Ruokarytmin pelastajat

*Kaupallinenyhteistyö: Elovena

Köpiksessä tuli vähän kohdeltua kaltoin vartaloa, sillä ruokailujen väli venyi todella pitkäksi joka päivä. Sanoinkin viikonlopun jäljiltä ystävälleni, että suhtaudun kehooni nykyään kuin hyvään ystävään ja tuollaisien päivien jälkeen minulla on paha mieli ja huono omatunto siitä, että olen laiminlyönyt sitä. 

Onneksi hyvä olo on mahdollista saada takaisin kehoon parilla ihan helpolla niksillä ja heti sunnuntaina oloni olikin jo normaali. Turvotus, tukkoinen & vetämätön olo ja huimaavat olotilat lähtevät kaikki sillä, että muistaa juoda vettä, syödä hyvin, ja tarpeeksi usein. En viihdy mitenkään erityisen hyvin keittiössä, joten useasti ruokaileminen vaatii pientä suunnittelua. 

Jos tekee lounaalla jo hiukan isomman satsin ruokaa valmiiksi, ei tarvitse kokoajan olla laittamassa uutta annosta. Kun lähden kaupungille tai muille asioille, varmistan aina että laukussa on jotain evästä mukana. Usein nimittäin asioiden hoitamiseen menee useampi tunti, enkä halua löytää itseäni siitä tilanteesta, että etsin kiukkuisena jotain välipalaa. Enkä myöskään halua löytää itseäni suklaapatukka kourassa vain sen takia että verensokerit ovat tipahtaneet alas. 

Viimeaikoina olen pitänyt laukussa näitä Elovenan kauraisia ja hedelmäisiä välipalapatukoita. Ne ovat pelastaneet jo monet verensokerin heittelyt. Uusi kikkani on myös se, että syön patukan ennen kauppaan lähtöä. Nälkäisenä tulee nimittäin tehtyä kaupassa välillä vähän hölmöjä valintoja. Pastaa, pikaruokaa, jotain nopeaa ja täyttävää ja ehkäpä vielä jotain makeaa jälkiruoaksi. Kun pahin nälkä on sivuutettu, voi keskittyä ostamaan vähän parempia ruoka-aineita.

Nyt olisi luvassa myös lukija-arvonta, jossa voit voittaa 40 euron arvoisen tuotepalkinnon Elovenalta. Voit osallistua arvontaan kertomalla kommenttiboksissa, millaisina hetkinä kaipaat eniten välipalaa? Elovena ottaa voittajaan yhteyttä suoraan sähköpostitse ja osallistumisaikaa on 22.6. saakka!

Kommentit

SHaidi (Ei varmistettu)

Teen työtä jossa ruokailujen väli voi venyä jopa 8h mittaisiksi riippuen keikkojen määrästä. Ja koska kyseessä on liikkuva työ ei mitään kylmäsäilytettävää voi pitää mukana. Siispä nämä elovenat on jo pelastaneet monta turhautumisen hetkeä ja toivottavasti tulevat myös lisää pelastamaan! :)

S.H. (Ei varmistettu)

Kaipaan välipalaa oikeastaan kaikkien isompien aterioiden välissä (aamupala, lounas, päivällinen)! Mulle on todella tärkeää syödä säännöllisesti ja pitää verensokerit tasaisina pitkin päivää.

JennaJJ (Ei varmistettu)

Töissä välipalat ja erityisesti välipalapatukat ovat osoittautuneet helpoiksi ja hyviksi päivän pelastajiksi! Itsellä tauot ovat usein lyhyitä, jos niitä on, joten nopeat ja helpot eväät ovat tärkeitä. Ennen ilta/iltapäivä treeniä tykkään myös napata jotain pientä välipalaa ja vasta treenin jälkeen syödä kunnon aterian! :)

P (Ei varmistettu)

Itse tarvitsen välipalan aina lounaan ja päivällisen välillä, muuten väli venyy liian pitkäksi! Pieniä välipaloja tulee napsittua myös töissä ja ennen treeniä jos on väsynyt olo. Välipaloista saa ihanasti uutta puhtia!

aakk (Ei varmistettu)

Kaipaan eniten nopeaa ja helppoa välipalaa töissä, jossa tauko kestää 15min ja syömiselle jää aikaa noin 5min aikaa. Tällä hetkellä välipala on melkein aina Skyr, joten vaihtelu virkistäisi :D

sinii (Ei varmistettu)

Välipaloja täytyy syödä every day töissä kuin kotonakin, muuten kiukku on taattu :D
Pyrin syömään sen 2-4h välein, joten välipaloja napostelen useamammankin päivässä isompien ruokailujen välissä. Töihin joudun aina ottamaan kaksi välipalaa, joten helpoille snackeille olisi kyllä käyttöä :)

AKJ (Ei varmistettu)

Tarvitsen välipalaa nälkäkiukun ehkäisemiseen. Varsinkin erilaiset välipalapatukat on tosi hyviä tähän tarkoitukseen.

NinnuM (Ei varmistettu)

Opiskelupäivinä pitäisi aina olla mukana edes yksi hengenpelastaja, ettei kesken luennon alkaisi nolo vatsalaulu soimaan. Eli näillä Elovenan välipaloilla pelastettaisiin monta kiusallista hetkeä ja samalla pysyisi tärkeä virkeys päällä opiskelun kannalta!

EllaR (Ei varmistettu)

Koulussa täytyy syödä joku välipala, koska muuten opiskelusta ei tule yhtään mitään. Jos ei syö mitään välipalaa, ei jaksa opiskella. Välipalan täytyy olla helppo ja nopea, kuten joku välipalapatukka. Välipalapatukoissa on usein sokeria yllättävän paljon, joten mikä vain patukka ei käy :)

Mari_s (Ei varmistettu)

Kaipaan välipaloja juuri niinä hetkinä, kun tiedän, että seuraavaan ateriaan on aikaa ja nälkä ei ole vielä iskenyt, mutta tiedän, että jos nyt en syö niin kohta kiukuttaa :D Mun kohdalla ei toimi, että otan välipalan, kun nälkäkiukku on jo iskenyt vaan yritän juurikin ennakoida tällaisilla Elovena-patukan kaltaisilla helpoilla snackeilla, jotka menee ihan herkusta :)

Laura123 (Ei varmistettu)

Pitkinä koulupäivinä ehdottomasti!

emppis (Ei varmistettu)

Teen toimistotyötä, ja pari tuntia ennen lounastaukoa alkaa olla pikkunälkä. Jos en ole muistanut ottaa välipalaa mukaan, alkaa päätä särkeä ja koneella työskentely on tuskaa. Välipalapatukat on täydellisiä välipaloja juuri tohon aikaan!

Sanni S.

Välipalaa kaipailen ennen ja jälkeen treenaamisen. Usein saatan juosta koko päivän jumpasta toiseen, joten lisäenergialle on todellakin tarvetta päivittäin. :) Siksi munkin laukusta löytyy aina jotain välipalaa, näitä Elovenan patukoita olisi kiva päästä myös testaamaan!

Wnl (Ei varmistettu)

Kaipaan välipalaa missä vaan tilanteessa kun edellisestä syömisestä on vierähtänyt 3-4 tuntia...

vimmu (Ei varmistettu)

NAM, näyttää ihan omatekemiltä! Nopeaa, terveellistä ja herkullista välipalaa tarvii kahvilatyössä, jossa on todella kiireistä välillä, eikä aikaa kunnon ruualle ole. Myös kotiin nälkäisenä tullesssa ois kiva olla noita, ettei ennen kunnon ruuan valmistumista tulis sorruttua johonkin epäterveelliseen....

Sssssrr (Ei varmistettu)

Kaipaan välipaloja useimmiten iltaisin, kun on kavereiden kanssa jonkun heistä luona, juhlimassa tai vaan ulkona. Hengailut venyvät usein monien tuntien mittaisiksi ja jossain vaiheessa tulee pakostikin nälkä. Silloin yleensä ainoa vaihtoehto on syödä pikaruokaa jostain aukiolevassa mestassa tai vatsa kurnien ja vettä juoden toivoa illan pian päättyvän, että pääsee kotiin syömään jotain parempilaatuista. Haluaisin syödä terveellisemmin, mutta välillä noissa tilanteissa on pakko syödä se rasvainen pitsa, kun ei halua näännyttää itseään.

Misise (Ei varmistettu)

Harvemmin tulee syötyä välipaloja, mutta ennen treeniä joskus ellen ole ehtinyt syömään kunnon lämmintä ateriaa. Syön siis yleensä neljä kertaa päivässä; aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ja annoskoot ovat RUNSAITA, eihän sitä muuten jaksaisi :) Välipalana suosin hedelmiä ja marjoja yleensä, riippuu vähän tarpeesta!

Laurariikka (Ei varmistettu)

Suurin tarve välipaloille on sillon, kun edellisestä ruoasta on jo liian kauan eikä heti ole mahdollisuutta syödä.

hilavitku (Ei varmistettu)

Aamulla ei mikään oikeen maistu joten ennen lounasta on tosi kova nälkä.

Liinani (Ei varmistettu)

Luennot (varsinkin tylsät sellaiset :D ) ovat paikkoja joissa huomaa nälän hiipivän ja vaikuttavan keskittymiseen. Sellaisissa tilanteissa toivoo että mukana olisi muutakin kun take away kahvi :)

ArjaK (Ei varmistettu)

Maistoin noista tota uutta makua (vadelmakaura) ja se oli niin hyvää!! Itelle välipalapatukat on loistavia töissä sairaalassa missä lounastauko välillä venyy :)

Tyttiniemi (Ei varmistettu)

Moikka! Olemme poikaystäväni kanssa matkalla Montenegrossa ja täällä olen huomannut, että treenin jälkeen ruokailuväli venyy hieman liian pitkäksi ihan vain sen takia, koska treenin jälkeen täytyy käydä suihkussa, etsiä ravintola tilata joiden jälkeen ollaan oltu muutama tunti syömättä. Voisin kuvitella tälläisissä tilanteissa Elovenapatukat olisivat mainio välipala! Suomessa patukat olisivat varmasi hyvä välipala alallani (tapahtumatuotantokoordinaattori) koska sillon kun tapahtumaa rakennetaan niin silloin ei vain ehdi syödä PISTE. Täytyy kyllä tsempata välipalojen kanssa. Olen viime aikoina hieman kyllä laiminlyönyt kehoa niinkuin sinäkin tekstissä mainitsit. Lupaan tsempata:)

Ainoemm (Ei varmistettu)

Ömmm...tarvitsen välipalaa aina kun tulee pienikin nälän tunne. Kuulun ihmisiin, joille ruokailujen säännöllisyys on ehdottoman tärkeää :D En kestä nälkäisenä oloa, enkä halua kiukustua. Välipalan tarve korostuu etenkin päivinä, jolloin urheilen. Nälkä yllättää silloin helpommin!

tiitititi (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä töistä kotiin on liian pitkä matka, pyrähtää kotona lounaalla, mutta tulot eivät anna periksi lähiravintoiloissa päivittäin syömisen. En ikinä muista pakata tarpeeksi syötävää päivän ajaksi joten aina on töissä nälkä :D

Maariiaa (Ei varmistettu)

Harrastan urheilua, jossa peleihin ja lämmittelyyn saattaa kulua yhtäjaksoisesti jopa 4 tuntia. Lämmintä ateriaa ei voi tietysti syödä juuri ennen urheilusuoritusta, joten yleensä nälkä tulee jo lämmittelyn jälkeen. Olenkin siis erilaisten välipala- ja proteiinipatukoiden suurkuluttaja, jotta peleissä jaksaa tehdä täysillä! :)

Saramonni (Ei varmistettu)

Työpäivän jälkeen ennen treeniä, kaipaan usein jotakin pientä välipalaa, jotta jaksaa tehdä treenin hyvillä energioilla. :)

taruuuuuuu (Ei varmistettu)

Tarvetta välipaloille on aina aamu-ja iltapäivällä, että maha ei alkaisi ääntelemään ja opiskelu pysyisi tehokkaana ja keskittyminen hyvänä. Myös ennen urheilua lisä energiaa antamaan. Elovenan välipalat ovat varmasti loistavia ilman minkäänlaisen syyn tarvetta, AINA, kun siltä tuntuu.

Santtunen (Ei varmistettu) http://santunmaja.blogspot.fi

Välipala kuuluu itselläni jokaiseen päivään. Etenkin töistä lähtiessäni on kiva nappaista helposti syötävä välipala mukaan, niin pitkä kotimatkakin taittuu ilman ylimääräisiä mielitekoja muista herkuista. :)

-Kati- (Ei varmistettu)

Eniten kaipaan helppoja välipalavaihtoehtoja niihin iltapäivän hetkiin kun ei ehdi tai pysty valmistamaan jotain itse, esimerkiksi pitkän luennon välillä tai yliopistolta suoraan treeneihin mennessä.

miratoiv (Ei varmistettu)

Välipaloja pitää aina olla mukana, nälkä yllättää parin tunnin välein :)

Minkas (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, en olisi muuten huomannutkaan että toisessa on käytetty gluteenitonta kauraa! :)
Tällainen olisikin tosi kätevä syödä töiden päätteeksi kun lähtee kotiin kävellen.
Monesti kotiin tullessa on jo niin kamala nälkä ja kiukku, ettei jaksa panostaa ruoanlaittoon enää niin paljon kun haluaisi.

Nellis (Ei varmistettu)

Töissä iltapäiväkaffella terveellinen välipala olis poikaa. Mukaan arvontaan.

MeriElise (Ei varmistettu)

Välipalaa kaipaan eniten sellaisina hetkinä, kun on ollut koko päivän liikenteessä ja päivän päätteeksi pitäisi mennä vielä ruokakauppaan. Masussa kurnii, pää lyö tyhjää ja nälkäkiukku alkaa nostaa päätään, siinä kohtaa nopea pieni välipala on ehdoton! :)

Petrusk (Ei varmistettu)

Kiireisinä aamuina, kun pitää sujahtaa nopeasti treeneistä töihin.

elvi (Ei varmistettu)

Välipalaa kaipaa kaikkein eniten sillon, kun joku toinen taho määrää päivä- tai ateriarytmin kuin itse. esim. Koulutuspäivät, leiripäivät tai ne illat kun ystävä kutsuu illalliselle - on ominaista että illallinen siirtyy kuulumistenvaihdon lomassa myöhemmäksi ja nälkä kasvaa... :)

IinesAnkka (Ei varmistettu)

Erityisesti silloin, kun migreeni alkaa hiipiä päähän ja huomaan siitä, että olen yksinkertasesti unohtanut syödä taas hetkeen. Siinä vaiheessa mikä tahansa laukun pohjalta löytyvä banaani käy, mutta toki nuo näyttää aika paljon herkullisemmilta...

Teija H (Ei varmistettu)

Eniten iltapäivisin ennen kuin ehtii kotona avalmistaa ruokaa.

tid (Ei varmistettu)

Kaipaan välipalaa aina treenin jälkeen jos minun pitää alkaa valmistamaan ruokaa - nälkä ei ehdi kasvaa liian suureksi kokatessa eikä silloin tule ahmittua suuria määriä. Myös kaupungilla liikkuessa jos ruokailuväli venähtää, on hyvä nostaa verensokeria terveellisellä välipalalla :-)

Jultsu (Ei varmistettu)

Välillä työ päivät venyy pitkiksi ja tulee yllättäviä muutoksia. Teen myös fyysistä työtä ja olisi toosi hyvä syödä säännöllisesti! Välillä käy just nii, et illal ahmii päivän ruuat kerralla. :D nää elovena-patukat ois siis tosi kätsyjä! Näyttääkiherkulta.

Virrpsukka (Ei varmistettu)

Teen fyysisesti raskasta työtä ja vielä kylmässä niin mieluiten sit tauolla nappailen jotain suuhun et jaksaa paremmin :)

Hanna P (Ei varmistettu)

Mulla on tapana pitää välipalapatukoita laukussa koko ajan muutamia mukana, ettei nälkä pääse yllättämään. Ne onkin monesti pelastanu itteni ja kaverini nälkäkiukulta. Mä tykkään paljon käydä keikoilla ja välipalapatukoita on aina väistämättä mukana, ne kun on nii nopeita ja käteviä syödä kesken keikankin :D

Ellaaaaaa (Ei varmistettu)

Kaipaan pientä välipalaa aina treenien jälkeen nopeasti, sillä kotiin ja ruokapöytään on matkaa jonkun verran.

Q (Ei varmistettu) http://mymindwithme.blogspot.com

Kun on jossain liikenteessä, eikä pääse syömään kunnon ruokaa!

Pamppe (Ei varmistettu)

Tärkeintä on ehdottomasti syödä joku välipala ennen kuin lähtee töistä! Siinä vaiheessa lounaasta on jo aikaa ja on ihan turha kuvitella jaksavansa käydä kaupassa tai salilla ilman, että laittaa jotain suuhunsa välissä :)

Lauraaa (Ei varmistettu)

Kyllä parhaita hetkiä välipalalle ovat nuo "pienet asioiden hoitamiset" esimerkiksi kaupungilla, mitkä sitten venähtävätkin pidemmäksi. Toinen hetki on töiden jälkeen, kotiin ajaessa, sillä nälkäkiukkuisena on tympeä mennä kärtyämään rakkaalle!

TinttiS (Ei varmistettu)

Välipalanälkä iskee yleensä töissä iltapäivästä sekä heti töistä kotiin päästyä. Joskus on pakko syödä siis lounaan ja päivällisen välissä kaksikin pientä välipalaa, jos ei päivällinen valmistu mikrossa lämmittämällä heti töiden jälkeen. Usein myös treenin jälkeen kroppa huutaa välipalaa.

Emilia M

Mä en oikein osaa syödä vähän, kun helposti sitä sitten syö kerralla enemmän :) Eli yleensä menee kolme isompaa ateriaa päivässä. Tätä olen kyllä vähän yrittänyt muuttaa ja juurikin noita Elovena-patukoita on nytkin kaapissa, otan niitä mukaan jos tiedän että edessä on pitkä päivä.

Jennun (Ei varmistettu)

Suurin tarve välipalalle on koulupäivinä, kun tunnit ovat venyneet pitkälle iltapäivään ja pitäisi jaksaa vielä keskittyä. Koulun kahvila on kerinnyt mennä jo kiinni ja kaupassa ei kerkiä käymään ostoksille välitunnin aikana. Pitäisi siis ottaa tavaksi kantaa repussa mukana pientä välipalaa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Välipalaa kaipaan eniten silloin, kun joudun ajamaan pitkää väliä kotikotini ja kotini (opiskelupaikka) välillä, jolloin tarvitsen syödä jotain terveellistä, mutta helppoa, että pystyn keskittymään ajamiseen. Tasainen verensokeri auttaa keskittymään liikenteeseen :-)

Pilkku (Ei varmistettu)

Töiden jälkeen, silloin on aina nälkä! :D

Pages

Kommentoi