Raksalla tapahtuu: Makuuhuone

DSC_4959.jpg

Rakensimme tosiaan uuden seinän ja purimme alta vanhan, jotta saimme makuuhuoneeseen 5 vaatekaappia mahdutettua. Jumppailimme tätä ensin monella eri tapaa ja lopulta tämä ratkaisu tuntui paremmalta kuin muut. En halunnut uhrata esimerkiksi olohuoneesta yhtä seinää kaappitilaksi, joten tämä ratkaisi senkin ongelman. Muuten makuuhuoneeseen ei mielestäni tarvitse mahtua juuri muuta kuin sänky. Arvostan enemmän neliöitä olohuoneen puolella. 

Koska asuntomme on hiukan pienempi kuin olimme alunperin suunnitelleet, täytyi joidenkin asioiden kohdalla käyttää vähän luovuutta. Halusimme ehdottomasti suuren pöydän, jonka ympärille mahtuu useampikin ystävä viettämään iltaa. Ainoa järkevä paikka sille on sängyn ja ikkunan välissä. Halusimme eristää jollain tapaa makuutilan ruokailutilasta, mutta emme kuitenkaan blokata valon tuloa makuuhuoneeseen. 

Päädyimme teettämään tilaan lasiseinän. Olen ihaillut mustakarmista lasiseinää ystäväpariskunnan luona monet kerrat, joten sellainen oli saatava. Googlailin erilaisilla hakusanoilla lasiseiniä ja laitoin tarjouspyytöjä useampaan paikkaan. Kuulin että toinenkin kaveri on suunnittelemassa samanlaista seinää, ja kertoi parhaan tarjouksen tulleen Lasitehtaalta. Katselimme heidän sivuiltaan gallerian kuvia ja totesimme sieltä saavan juuri haluamaamme mustaruudukkoista seinää. Myös me saimme parhaan hinnan sieltä, joten valinta oli helppo. 

DSC_4976.jpg

DSC_4962.jpg

 

On kiva, että makuutila on jollain tavalla eristetty muusta tilasta, jos vaikka haluaa mennä ennen toista nukkumaan. Lasi päästää myös kivasti valoa sisäänsä, eikä peitä kaunista tiiliseinää joka takana näkyy. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten laitoimme vain refekuvat haluamastamme tyylistä. 

Muuten makkarista tulee melko pelkistetty. Päiväpeitto menee vaihtoon, heti kun löydämme uuden mieleisen. Seinään tulee myös kummallekin lukuvalot. En tajunnut aiemmin, että emme voi ottaa yöpöytiä kummallekin puolelle, sillä kaapit eivät mahtuisi avautumaan toisella puolella. Tällaisia asioita ei vain aina tule ajatelleeksi kun on niin noviisi näissä hommissa. Onneksi yöpöydät eivät nyt ole mitenkään elintärkeät, ja kirjaakin voi pitää maassa hyvin. 

Ikkunoista tulee aina iltaisin ihan mielettömät varjot seiniin, ja lasiseinän myötä kuvioita tulee vielä enemmän! Uskon, että mustat karmit tulevat sopimaan muutenkin todella hyvin tiiliseinään. 

DSC_5013.jpgDSC_4991.jpg

lasiseinä.jpg

Viimeiset 2 kuvaa: Pinterest

Kommentit (12)
  1. Moikka! Simppelit vaatekaapit meillä hakusessa. Nuo teidän näyttäö upeilta! Saanko tiedustella, mistä ne ovat? 🙂

    1. Ne on ihan Ikeasta 🙂 mutta nyt niissä on myös vetimet joten ei enää oo ihan noin minimalistiset :/

  2. Milla Sukhilta
    7.4.2018, 19:58

    Upea koti! Tuo tiiliseinä on hurmaava. Ja noissa Pinterestin kuvissa todella hieno kontrasti lasiseinän ja lautalattian yhdistelmässä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *