan gallerian kuvia ja totesimme sieltä saavan juuri haluamaamme mustaruudukkoista seinää. Myös me saimme parhaan hinnan sieltä, joten valinta oli helppo. 

 

On kiva, että makuutila on jollain tavalla eristetty muusta tilasta, jos vaikka haluaa mennä ennen toista nukkumaan. Lasi päästää myös kivasti valoa sisäänsä, eikä peitä kaunista tiiliseinää joka takana näkyy. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten laitoimme vain refekuvat haluamastamme tyylistä. 

Muuten makkarista tulee melko pelkistetty. Päiväpeitto menee vaihtoon, heti kun löydämme uuden mieleisen. Seinään tulee myös kummallekin lukuvalot. En tajunnut aiemmin, että emme voi ottaa yöpöytiä kummallekin puolelle, sillä kaapit eivät mahtuisi avautumaan toisella puolella. Tällaisia asioita ei vain aina tule ajatelleeksi kun on niin noviisi näissä hommissa. Onneksi yöpöydät eivät nyt ole mitenkään elintärkeät, ja kirjaakin voi pitää maassa hyvin. 

Ikkunoista tulee aina iltaisin ihan mielettömät varjot seiniin, ja lasiseinän myötä kuvioita tulee vielä enemmän! Uskon, että mustat karmit tulevat sopimaan muutenkin todella hyvin tiiliseinään. 


Viimeiset 2 kuvaa: Pinterest

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Teidän koti näyttää ihanalta <3

Elisa Lepistö

Kiitos! <3 Me viihdytään!! :)

Olivia-O (Ei varmistettu)

Miten olisi joku simppeli hylly tiiliseinälle, voisi laittaa vaihtuvia kollaaseja ja toimisi yöpöytänä samalla. Ei kuitenkaan peittäisi hienoa seinää.

Elisa Lepistö

Hyvä idea! Mutta meillä on kummallakin joku outo fiksaatio siitä ettei haluta pään päälle mitään mikä voi teoriassa pudota sieltä :D

Lottaeb (Ei varmistettu)

Mitä jos seiniin poraamisen sijaan panostaisitte johonkin teidän tyyliin sopivaan sängynpäätyyn, sellaiseen joka toimisi samalla laskutasona ja valonlähteenä integroiduilla valaisimilla tai riittävän leveänä tasona tavan yövaloille? kodistanne on tulossa tosi hieno!

Elisa Lepistö

Mistä ihmiset löytää noita kivoja päätyjä missä on esim. just laskutilaa? Oon yrittänyt googlailla huonolla menestyksellä :D Mutta hyvä idea!! Kiitos :)

eella (Ei varmistettu)

En oo pitkään aikaan lukenut sun blogia ja nyt kun tänne eksyin niin piti lukea kaikki kämppäpostaukset kerralla ja siiiis ihana kämppä!! Tuo tiiliseinä on upea ja maalatut seinät tuo kyllä kodikkuutta. Meillä on myös remppa kesken ja seinät maalattu valkoisiksi, mutta nyt aloin miettimään.. :D Lattiassa vaaleanharmaa laminaatti, joten se Neito-maali vois näyttää tosi hyvältä tehostevärinä meidän olkkarin seinässä.. Jossain postauksessa mainitsit, että ette aio keittiöön laittaa yläkaappeja ollenkaan? Mun mielestä keittiö näyttää sairaan hyvältä, kun yläkaappeja ei ole, mutta säilytystila oli meille kynnyskysymys, joten yläkaapeilla mentiin :)

Elisa Lepistö

Kiitos! Joo meillä ei tuu ollenkaan yläkaappeja, mutta sen sijaan tulee tooooosi iso saareke, johon tulee kummallekin puolelle säilytystilaa. Meillä on avokeittiö, niin se vie sitten olkkarista vähän tilaa ja avaruutta pois. Kaikissa keittiöissähän ei voi tällaista ratkaisua edes tehdä. Ja Neito on ihana!! Voin suositella <3 Laitan vielä kuvia noista kaikista seinistä kun keittiökin on maalattu :)

eella (Ei varmistettu)

Avokeittiö + saareke kuulostaa järkevältä! Innolla jään odottamaan tulevia kämppäpostauksia (etenkin maaleihin liittyviä :D)!

Milla Sukhilta (Ei varmistettu) http://www.sukhimatot.com/blog

Upea koti! Tuo tiiliseinä on hurmaava. Ja noissa Pinterestin kuvissa todella hieno kontrasti lasiseinän ja lautalattian yhdistelmässä.

AnskuAS (Ei varmistettu)

Moikka! Simppelit vaatekaapit meillä hakusessa. Nuo teidän näyttäö upeilta! Saanko tiedustella, mistä ne ovat? :)

Elisa Lepistö

Ne on ihan Ikeasta :) mutta nyt niissä on myös vetimet joten ei enää oo ihan noin minimalistiset :/

Kommentoi