SEURAA OMAA UNELMAASI, ÄLÄ MUIDEN

Äitini julkaisi jonkin aikaa sitten Facebookissa kuvan, jossa oli lainaus, joka meni jotakuinkin näin: ”On täysin ok elää elämää, mitä muut eivät ymmärrä. Sehän tässä koko elämässä onkin pointtina. Ei muiden miellyttäminen, vaan se että on itse onnellinen.”
 
Asia jäi mieleen pitkäksi aikaa, ja miten usein me sekoitamme omat haaveemme ja unelmamme siihen, mikä on se lähipiirissämme vallitseva yleinen käsitys siitä, mikä on tavoittelemisen arvoista. Kamppailin itse muutama vuosi sitten rajusti sen kanssa, että yritin selvittää itselleni, mitkä ovat omia ajatuksiani ja mitkä ovat muiden.
 
Nykyään koen tietäväni tarkalleen, mitä itse haluan ja minkälainen ihminen olen. Tämä tutkiskelu ei kuitenkaan ollut mikään helppo prosessi. Ympäristömme muovaa meitä pakollakin johonkin suuntaan, eikä välillä ole mahdollista tunnistaa, ketkä ovat joitain ajatuksia päähämme istuttaneet. 
 
Tiedostan, että tämän hetken mielipiteisiin ja ajattelutapohin ovat vaikuttaneet todella paljon ympäriltäni löytyvät ihmiset. Ennen kuin lähdimme reissuun, muutama ystävämme oli meillä illallisella ja puhuimme siitä, kuinka tuntuu että ystäväpiirissämme eletään jotenkin todella inspiroivaa aikaa. Ihmiset ovat vihdoin päässeet toteuttamaan niitä asioita, joita ovat aina halunneet. He ovat löytäneet intohimonsa tai koetelleet siipiään ihan uusilla aloilla. 
 
Samalla muiden onnistumiset ja rohkeus inspiroi itseä lähtemään toteuttamaan omia haaveitaan. Sellaisesta porukasta tuntuu olevan helppo ponnistaa ylöspäin. Ystäväni muistutti, ettei ilmapiiri kuitenkaan aina ole ollut näin tukeva ja kannustava. Nuorempana oli ehkä jopa hankala ymmärtää, kun joku tekikin jotain muuta. Tavoitteli jotain sellaista, mikä ei itselleen tuntunut tavoittelemisen arvoiselta. 
 
Tästä päästäänkin takaisin tuohon alkuun. On turhaa yrittää miellyttää muita elämällä omaa elämäänsä heidän käsikirjoituksen mukaisesti. Elämä valuu vähän hukkaan, jos tekee kaiken vain miellyttääkseen muita. Kun pysyy rehellisenä itselleen ja tavoitteilleen, kyllä ne muut jossain vaiheessa viimeistään alkavat tukea päämäärääsi, vaikka eivät itse sitä ymmärtäisikään. Ja samalla tulee mahdollisesti aiheuttaneeksi tällaisen ketjureaktion ystäväporukassa. Kun joku tekee jotain uutta ja erilaista ja vielä onnistuu siinä, osoittaa hän samalla muille sen olevan mahdollista. Kun näen ystävieni olevan niiden asioiden parissa, joka saa heidän silmät loistamaan, mietin, että ”tuota mäkin haluan elämältäni”. 
 
Ja nyt kun lähdimme tänne, vaikka tässä ei mitään kummempaa olekaan, on monet sanoneet sen inspiroineen heitä lähtemään liikkeelle omia unelmiaan päin. Se tuntuu aika hienolta. Että toteuttaa omaa unelmaansa, ja samalla ehkä antaa jollekin rohkeutta toteuttaa myös omaansa. 

Paita ja housut – Gina Tricot, Hattu – Camden Market, Kengät – Isabel Marant

Kommentit (10)
  1. Kiitos älyttömästi tästä postauksesta! Kamppailen itse tällä hetkellä juuri kyseisten asioiden kanssa, mitä haluan elämältäni itse ja mikä on muiden oletus siitä miten sitä kuuluisi elää. Läheinen ihminen ilmaisi minulle kuinka typerä unelmani on ja ettei elämää kuulu elää niin, vaan minun olisi paljon järkevämpi tehdä jotain muuta. Välillä on hyvin vaikea uskoa itseensä ja omiin unelmiin, kun muut ihmiset vähättelevät eivätkä tue. Vaatii paljon rohkeutta ja itsevarmuutta elää omaa elämää juuri niin kuin itse haluaa eikä muiden odotusten mukaan. Kiitos vielä, tämä postaus toi minulle taas lisää varmuutta ja intoa jatkaa oman unelman ja elämän toteuttamista sellaisena, kun se tuntuu sisimmässä oikealta.

  2. Ihana Elisa! <3 Sun Nykiin muutto on tälläkin suunnalla tsempannut hurjasti tavoittelemaan niitä omia unelmia! Mulla on jossain tuolla pinnan alla kytemässä haave kansainvälisestä urasta ja elämäsä, mutta lähipiiri on kovasti eri linjoilla ja tää on sitten vaikuttanut omiinkin unelmiin ja niiden hiipumiseen. Tää postaus muistutti just siitä oman sisäisen äänen kuuntelemisesta, kiitos hurjasti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *