Remonttisuunnitelmia ja inspiskuvia

Siis voi herranen aika, miten nämä muutot tuntuvat olevan vuosi vuodelta aina kamalampia? Vaikka voisi kuvitella että alkaisi olla jo ihan ammattilainen muuton suhteen, kun on elämänsä aikana tullut aika monta kertaa se rumba tehtyä. Mutta silti sen jäljiltä on aina sellainen olo, ettei please taas muutamaan vuoteen samaa hässäkkää.

 

Meillä kuitenkin sama operaatio on edessä muutaman kuukauden jälkeen, kun remontti on valmistunut, mutta saapahan tässä nyt jonkin aikaa hengähtää. Tällä hetkellä kirjoittelen tätä vielä muuttolaatikoiden keskeltä, mutta toivon mukaan viikonloppuun mennessä ollaan saatu kaikki paikoilleen. Aloitin muuttamisen jo varmaan kuukausi sitten, joten kaaoksen keskellä on nyt tullut tovi jo vietettyä.

 

Nyt on myös remontin suunnittelu virallisesti aloitettu, vaikka emme ole vieläkään saaneet remonttilupaa tekniseltä isännöitsijältämme. Ymmärrän, että näissä voi joskus kestää, sillä meinaamme räjäyttää kaiken, mutta silti turhauttaa, kun hommat ei etene.

 

Lupia odotellessamme olemme päässeet kuitenkin jo pohtimaan materiaaleja. Olimme suunnitelleet poistavamme joka tapauksessa vanhan palaparketin ja katsovamme, missä kunnossa lautalattia on. Urakoitsijamme oli kuitenkin sitä mieltä että lattia on luultavasti niin huonossa kunnossa, että sitä ei voi käyttää.

Sen lisäksi palaparketin poisti voi olla aikamoisen työn takana. Osassa asuntoa sen alla on kipsilevyä ja osassa vaneria. Pelkään, että se irtoaa pieninä palasina ja sitä kaivetaan koko kesä pois. Ja pahimmassa tapauksessa tajutaan ettei alla olevaa lattiaa voi kuitenkaan käyttää.

Joten nyt pohdimme, jos tekisimme vain vanhan lattian päälle uuden. Kyselinkin Instagramin puolella, mistä saisi pitkää katkeamatonta lankkua, jollaista haluaisimme. Sain hurjan paljon hyviä vinkkejä teiltä ja jaoin ne myös eteenpäin. Tein uuden highlightin Instagramiin nimeltä ”remontti”, joten sen palluran takaa löytyy jatkossa kaikki remppajutut. Parhaalta vaihtoehdolta tuntuu tällä hetkellä kuusilankku, jonka käsittelisimme hiukan kylmän sävyiseksi.

Keittiön suhteen alkaa olla nyt aika selkeät sävelet. Pohja oli hiukan haastava ja jumppasimme sitä jonkin aikaa. Nyt tuntuu kuitenkin, että hyvä ratkaisu on löytynyt, jossa ei tarvitse kamalasti koneiden paikkoja vaihdella. Tällä kertaa keittiöstä tulee miltei vanhan vastakohta. Vaaleita pintoja ja todella minimalistinen ja skandinaavinen kokonaisuus.

Kylpyhuone sen sijaan on hiukan ongelmallisempi. Meillä on taloyhtiössä tehty putkiremontti 2011-2013, joten vesieristeet on todella hyvässä kunnossa. Kuitenkaan kaakeleiden päälle ei saa tehdä remonttia. Eli mikäli haluamme ne vaihtaa, tulee meidän räjäyttää koko kylpyhuone ja tehdä eristeet alusta alkaen uudelleen. Tämä tuntuu niin järjettömältä, kun ne on niin lähiaikoina tehty. Ulkonäön suhteen meillä on sen sijaan melko selkeät toiveet.

 

Haluamme jotain isompaa kaakelia/kiveä ja ehkä jotain lämpimän ja hiukan tummemman sävyistä. Sen lisäksi haluamme seinäpöntön, lavuaarin alle piiloon menevän pesukoneen, seinään upotetut hyllyt shampoille ja muille aineille, sekä valaistuksen josta saa monenlaisia tunnelmia. Olen myös haaveillut aina kylpyammeesta ja harkitsemme vielä, saisiko sellaisen mahtumaan ilman, että kylppäri menee aivan tukkoon.

Vaatehuoneita tulee näillä näkymin kaksi. Niitä emme ole vielä sen kummemmin suunnitelleet, sillä veikkaan että ne tehdään viimeisinä. Meillä on kummatkin vaatehuoneet tällä hetkellä täynnä tavaraa, jota olemme roudanneet säilöön muuton tieltä. Haluaisimme kuitenkin sielläkin kiinnittää erityistä huomiota valaistukseen ja siihen, että jokaiselle asialle löytyy omat paikkansa.

Haluan tarpeeksi tilaa kengille ja reippaasti roikkumistilaa. Meillä on kummallakin paljon vaatteita ja haluamme myös panostaa niihin. Se tarkoittaa myös sitä, että niille on tarpeeksi tilaa, eikä koskaan tarvitse ryntätä mitään pieneen tilaan. Haaveilen myös siitä, että vaatteet olisi helposti näkyvillä, jotta ei tulisi aina käytettyä niitä päällimmäisenä olevia juttuja.

Toivon mukaan saamme pikapikaa luvat kuntoon ja pääsemme aloittamaan!

koti remontointi
Kommentit (6)
  1. Moikka,

    Löysin ekaa kertaa sun blogiin kaverin vinkkaamana remppapostausten perässä 🙂
    Itselläni on se tilanne, että oon ostamassa ensimmäistä omaa asuntoa ja remontti kiinnostaisi kovasti, ellei vastaan sattuisi tulemaan juuri oman tyylistä asuntoa (mikä on siis toki varsin epätodennäköistä :D)
    Odottelen siis innolla remppapostauksia ja kävinkin lukemassa vanhemmat jo läpi! Saako kysyä, että kuinka paljon tuon teidän aiemman (/tämän hetkisen?) asunnon remontointi maksoi? Mielestäni näistä remonttibudjeteista on hankala saada käsitystä ja varsin harva niistä kertoo avoimesti :/

    Onnea myös tulevan babyn johdosta <3

  2. Nyt on pakko kysyä että millähän perusteilla taloyhtiö on teiltä nämä remontit kieltämässä? Kannattaa oikeasti pitää puolensa, ei taloyhtiöllä ole oikeutta kieltää muutostyötä ellei sitä voi perustella sillä että se aiheuttaisi vaaraa tai pysyvää haittaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *