Raskausviikko 35

35. Raskausviikko on nyt meneillään, ja eletään jo aika loppumetrejä tällä maratonilla. Kun mietin tätä ensi viikolla koittavaa äitiyslomaani joskus kesällä, ajattelin sen hyvin erilaiseksi. Ajattelin, että tekisin ruokia pakastimeen, järjestelisin paikkoja, laittaisin joulua kotiin, leipoisin pipareita, polttaisin kynttilöitä ja joisin litrakaupalla glögiä. Rentoutuisin, lepäisin ja valmistautuisin tulevaan. Ajattelin, että tässä vaiheessa asuntomme olisi ollut jo kauan sitten täysin valmis.Elämä viikolla 35.

Edelleen meillä on kuitenkin parkettisuojaa, sahanpurua, remonttiroinaa, työkaluja, tikkaita ja epämääräisiä kasoja joka nurkassa. Tuntuu että joka päivä tekee hirveästi töitä sen eteen, että saisi jotenkin ”valmista” ja illalla ihmettelee että miksi mikään ei näytä yhtään valmiimmalta? Varmasti siksi, että liikkuminen on 10 kertaa hitaampaa kuin normaalisti. Jokaisen pienen ”urakan” (esimerkiksi sukkien nostaminen lattialta ja niiden vieminen pyykkikoriin) jälkeen pitää usein ottaa pieni huilitauko. Antaa hengityksen tasoittua ja välillä heittää pötkölleen tai jumppapallon päälle.

Äitini on onneksi ollut monena päivänä auttamassa tässä kaaoksessa ja aina niiden päivien jälkeen on tuntunut että kyllä tästä vielä valmista tulee. En malttaisi odottaa, että pääsen teillekin näyttämään ennen ja jälkeen kuvia! Sitä on melkein itsekin jo unohtanut, mistä lähdettiin.Vauva viikolla 35. 

Vauva painaa nyt n. 2,5 kg ja on n. 45 cm pitkä (tosin saattaa olla, että tämä kyseinen tyyppi on hiukan isompikokoinen, se selviää varmaan seuraavalla viikolla). Keskushermosto on täysin valmis ja ruoansulatus lähes kokonaan kehittynyt. Mikäli vauva päättäisi syntyä nyt, olisi todennäköistä ettei hän tarvitsisi enää vastasyntyneiden tehohoitoa, vaan pystyisi hengittämään itse.

Varustelu viikolla 35.

Hankinnat alkaa olla loppusuoralla. Saimme vihdoin ostettua vaunut ja nyt soitettiin että ne ovat saapuneet liikkeeseen. Sain myös yhdeltä seuraajalta ostettua loput äitiyspakkauksen tavarat jotka meiltä puuttui! Vauvan huone alkaa myös pikkuhiljaa valmistua. Haimme vihdoin kaapiston & vitriinin, jonka olimme ostaneet ystäviltämme. Ehkäpä pian pitäisi myös alkaa miettiä sitä sairaalakassin pakkaamista. Turvakaukalo on vielä kellarissa, eikä sen kiinnittämistä ole harjoiteltu lainkaan.

Ostimme seuraajan suosituksesta Ikeasta sellaisen toimistotuolin alle tarkoitetun läpinäkyvän maton, joka auttaa siinä ettei parkettiin tule naarmuja tai sitten myöhemmin ruoasta jälkiä. Se on myös helppo pyyhkiä puhtaaksi ja on melko huomaamattoman näköinen vaikka onkin iso.

Aloin myös virkkaamaan. En tiedä, mistä ihmeestä tämä innostus tuli, mutta lauantaina kävin Tokmannilta ostamassa elämäni ensimmäisen virkkuukoukun ja tein kaksi pientä myssyä.Vointi viikolla 35.

Oma fiilis on ollut aika hyvä. Kävin viime viikon maanantaina osteopaatilla kun sormeni olivat niin kipeät että epäilin rannekanavaoireyhtymää. En pystynyt tekemään käsillä oikein mitään ja hermoromahdus oli aika lähellä, kun muutenkin koko liikkuminen oli valmiiksi jo niin rajoittunutta. Osteopaatti totesi, että tässä tapauksessa ei voida hoitaa kuin oiretta, sillä syy on raskaus ja lopullinen helpotus tulee vasta sitten kun kehon painopiste muuttuu normaaliksi. Sormet ovat kuitenkin sen jälkeen toimineet yllättävän hyvin, joten olen iloinen että kävin.

