Remonttipäiväkirja

Remppapostauksia toivottiin paljon, joten aloitetaan vaikka esittelemällä tämä meidän kohde. Ensin kuitenkin hiukan taustaa tästä asunnosta. Meillä oli toive löytää ensimmäinen sijoitusasunto meidän edellisestä taloyhtiöstä, sillä tiesimme sen olevan todella hyvä yhtiö ja sijainti hyvä Torkkelinmäellä. Etsimme kuitenkin laajalta alueelta vaihtoehtoja ja oikeastaan koko vuoden seurasimme markkinaa silmä kovana.

Lopulta yhtenä marraskuisena iltana kun tulin kotiin, mieheni huikkasi, että nyt se kohde on löytynyt. 70-luvulla remontoitu yksiö juuri tästä edellisestä taloyhtiöstämme. Bookkasimme samalle illalle näytöt ja kävimme yksi kerrallaan katsomassa sen, kun toinen oli nukkuvan lapsen kanssa kotona.

Kohde vaati täydellisen remontin, mutta oli myös edullinen alueen markkinaan nähden. Tein saman tien tarjouksen näytössä ja seuraavana päivänä kuulimme, että se oli mennyt läpi. Taloyhtiössä oli lunastusmahdollisuus, ja pari päivää ennen sen raukeamista kuulimme, että joku osakkaista oli käyttänyt sen.

Meitä harmitti ihan tolkuttoman paljon, mutta samalla saimme siitä virtaa tarjota yhtä kerrosta ylempänä olevasta asunnosta, joka oli ollut jo kauan myynnissä. Olimme olleet katsomassa sitä jo syyskuussa ja ihastuimme siihen jo silloin. Ainoa, mikä mietitytti oli hinta. Se oli paljon paremmassa kunnossa, hiukan isompi ja näkymätkin paremmat.

Teimme kuitenkin ensimmäisen kariutuneen kaupan jälkeen tarjouksen, joka meni nopeasti läpi. Sitten alkoi uusi kaksiviikkoinen, jonka aikana jännitimme, lunastaako taas joku meidän osakkeet. Mutta lopulta uudenvuoden aattona mahdollisuus raukesi ja saimme alkaa suunnitella remonttia.

Asunto oli suhteellisen hyvässä kunnossa, ja ihan pienellä keittiön ovien ja hanan fiksaamisella sen olisi voinut laittaa vaikka heti vuokralle. Me halusimme kuitenkin tehdä tästä erityisen ihana koti jollekin ja mahdollisesti pärjätä vuokramarkkinoilla hiukan paremmin sen ansiosta. Alkuperäinen ajatus oli myös kaivaa lautalattia laminaatin alta esiin ja hioa se itse. Olin innoissani siitä, että itse tekemällä pääsisi oppimaan paljon kaikkea uutta remontoimiseen liittyvää.

Kuitenkin isännöitsijä sanoi, ettei noita vanhoja lautalattioita oikein enää anneta kaivaa esiin, sillä äänieristys huononee ja lankkujen välisistä rakosista tulee pölyä huoneilmaan. Päätimme sitten jättää laminaatin paikalleen, sillä se on kuitenkin neutraali ja hyvässä kunnossa.

Keittiö oli huonossa kunnossa, mitä ei oikeastaan kunnolla edes tuosta kuvasta näy. Ovet oli päällystetty jollain muovilla ja repsotti useammasta paikasta. Hana vuosi työtasolle, ovet roikkuivat vähän huonosti muutamasta paikkaa ja jääkaapin hyllylevy oli rikki.

Sen tulemme uusimaan kokonaan. Jätämme kuitenkin kaakelit paikoilleen ja peitämme sen vaan uudella välitilan levyllä. Kalusteet ja kodinkoneet menevät uusiksi.

Kylpyhuoneet uusitaan lähitulevaisuudessa taloyhtiön toimesta, joten sille emme tee varmaan muuta kuin suihkuverhon lisäämisen ja peilin vaihdon.

Tällä hetkellä olen maalannut jo ison tilan pariin kertaan, tänään äitini tulee auttamaan eteisen tapetin irroittamisessa. Ajattelin maalata sen samantien sitten toisella sävyllä kuin ”olohuoneen”. Tänään tulee myös koristelistat, joilla teemme seinään paneloinnit. Niistä tulee aivan ihanat varmasti. Pääsen itse heilumaan mittanauhan, jiirin, sahan, vatupassin ja liiman kanssa. Niin kiva tehdä tollaista konkreettista hommaa, missä oman kädenjäljen näkee heti.

Kävimme jo tekemässä keittiötä varten valintoja ja siitä tulee UPEA. Meillä on ollut yksi musta keittiö, yksi valkoinen ja nyt tulee taas jotain ihan erilaista. En malta odottaa, että pääsen näyttämään meidän valintoja teille.

Laitan jossain vaiheessa kuvia taas raksalta! Tässä nyt alkutilanne kuitenkin.

koti remontointi
Kommentit (1)
  1. Thank for your sharing. The house is very beautiful. I hope to have more blogs about the house after the renovation. Surely it would be great krunker

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *