Sali-Pirkko

Tällä viikolla sain kommentin, jossa lukija sanoi inspiroituvansa siitä, etten näytä hänen sanojensa mukaan tavalliselta jumppaohjaaja/salipirkolta:  "Heh ja meinaan siis sillä, että ’normaali’tyylisi on ihana eikä sun univormu 24/7 ole better bodies -trikoot. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta mua motivoi siis eniten se, että oot hyvä esimerkki siitä miten urheilun ei tarvitse olla koko elämä. Ja tästä oiva muistutus on se, että sinua nähdään myös ei-treenikuteilla." 

 

Minusta kommentti ei kuulostanut ollenkaan oudolta, vaan oli hyvä esimerkki siitä että kirjoitan tätä blogia juuri teille ihan tavallisille tyypeille. Niille joiden mielestä on kiva joskus ostaa pussi irtokarkkeja, juoda muutama drinksu ja löhöillä sohvalla katsoen leffaa. Haluan osoittaa että pienillä muutoksilla arjesta saa terveellisemmän, ilman että pitää luopua kaikesta kivasta. Minun mielestä niissä "ihan oikeissa fitness-blogeissa" ei ole mitään huonoa, mutta ne on tarkoitettu eri kohderyhmälle kuin minun blogini.

 

Muutenkin kaikessa on hyvä pitää kohtuus, kun ei mitään kisoja varten treenaa. Täällä ei olla dieetillä, vaan syödään terveellistä normaalia ruokaa nipottamatta. Nuorempana olin paljon mustavalkoisempi ja kun innostuin jostain, unohtui kaikki muu. Nykyään olen harvoissa asioissa kovin ehdoton. Toki edelleen minulla tulee kausia kun olen jostain asioista enemmän fiiliksissä, mutta en sulje aiempia mielenkiinnonkohteita ikinä pois.

 

Urheilu ei tosiaan ole koko elämäni, vaan oikeastaan todella pieni osa sitä. Treenaan pääsääntöisesti 3 kertaa viikossa kovan intensiteetin treenejä kotona. Harvoin treenit kestää yli puolta tuntia, urheilu vie viikostani siis alle puolitoista tuntia. Samaan pystyy varmasti ihan kaikki.

 

Sinun ei tarvitse siis olla jumppapirkko tai fitness-intoilija voidaksesi nauttia kovan treenin aikaansaamasta hyvänolontunteesta. Monipuolisuus harvoin on pahe, joten ei kannata sulkea itseään johonkin yhteen kategoriaan.

 

Huomenna teen postauksen siitä, kuinka itse pysyn omassa ihannepainossani noudattamatta tiukkoja ateriasuunnitelmia.

 

Sorry my international readers,  this time no translation. But tomorrow I will post about my eating habits and how am I able to maintain my ideal weight? So stay tuned!

 

Kuvista kiitos Ainolle!

Kommentit

Emmi (Ei varmistettu)

Kerrassaan hienoa juttua oli! Arvostan <3

Itekkin just mietin että juuri se saa treenaamisen ja terveellisten elämäntapojen omaksumisen vaikeaksi kun esim. lukee blogeja, joissa huokuu vaan se, että kaikki pyörii vaan liikunnan ja terveellisen elämän ympärillä. Sitten kun alottaa sen terveellisemmän elämän, huomaa että sitä jaksaa sen muutaman viikon hyvällä tuurilla sen kuukauden ehdotonta elämäntapaa. Nimenomaan se kohtuullisuus kaikessa ja tavoitellaan energisempää hyvää oloa!
Oon seurannut sun blogia kauan ja oon saanut todella paljon inspiraatiota tästä. KIITOS siis siitä! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Emmi!

Arvostan kommentiasi :) ja tiedän juuri, mistä puhut. Musta välillä tuntuu että ihmiset luulee munkin elämän pyörivän näiden teemojen ympärillä paljon enemmän kuin se todellisuudessa pyörii. Sen takia haluankin alleviivata, että ihan pikkujutulla saa siitä arjesta vähän energisempää ja mukavampaa! Kiitos sulle kommentistasi! :)

Karoliina (Ei varmistettu)

Moikka! Tosi hyvä kirjoitus! :) En ole aikaisemmin kommentoinut, mutta olen seuraillut sun ihanaa blogia pitkään ja täytyy sanoa, että minä inspiroidun samoista asioista kun kommenttia laittanut lukija! Omakin filosofia on aika samantyyppinen, kohtuudella kaikkea ja elämässä on muutakin kuin urheilu ja treenit, vaikka ne ison osan vievätkin siitä aina aika-ajoin. Pääasia, että itsellä on hyvä fiilis ja olotila! Kivaa viikkoa sulle ja jatka samaan tapaan! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Karoliina, ihana kuulla! Toihan siinä onkin tärkeintä. Ja mun mielestä on hienoa, kuinka jotkut treenaa niin ammattimaisesti ja jaksaa oikeesti syventyä siihen ruoanlaittoon. En vain itse ole sellainen ja tällainen vähän höllempi elämäntapa toimii omassa elämässäni parhaiten. ;) Ihanaa viikkoa sulle myös!

Laura (Ei varmistettu)

Olet kyllä mahtava! Juuri tämän ei-niin-ehdottoman elämäntyylisi takia olet minun silmissäni melkein idoli :) Kunpa pystyisin itse samaan.. No, eiköhän se tästä. Ehkä perimmäinen ongelmani on se, että olen hyvin itsekriittinen enkä arvosta itseäni riittävästi. Pelkkä painon lisääntymisen ajattelu ahdistaa. Mutta tätä ongelmaa ei ratkaista syömällä tarkasti ja kuntoilemalla rajusti (ei nimittäin auta), vaan pään sisällä pitää tapahtua ajattelunmuutos. Projekti on käynnissä. Pitää keskittyä positiivisiin asioihin! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ihana Laura! Ja siis sä olet nyt just asian ytimessä. Sen täytyy lähteä siitä, että arvostat vartaloasi niin paljon että päätät helliä sitä hyvillä ruoka-aineilla ja pitää siitä huolta pikku treeneillä. Ja omaa kroppaa ei saa katsella liian kriittisesti, tuntuu että sillon ne ongelmakohdat vain pahenee! :D Tsemppiä projektille!:)

Miss T (Ei varmistettu)

Joo, täällä kanssa yksi, joka allekirjoittaa tuon kommentin sekä tässä kommenttiboksissa kirjoittaneiden kommentit. Tämä blogisi on ihana yhdistelmä kaikkea mua kiinnostavaa: urheilua,, muotia, kirjoja, matkustelua, pohtimista hyvästä olosta. Ja sulla on niin upea tyyli! Nämäkin kuvat tässä, wow! Voisin ottaa omaan vaatekaappiin nuo kaik. Ja nuo hiukset, huh, ihanat!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos Miss T! Tosi kiva kuulla! Yritän pitää tämän jatkossa samanlaisena sekametelisoppana :D

Tammikuun reipas (Ei varmistettu)

Seuraavaa postausta jälleen innolla odottaen. Itsellä tuo löysä nahka ärsyttää vyötäisillä ja muutenkin olisi parantamisen varaan, tammikuu o vaihtunut helmikuuhun ja edelleen jaksan mm blogisi avulla punnertaa(=urheilla) eteenpäin. Tuskallisen hidasta vain tämä vartalon muokkaus, etenkin kun ruoka on niin rakas asia minulle! Namnam! Hiilareita olen vähentänyt ja protskuja lisännyt, lihasvoimaa pikkuhiljaa kehitellään ja kestävyyttä juoksulla :) blogisi on todella kannutava ja piristävä! Olet avoimen ja maanläheisen oloinen, pidän siitä. Tsemppiä kevääseen ja kiitos kannustavasta blogista!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos itsellesi kommentista! Ja hyvältähän tuo kuulostaa:) Kannattaa vain olla kärsivällinen, sillä pysyvä painonpudotus on usein vähän hitaampaa mutta toisaalta myös palkitsevampaa pitkällä tähtäimellä. Tsemppiä loppukevääseenkin! Kesällä biitsivartalo sitten kiittää nyt tehdystä työstä ;)

Priitta (Ei varmistettu)

Oletpas virkistävä löytö. Olen vast'ikään siirtynyt etsimään inspiraatiota blogimaailmasta, samaan syssyyn aloitin omankin. Enimmäkseen törmään juuri niihin fitness/saliblogeihin, joiden vinkit eivät juuri nyt (no ok, ei koskaan :D) sovi minun elämäntyyliini. Tällä hetkellä pudotan painoa, mutta senkin aion tehdä nauttimalla elämästä ja ruuasta. Kotitreenivinkkisi tulivat kuin tilauksesta, koen kauhean huonoa omaatuntoa, koska en kerta kaikkiaan pysty varamaan aikaa salilla käymiseen. Otan siis vinkeistäsi vaarin :). Ja pian kahlaan läpi lisää blogiasi reseptien toivossa!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Sulla on hyvä asenne:) painonpudotuksen ei tarvitse olla pelkkää hampaidenkiristelyä! Toivottavasti löydät hyviä vinkkejä täältä :)

viivvi (Ei varmistettu)

Tää oli ihana postaus. Ihan oikeesti, sait mun huulille hymyn.
Mulla on ollut "ongelmia" sen kanssa kun olen miettinyt paljonko pitäisi liikkua viikossa, kun esim. joistain blogeista saa kuvan että +11h viikossa... mm. kahdet tai kolmet treenit päivässä ja yksi lepo jos sitäkään.
Itsellä tahti on n. 5-7h viikossa ja se tuntuu omasta mielestä jo paljolta. JA RIITTÄVÄLTÄ:D.
Tää postaus rohkas mua vielä enemmän siihen ettei koko ajan juosta siellä salilla ja jumpissa, kiitos!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi, kiitos itsellesi! Sä sait hymyn MUN huulille;) ja ei tosiaan tarvitse 11 tuntia liikkua, sehän alkaa olla jo vähän hullua! Rennosti vaan ja sillä tavalla mikä tuntuu itsestä parhaalta :)

-H (Ei varmistettu)

Tulipas hyvä fiilis tästä postauksesta ja vähän sellanen, et "huh", mäkin voin nyt ottaa iisimmin ;) Seuraan paljon fitness -blogeja ja vaikka niistä saa inspiraatiota, niin välillä niitä lukiessa myös ahdistuu. Tulee sellanen tunne, että itsekin pitäisi olla jatkuvasti salilla tai lenkillä ja syödä super terveellisesti, mielellään raakaravintoa ;) Tykkään blogistasi hirmuisesti juuri sen vuoksi, ettet ole perus salipirkko, vaan upea esimerkki siitä, että elämässä on muutakin kuin urheilu :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Ja tosiaan, ei kannata vertailla muihin. Jotkut vain tykkää liikkua kamalan mona kertaa viikossa koska saa siitä parhaat kiksit! Mä taas saan ne jostain muualta :) kunhan itsestä tuntuu hyvältä ja energiaa riittää:)

Gidde (Ei varmistettu)

Nyt on pakko kommentoida. Olen itse muuttanut elämäntapojani totaalisesti vuosi sitten, ensin vain vähän jotain ja sitten loppujen lopuksi "ihan kaiken". Olen aina liikkunut tosi paljon ja ollut normaalipainoinen, mutta elämäntavat ovat olleet kyllä täysin muuta kuin terveelliset. Silti, nautin kyllä joka hetkestä ja kaipaan hetkittäin sitä takaisin. Nykyään elän melko kurinalaista elämää ja vahtaan painoa, liikun "mittari kaulassa" vähän liikaakin, enkä kyllä voi sanoa joka hetki todellakaan nauttivani siitä. Uudessa elämässä on paljon positiivista ja puolensa, mutta kohtuutta en ole edelleenkään oppinut, silloin kun syödään ja herkutellaan, menee reippaasti se iso täytekakku edelleen jne. :D Mutta yhtä kaikki, pakko oli kommentoida, että täällä fitfashionissa sun blogi on mun ehdoton suosikki. Sen lisäksi, että sä näytät mun unelmien naiselta, sä osaat suhtautua elämään mun mielestä oikein. Toki tarvitsee lisätä, että myös sun reseptejä on tullut testattua ja hyvää on ollut myös siltä osin. Ihana kirjoitus, ihana nainen, en tiedä miten oman projektin kanssa pitkässä juoksussa käy, mutta ainakin antaa loistofiilistä kun joku sunlainen ja sun näköinen sanoo, että lyhyt treeni vaan täysillä, kuka hullu sitä pidempään viitsii jne. :D Liikunnanjälkeinen euforia my ass, sitä odotellessa, ei oo aina näkynyt. Mutta matkalla ollaan ja siksi on parhautta, että täällä kirjoittaa sellaisetkin kuin sinä, jotka ei tosiaan kauhistele jonkun yhden konvehdin syöntiä tai puhu aina vain iänikuisista treeneistä. Kiitos, oot mahtava. <3

Elisa (Ei varmistettu)

IHANA KOMMENTTI!!! En kestä. Tosi kiva kuulla noin positiivista palautetta. Haluan juuri näyttää ettei sen tarvitse olla joko-tai. Se tasapainon löytyminen voi kestää tosi kauan, mutta kyllä sä vielä sen balanssin saavutat! Olen ihan varma. :) hölläät vaan välillä ihan tarkoituksella!

saara (Ei varmistettu)

Huominen postaus kuulostaa kivalta! :) Itsekin olen tässä samassa painossa pysynyt jo monta vuotta. (22 v. tällä hetkellä ja aina ollut normaalipainoinen, mutta laihdutin muutama vuosi sitten 8 kg) Välillä pelottaa , että mitä jos lihonkin yhtäkkiä ja jos syö vähän enemmän herkkuja, niin lihomisen pelko on taustalla. Mutta kun katsoo vuosi taaksepäin, niin lihomista ei ole tapahtunut!:) Pitäisi osata ottaa rennommin!

Elisa (Ei varmistettu)

Sinäpä sen sanoit! Stressaaminen ainakin on hyvä tapa saada vähän ylimääräisiä kiloja. Rennosti vain ja perusjutut kuntoon niin ei ole mitään hätää:)

Jennu (Ei varmistettu)

Voi innolla jo odotan huomista postausta! Olet Elisa ehdottomasti lemppari bloggaajani! Ihanaa kevään odotusta sinulle :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Oi ihanaa! Kiitos kovasti, sitä samaa sinulle!:)

Sanna (Ei varmistettu)

Kylläpäs sait (ja muut kommentoijat) tiivistettyä hyvin asiat joiden takia blogisi on ehdoton suosikki nykyisin:) Hyvää kuntoa, terveellistä elämäntapaa ja itselleen sopivaa kroppaa kun voi ylläpitää ja kehittää helposti ilman jokapäiväistä kuntosalia ja ehdotonta ei-hiilareita-eikä-ikinä-herkkuja- tyyliä. Tietysti ihmiset ovat erilaisia ja se mikä käy toiselle ei välttämättä sovi taas jollekin muulle. Siksi ymmärrän että esim. Painonpudotus mielessä joillekin ns. "Totaalikieltäytyminen" on ainoa tapa :) Mutta siis piti sanoa että on ihana lueskella blogia joka jakaa niin pitkälle samat ajatukset kuin mitä minulla itselläni on <3 Mahtava kirjoitus :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kun kiva kuulla että siellä ajatellaan samalla tavalla! Tosiaan, kaikille ei tällainen varmasti toimi, mutta itselleni kaikessa pitää olla tietty balanssi:) <3 kivaa kevään odottelua!

tipsan (Ei varmistettu)

Kiitti kivasta blogista, oon jo kohta vuoden tätä seuraillut! Olet ihanan positiivinen, jatka samaan malliin. Mutta nyt pitää kysyä, että mistä toi laukku on?

Elisa (Ei varmistettu)

Moikka Tipsan! Kiitos:) laukku on valitettavasti jenkeistä ostettu!

Ce (Ei varmistettu)

Sinusta ja blogista huokuu terveys. Terveellinen suhtautuminen omaan itseen, omaan kehoon ja omaan elämään. Riveiltä ja rivien välistä loistaa myös kunnioitus ja hyväksyvä asenne sekä itseen ja toisiin. Siitä on kiva inspiroitua. Olet selvästi nainen, joka arvostaa kauneutta, sisäistä ja ulkoista ja se välittyy luomistasi kirjoituksista ja kuvista. On varmaan aika siistiä, kun voi jakaa omia oivalluksia niin monen muun kanssa? Olet piristävä poikkeus kaikkien peppuloiden seurassa täällä:) You rock!

Elisa (Ei varmistettu)

Wau. Olen sanaton! Niin kauniisti sanottu!:) tie tähän oloon on ollut pitkä ja kivinenen, mutta tosiaan toivoisin että kaikki naiset (ja tietysti miehetkin) löytäisivät sen hyvän fiiliksen omasta kropastaan<3

Karkki (Ei varmistettu)

Sä oot pelastaja! Mä oon kamppaillunpitkän aikaan jo sillä, että treenaan n.2 treenii päivässä 1-2h treenin ja viikossa tulee n. 15 h ja oon aivan kuollu!! Ehkä mä voisin kans alkaa rentoutuu ka välillä vaan nauttii elämästä, kun tää alkaa olee jo pakkomielle :(

Elisa (Ei varmistettu)

Hui! Sä treenat kyllä tooosi paljon! Niinkuin tsekin sanoit, ei kannata urheilla niin paljon että on "ihan kuollut". Urheilemisen pitäisi antaa lisää energiaa, eikä viedä kaikkea. Näin ainakin itse sen näen. Nyt vain pakolla himmaile hiukan ;) kun pitää pari kevyempää viikkoa, huomaa taas kuinka sitä kehittyy eri tavalla!

Kommentoi