Ruokahaaste

Sain jonkin aikaa sitten Viiviltä haasteen kuvata kaikki viikon aikana valmistamani ruoka-annokset.
Tein poikkeuksellisen vähän ruokaa kotona, joten otin vapauden kuvata myös pari aamiaista sekä työruokia ja kouluruokia. Nämä tulevat nyt satunnaisessa järjestyksessä. Ja jos joku ei nyt ymmärtänyt, nämä eivät ole kaikki mitä olen viikon aikana syönyt, satunnaisia annoksia vain!

ravitseva aamupala Lämmin ruoka, salaatti ja ruisleipä työeväinäHunajamelonia, kasviksia, perunaa sekä paneroitua kuhaa koulussaLohta, hunajaporkkanoita, lammaspullia sekä salaattia töissä. Juomana sodavesi.Aamiainen pääsiäisenä, kun kaapit ammottivat tyhjyyttäänYksi harvoista valmistamistani aterioista, salaattia ja lihapullia. Lihapullissa vain jauhelihaa ja mausteita. Pysyvät hyvin kasassa noinkin.Edellisen päivän lihapulla- ja aurajuustojämät täysjyväpastalla ja avokadollaAamusalin jälkeen poronkäristystä, perunamuussia, kasviksia, puolukkahilloa ja salaattia. Juomina vesi ja piimä.Kasvispataa, pastaa ja jotain kinkkukastiketta. Juomina piimä ja vesi.Kanaa, riisiä, salaattia ja jälkiruokana mangojuomaSalaattivälipalaa töissäTandoorikanaa basmatiriisillä ja salaattia

Loppukevennykseksi vielä ihan muuta asiaa. Törmäsin ihanaan artikkeliin onnellisista ihmisistä ja siitä, mitä he tekevät ollakseen onnellisia. Siinä oli vielä itsellänikin monia kohtia, mistä voin ottaa opikseni. Erityisesti minulle kolahti kohta "Älä hermostu pienistä asioista", jossa kehotettiin kysymään itseltäsi: "Onko tällä mitään väliä vuoden päästä?". Sen kysyminen laittaa mukavasti asiat mittakaavaan. Tästä pääset lukemaan sen.

Voikaa hyvin! :)

Kommentit

Suvii (Ei varmistettu)

hyvännäköistä ruokaa teillä koulussa, onnekas :)!Haetko töissä jostain samasta paikasta aina erikseen ruoat vai onko teillä joku työpaikkaruokala tms? Meillä työpaikan vieressä supermarket joten pahasti välillä tulee kiusauksia käydä hakemassa jotain herkkuja tauolle... :D hesekin löytyy mutta sitä olen onnistunut välttelämään

Elisa (Ei varmistettu)

Haen yleensä työpaikan sellaisesta ruokalasta. Siellä on sellainen lämminruokabuffet :) ja silloin kun ehdin, teen eväät valmiiksi! Niin välttyy hesekiusauksilta ;)

Anonymous (Ei varmistettu)

Hienoa nähdä, että syöt runsaat ja monipuoliset annokset, sillä liikutkin käsittääkseni paljon! Ei sitä ihminen jaksa, jollei syö kunnolla. Mistä käyt hankkimassa työevääsi? Kätevästi olet saanut mukaan tuollaista terveellistä "kotiruokaa". :) Vinkkinä: kannattaa yrittää ottaa evääksi itse tehtyä ruokaa kotoota, niin säästät samalla sievoisen summan. ;)Itselläni muuten sama ongelma tuon "pienistä asioista hermostumisen" kanssa! Täytyy vain yrittää opetella hillitsemään itseään..

Elisa (Ei varmistettu)

Meillä on sellainen ravintola työpaikan yhteydessä, mistä saa ID-alennuksella tuollaisen lämminruokabuffetin! Normaalisti otan kyllä eväät :) mutta tuosta syö yleensä parikin kertaa kun ottaa boksin täyteen!

Anonymous (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvältä! Onneksi on tuollainen mahdollisuus. :)

Senja (Ei varmistettu)

ihana monipuolista kyllä. kiva kun kuvailet näitä. syöt ihailtavasti, selkeästi et noudata mitään tiettyä ruokavalioa, "koska keho nyt vaan tykkää siitä eniten", jossa vältellään sitä ja tätä. se on niin yleistä nykyään. kiitos siis tästä:)olin kuuntelemassa stubbia kun hän puhui yliopistolla akateemisen elämän ja liikunnan+ruokavalion yhdistämisestä. kolahti jotenkin kun hän, kiireinen ja maineikas poliitikko sanoi, että onnen pilarit ovat yksinkertaisesti ruoka, urheilu ja uni. kun nuo kolme ovat tasapainossa ja kaikkea on riittävästi, niin olo vaan yksinkertaisesti on hyvä ja ihminen on onnellinen. ei tarvita mitään suuria mullistavia ulkomaanmatkoja tai hienoja tavaroita saavuttaakseen onnen, vaan ihan noi kolme asiaa vaan. :) ja niinhän se taitaa olla omallakin kohdalla :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Senja! Stubb on kyllä ihan asian ytimessä!! :) niin se ainakin minulla menee. Heti kun yksi noista kolmesta asiasta puuttuu, alkaa onnellisuus rakoilla.

Anna A (Ei varmistettu)

Itse tarvitsen muutakin kuin ruokaa, liikuntaa ja unta. Noista kolmesta liikunta on heti se ensimmäinen asia mistä olen valmis rajoittamaan. Minulla menee pikemminkin niin, että ruokaa, unta ja musiikkiharrastuksia (laulan ja soitan pianoa...) :). Mutta niinhän se menee, ihminen on onnellinen ja rento, kun hän on levännyt, hyvin ravittu ja tekee asioita joista eniten pitää :).-Anna-

Anonymous (Ei varmistettu)

Hei Jenni, mä oon onnistunut jotenkin totaalisesti missaamaan, että sulla on työpaikka? Voitko kertoa tästä lisää, mitä teet ja millä alalla? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kenelleköhän tämä oli osoitettu? :) Jos oli minulle, niin on minulla tosiaan työpaikka, mutta se ei liity mitenkään blogiini joten en täällä siitä sen enempää höpöttele! Toivottavasti ymmärrät!

Jenna (Ei varmistettu)

Oi mitä herkkuannoksia! Syöt kyl ihailtavan monipuolisesti:-)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Jenna! :) Pitää syödä, jotta jaksaa sitten riehua salin puolella ;)

Aino (Ei varmistettu)

Ruokakuvat <3 Ihanan näköisiä ruokia teillä koulussakin, namiii! Ja ihan huippu tuo artikkeli. Oon nyt alkuvuoden mittaan opetellut itse tuota pinnan pidentämistä, esimerkiksi töissä.. kyllä musta tuntuu, että nykyään oon ehkä jo jopa vähän kärsivällisempi heh :D

Elisa (Ei varmistettu)

Sama täällä! Mulla on ollut joskus todella lyhyt pinna. Nykyään en oikeastaan edes osaa pahoittaa omaa mieltäni mikäli töissä on joku hankala asiakas. Omakin elämä helpottuu kovasti :D

Viivi (Ei varmistettu)

Se olin minä! :D Ja tein taas sen perusvirheen, että seminälkäisenä aloin katsomaan ruokakuvia... Onneks on tällä kertaa oma ruoka jo liedellä :) Hyvältä näyttää! (Ja mäkin otin vapauksia ja kuvasin myös muita eväitä, muuten olisi ollut seitsemän kuvaa keitosta :D)

Elisa (Ei varmistettu)

No niiin olitkin!! :)Korjasin nyt tuon tekstin ;) Joo sulta mä varastinkin ton idean :D Kun olisi muuten ollut aika vähän ruokia.

Anonymous (Ei varmistettu)

Huippu juttu tuo onnellisuudesta kirjotettu juttu/linkki! Tommosista tulee hyvä mieli ja laittaa miettimään omaa käytöstään!Hei etkös maininnut että olet lopettanut tupakanpolton?Voisitko kirjoittaa kuinka se on onnistunut vai oletko jo siitä kirjoittanut?Tahdon voima on mulla kovilla, joten on mukava kuulla tarinoita kuinka on voittanut halunsa, oli se sitten ruuan tai tupakan suhteen ja antanut tahdon voiman valloittaa!-T-

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! Olen kirjoittanut siitä aikaisemmin tällaisen postauksen http://startlivingyourbestlife.blogspot.fi/2012/10/tupakoinnin-lopettami...ä lopettamiseen! Se vaatii vain sen, että päättää tehdä muutoksen ja pysyä siinä. :)

Kommentoi