ROOMA

Päätimme ystäväni kanssa lähteä minilomalle pakoon tätä pimeyttä. Pidennetty viikonloppu tekee ihmeitä ja saa vähän ajatuksia muualle tästä kaamoksesta. Viime Marraskuussa olin Lontoossa ja totesin silloin jo, että aika on täydellinen kaupunkilomalle, mikäli budjetti- tai aikataulusyistä ei voi pidempää reissua tehdä.Tykkään Suomenkin sisällä tehdä tällaisia pikkulomia. Kun on poissa kotoa, ei hoitamattomat asiat paina. Ei tarvitse hyötykäyttää vapaapäiviä esimerkiksi siivoamiseen tai ikkunoiden pesemiseen. Nykyään kuitenkin ulkomaille pääsee jo samalla hinnalla kuin esimerkiksi Vaasaan, jolloin valitsen mielummin jonkin uuden maan & kaupungin.

Pallottelimme hetken Rooman ja Wienin välillä. Wien kuulosti ihanan tunnelmalliselta tähän aikaan vuodesta ja olen jo kauan halunnut käydä siellä. Katsoin vähän aikaa sitten Rakkautta ennen aamua elokuvan pitkästä aikaa ja se vain lisäsi Wien-kuumettani. Päädyimme kuitenkin lopulta Roomaan. Kumpikaan meistä ei ollut ennen käynyt siellä ja lennotkin löytyi hiukan yli satasella. 

Koska aikaa on vain kolme kokonaista päivää, toivoisinkin teiltä nyt vinkkejä sinne. Missä on parhaat shoppausapajat tai mitkä nähtävyydet on pakko käydä katsomassa? Onko mielessä jokin loistava ravintola tai drinkkipaikka? Millainen yöelämä Roomassa on? Tai onko jotain yleistä vinkkiä esimerkiksi siellä liikkumiseen? Kaikki vinkit ovat tervetulleita! 

Kommentit (6)
 1. Katalla on monia samoja suosituksia, kuin itselläni. Olin Roomassa vuosi sitten joulukuussa kolme päivää ja kuljin rautatieaseman läheisyydessä olevalta hotellilta metrolla keskustaan päin. Kävelin päivät kaupungilla (etäisyydet on loppujen lopuksi tosi lyhyet ja kaupungin hahmottaa hyvin kävellen).

  Trasteveren alue on sellainen, jonne todellakin kannattaa eksyä vaeltelemaan. Ei kannata unohtaa ihania Juutalaiskatuja, niillä on mitä ihanimpia pikkukauppoja, aivan sympaattiset ja kauniit kapeat kadut.

  Vatikaanista muutama vinkki, jos sinne haluaa mennä. Pyhän Pietarin kirkkoon oli aivan törkeät jonot, kun sinne mentiin. Siellä on paljon hieman ärsyttäviä yrittäjiä, jotka yrittää myydä kiertoesittelyjä kirkkoon, jottei joutuisi jonottamaan paria tuntia (meillä jonotuksessa meni n. 20minuuttia!). Vatikaanissa oli hienoa käydä, vaikkei kovin uskonnollisia ollakaan. Sikstuksen kappeliin meillä ei ollut mitään mahdollisuutta päästä, koska ei oltu ostettu etukäteen netistä lippuja. Sitä asiaa kannattaa selvittää, jos haluaa sinne mennä.

  Takseista kannattaa lukaista tai kysyä Roomassa käyneiltä, sillä meille italialaiset ystävät varoitteli kovasti ”pimeistä” takseista. Onneksi ei jouduttu käyttämään, pärjättiin metrolla, koska tultiin kaupunkiin junalla.

  Ihanaa lomaa, Rooma on hyvä kohde!

 2. Rooma on kyllä ihana paikka 🙂 via del corso on ainakin yksi hyvä shoppailukatu! Ja vittorio emaneullen muistomerkki on kyllä näkemisen arvoinen 🙂 taksit on halpoja ja ruoka on hyvää, varsinkin pizza 😉 harmikseni en muista nimeltä yhtään ravintolaa jossa oon siellä käynyt.. Jäätelöä kannattaa myös maistaa!:)

  1. Loistavaa! Kuulostaa hyvältä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *