Raksalla tapahtuu

DSC_4597.jpg

Tällä hetkellä remppa etenee vauhdikkaasti ja väliseinä on nyt purettu. Kun kävin työmaalla ensimmäistä kertaa niin, että seinä oli alhaalla, olin pakahtua valon määrästä. Harmikseni tähän rakennetaan kuitenkin vielä pieni seinänpätkä, joten ihan näin avaraksi se ei jää. Nukkumiselle on kuitenkin saatava oma tilansa, joten sen takia seinä on oltava. Tällä hetkellä asunto on melko kaaoksena, ja vakuutun päivä päivältä enemmän siitä, kuinka hyvä päätös oli ottaa remontti ammattilaisilta. 

Muistan kun kaikki sanoivat minulle etukäteen, että seinää purkaessa sitä roskaa tulee todella paljon. Kohauttelin vähän olkiani sille ja totesin ettei se nyt ole niin paha kun kyseessä ei ole edes kantava seinä. Nyt kun tuolla kävi pyörähtämässä niin täytyy kyllä myöntää, että ihmettelin mistä tuo kaikki tavara oikein oli peräisin. 

Myös keittiön saareke oli purettu, ja loput kaapit otettu alas. Ihana nähdä konkreettisesti, miten hommat edistyy. Seuraavaksi vuorossa on uuden seinänpätkän rakentaminen. Siirrämme makuuhuoneen seinää sen verran, että sisäpuolelle mahtuu 5 kpl kaappeja. Haluan ehdottomasti paljon säilytystilaa, jopa mielummin liikaa kuin liian vähän. Kun kaikille asioille on omat paikkansa, on koti helppo pitää siistinä. 

Pohdimme pitkään, miten saisimme parhaiten kaappitilaa, ja päädyimme lopulta tähän seinän siirtoon. En halunnut käyttää olohuoneesta yhtä seinää kaapistolle, sillä haluan taiteelle tilaa. Myös eteiseen tulee kaappirivistö ja keittiöön lisätään enemmän alakaappeja. Kun rojuista on päästy eroon ja seinä on pystyssä, on maalausurakan aika. 

Tässä on nyt värit, joihin päädyimme (toki tietokoneen näytöllä näyttävät vähän erilaisilta). Valamo tulee keittiön seinään, Neito eteiseen, Serpentiini olohuoneen pitkälle seinälle ja muut seinät Tikkurilan valkoisella. Myös lattiaan tulee sama valkoinen sävyksi. Tuo valkoinen näyttää yllättävän tummalta tässä puhtaan valkoista vasten, mutta veikkaan että se on ihan erinäköinen sitten seinässä. Jännittää yllättävän paljon, miten kaikki sopii yhteen ja miten ne toimivat tiiliseinän parina. 

Näyttökuva 2018-03-06 kello 11.19.05.jpg

DSC_4591.jpg

DSC_4595.jpg

DSC_4598.jpg

Kommentit (11)
  1. Tuosta tulee upea! Me ollaan juuri muuttamassa asuntoon, jossa on mustat lautalattiat ja pohdittiin, pitäiskö ne maalata valkoiseksi vai pitää mustana. Olen monta vuotta haaveillut valkoisista lautalattioista, mutta yhtäkkiä tuo musta tuntui aika tyylikkäältä vaihtoehdolta ja mietityttää, kuinka kova homma lattioiden maalaamisessa on. Teittekö itse, vai palkkasitteko jonkun tekemään? Jos voit valottaa hieman asiaa, niin olisi kiva kuulla mitä tuollainen lattioiden hionta + maalaus suunnilleen lopulta kustansi 🙂

    1. Me ei tehty itse mitään, mutta hiojalla meni pari päivää ja maalaukseen pari. Hinnoista en osaa sanoa kun meillä oli urakkahinta koko projektille. Kannattaa ainakin hionnan osalta kysyä pari tarjousta. Maalaamisen voi tehdä itsekin 🙂 tsemppiä rempoaan!

  2. Eiiii miten kivalta näyttää!!!!

    1. Tää olin muuten sitte meikä 😀 / saratickle

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *