Seesaminen ja raikas kastike salaatille
Sushibar & winesta saa lounasaikaan (tai ehkä muulloinkin) sellaista sashimisalaattia, missä on ihan mieletön kastike. Päätin yrittää tehdä jotain samanlaista kotona ja täytyy sanoa että tuli kyllä tosi hyvää. Minulla ei ole niin hienostunut paletti, että pystyisin päättelemään kaikkia aineksia maun perusteella, mutta ainakin aika lähelle pääsin. Tätä tulee varmasti tehtyä vielä uudelleenkin.
Onko muita, jotka on yhtä hulluna tähän kastikkeeseen?
Lohi-avokadosalaatti
Ainekset (2 annosta)
- 1
- avokado
- 300 gr
- Lohta
- 1/2
- Kurkku
- Jotain hyvää salaattia
- 1
- paprika
- 1 tl
- seesaminsiemeniä
Tee näin:
Tähän voi käyttää hyvää tuoretta lohta ja jättää se raa’aksi, tai vaihtoehtoisesti paistaa se uunissa tai pannulla kypsäksi. Itse preferoin raakaa kalaa, sillä se sopii tähän mielestäni parhaiten. Silloin lohesta kannattaa leikata ohuita pitkiä siivuja (hiukan paksumpia kuin susheja tehdessä). Leikkaa myös loput salaattiainekset ja laita ne salaattikulhoon ilman lohta. Sekoita joukkoon kastike. Laita lautasille ja lisää lohi. Päälle voi ripotella vielä seesaminsiemeniä.
Kastike
Ainekset (2 annosta)
- 1 rkl
- Tahinia
- 1
- Limen mehu puristettuna
- 1 tl
- valkosipulijauhetta
- ripaus
- suolaa
- 2 tl
- Mirin-riisiviinietikkaa
- n,0,5 dl
- vettä (lisää pikkuhiljaa jottei tule liian vetistä)
Tee näin:
Purista limenmehu kulhoon. Lisää tahini ja sekoita lusikalla tasaiseksi tahnaksi. Lisää Mirin-riisiviinietikka ja sekoita. Lisää mausteet ja suola. Lisää vettä sen verran että kastikkeesta tulee hiukan juoksevampaa. Maista ja lisää halutessasi suolaa.