Närästys valvottaa öisin ja nyt myös pissahätä on alkanut vaivata. En tiedä johtuuko se siitä, että olen yrittänyt juoda enemmän, jotta sormiin ei sattuisi ja turvotus olisi vähäisempää vai siitä, että vauva on laskeutunut alemmas ja painaa nyt eri tavalla virtsarakkoon. Olen myös alkanut hikoilemaan öisin. Herään yleensä sellaisesta lammikosta kuin pahassa kuumeessa. Tämä on erikoista, sillä en kuitenkaan tunne oloa mitenkään erityisen kuumaksi. Enkä normaalisti hikoile oikein koskaan, edes treenatessa. Harjoitussupistuksia on edelleen päivittäin ja joinain päivinä ne ovat todella kivuliaita.

Muuten olen ollut yllättävän oireeton. Ei päänsärkyjä, selkäsärkyjä, pahoja liitoskipuja tai huonovointisuutta. Tästä olen erittäin onnellinen.Keho viikolla 35. 

Vatsa alkaa olla jo hullunkurisissa mittasuhteissa, vaikka tiedän että se vielä kasvaa tästäkin. Olen öljynnyt sitä todella tunnollisesti joka päivä ja iho tuntuu todella pehmeältä. Raskausarpia ei ole ainakaan vielä ilmaantunut, mutta nähtäväksi jää tuleeko niitä vielä.

Vaakaa meillä ei ole, joten en tiedä kuinka paljon kiloja on tullut tähän mennessä. Laihduin kuitenkin niin rajusti alkuraskaudessa ja olin päässyt vanhaan painooni vasta viimeisen kolmanneksen alkaessa, etten usko painon nousseen vielä hurjasti. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että ruoka maistuu, vaikka närästyksen takia ruokavalio onkin ollut todella yksitoikkoista viime viikot. Pääasia kuitenkin, että vauva saa kaiken mitä tarvitsee.

Hiukset ovat pysyneet edelleen oudossa tilassa, jossa ne eivät tunnu rasvoittuvan lainkaan. Olen nauttinut tästä todella paljon, sillä normaalitilanteessa ne näyttävät likaisilta heti pesusta seuraavana päivänä. Iho on myös voinut hyvin, eikä näppyjä ole ollut.

Kommentit (6)
  1. Oli kyllä ihanaa, kun raskauden ajan iho pysyi tosi hyvässä kunnossa. Tosta hikoilusta, niin muistan, että sitä ilmeni synnytyksen jälkeen. Siis sillä tavalla, että jouduin nukkumaan pyyhkeen päällä, kun heräsin öisin sellaiseen kylmän hien lammikkoon. Tätä tapahtui ihan imetyksen alussa ja sitten hikoilu jäi. Joku hormonimyllytyksen oire, sellainen kiva sneak preview varmaan siitä miltä vaihdevuodet tuntuvat.

    1. Toi on kyllä kummallista! Kun mullakaan ei ole edes mitenkään kuuma, vaan se on just tollasta kylmää hikeä 😀 Ihanaa!

  2. Mun vauva syntyi rv 34+6 (olipa muuten ylläri, vedet meni matkalla töihin ja siitä suoraan sairaalaan!) ja en ikinä päässyt äikkärille ennen vauvaa, eipä siis tullut laitettua ruokaa pakkaseen tai muuta vastaavaa myöskään. Onni oli ystävät ja perhe jotka saapuivat hätiin 🙂 sairaalakassiakaan ei luonnollisesti oltu pakattu, mutta mies toi kaiken tarpeellisen kotoa eli hyvin pärjäsin!

    Ja kaikkein tärkein eli vauva voi hyvin eikä tarvinnut muuta kuin vähän apua syömisessä, jotta painoa kertyisi lisää nopeasti. Teholle ei siis onneksi jouduttu ja nyt ollaan oltu kotona jo kolmisen viikkoa ja vauvakuplassa on ihanaa!

    Nauti loppuraskaudesta!

    1. Oijoi! Ihanaa kuulla että kaikki meni hyvin vaikka vauvalla olikin kiire <3 Voin vaan kuvitella, miten tuossa pitää yhtäkkiä adaptoitua siihen, että se onkin menoa nyt! Oon itse nähnyt nyt unia missä menen harjoitussupistusten takia naistenklinikalle ja he kertovat että vauva syntyy NYT 😀 Aamulla aina ollut vähän jännä olo. Ihanaa loppusyksyä sinne vauvakuplaan! <3<3<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *