Seinäkiipeily

Olin eilen seinäkiipeilemässä ensimmäistä kertaa elämässäni. Se oli ihan mielettömän kivaa!

Kuvittelin aluksi, että uskallan varmaan kiivetä vain pari metriä ylöspäin, mutta kiipesinkin parin harjoittelukerran jälkeen ihan katon rajaan asti. Minulla on ollut nimittäin todella paha korkean paikan kammo niin kauan kuin muistan. Sain esimerkiksi Eiffel-tornissa pari vuotta sitten pahan paniikkikohtauksen. Kammo hoidettiin kuitenkin viime vuonna NLP:n avulla, ja olin todella iloinen huomatessani sen tosiaan olevan poissa!!

 Paikka oli siis Turussa sijaitseva Kiipeilypalatsi. Opiskelijalta kiipeily maksoi 8,50€ varusteineen, joten se ei ollut mielestäni kovin kallista. Hintaan sisältyi nopea opastus valjaiden käyttöön. 

harjoittelua ilman valjaita

Kiipeilemään voi mennä yksinkin, mutta silloin ei voi mennä kovin korkealle. Silloin pudotaan patjan päälle. Kaverin kanssa voi kiivetä ihan miten korkealle vain, eikä aiempaa kokemusta tarvitse olla kummallakaan. Ei myöskään haittaa, vaikka olisitte eripainoisia. Kevyempi kaveri kiinnitetään alapäässä betoniin valjailla.

Vinot seinät oli melko rankkoja

Valjaita oppi melko nopeasti käyttämään ja ohjaaja tuli tarpeen mukaan aina auttamaan jos jokin unohtui. Kiipeily nosti todella hyvin sykettä, ehkä jännityksellä oli pientä osuutta myös asiaan. Siinä sai erittäin hyvin haastettua itsensä ja seiniä löytyi kaiken tasoisille.  Kroppaa tuli käytettyä todella monipuolisesti. Omasta mielestäni myös notkeudesta oli hiukan apua, koska pystyi kiipeämään todella pitkiä harppauksia kerralla. 

Maatuska-sensuuri

Kaiken kaikkiiaan oli ihan mahtava kokemus. Tekisi mieli mennä heti uudestaan! Hallissa soi kokoajan musiikki ja oli mukavan rento tunnelma. Tällaista urheilu mielestäni parhaimmillaan: laatuaikaa ystävän seurassa, niin ettei edes huomaa urheilevansa. 

 Onko kellään suositella jotain hyvää kiipeilypaikkaa Helsingissä? 🙂
Minun on aivan pakko päästä pian uudestaan.

Kommentit (18)
  1. Kiitti vinkistä Essi! 🙂 Pitääpä mennä kokeilemaan!

  2. Moi Elisa, tää tulee kovin myöhään, sillä vuoden vanha päivitys, mutta tapanilassa on kohtuuhintainen ja kiipeilijöiden keskuudessa suosittu sisäkiipeilypaikka josta löytyy hurjasti eri tasoja. suosittelen! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *