Sallittua herkuttelua

DSC_8478.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Valio

Meillä on aina ollut rahka-jälkiruokia perheessä ja mun mielestä se on parhaita herkkuja mitä tiedän. Muistan, kun jossain vaiheessa rahkoista tuli kunnon buumi ja itse mielsin sen aina sellaiseen herkutteluun, en niinkään bodaukseen. Jouluruoistakin eniten odottelin aina luumurahkaa. En nimittäin ole mikään karkki- tai pullahiiri, koska en pidä liian makeista jälkiruoista. 

Oma verensokerini heittelee todella paljon jos syön kovin hiilihydraatti- tai sokeripitoisia ruokia, ja siitä tulee huono olo. Sen takia syön mielummin sellaisia jälkiruokia tai herkkuja, joilla ei ole ikäviä sivuvaikutuksia. Lähiaikoina olenkin herkutellut Valion uutuusrahka Lumolla, joka on laktoositon ja sokeriton. Sen lisäksi verensokerin heilahtelua on estämässä rahkan proteiinipitoisuus.

Makuja on monia erilaisia, ja yksi oma suosikkini on mandariini-juustokakku. Niin hyvää, eikä kuitenkaan yhtään liian makeaa. Olen syönyt näitä piknikillä, aamiaiseksi, iltaherkuksi ja välipalaksi ennen treeniä. Parasta on se, ettei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, vaikka herkuttelisi päivittäin. Itselleni on ainakin välillä vaikea muistaa pitää ateriarytmi tasaisena, ja sellaiseen tällaiset nopeat ja valmiit välipalat pelastavat usein. 

 

DSC_8480.jpg

DSC_8495.jpg

DSC_8483.jpg

DSC_8473.jpg

DSC_8475.jpg

DSC_8477.jpg

Kommentit (4)
  1. Mä luulin että oot siirtyny kasvispainotteisempaan ruokavalioon, mutta ilmeisesti et kun välipalaksi mainostat lehmän eritteitä.

    1. Noniiin 😀 Kyllä olen siirtynyt nimenomaan kasvispainotteisempaan ruokavalioon.

  2. Lumo-purkeissa lukee: sokeroimaton. Hieman harhaanjohtavaa, koska niissä kuitenkin on sokeria. Pitäisi lukea: ei lisättyä sokeria.

    Ja makeutusaineitakin noissa on. Mandariini-juustokakun tuoteseloste:

    Pastöroitu rasvaton maito*, mandariini (6%), sakeuttamisaineet (modifioitu maissitärkkelys ja johanneksenleipäpuujauhe), aromit (mm. vanilja ja vanilliini), väri (paprikauute), makeutusaineet (asesulfaami K ja sukraloosi) ja hapate.

    Eli siitä terveellisyydestäkin voidaan olla monta mieltä. Tosin huonompiakin vaihtoehtoja löytyy, jos sitä nyt voi puolustuksena käyttää.

    1. Niiiin, mä suhtaudun ehkä vähän rennommin lisäaineisiin, kuin monet muut 🙂 Mutta kukin tyylillään! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *