Siivoa mieli paremmaksi

Olen kertonut aiemmin, että minusta on mukava maanantaisin treeanata kunnolla ja iltaisin hiukan hemmotella itseäni.  Maanantaista on vähitellen muodostunut myös siivouspäiväni. Viikko on jotenkin ihana aloittaa tuulettamalla koko asunto, imuroimalla nurkat ja vaihtamalla puhtaat lakanat. 

 

Uskon, että silloin kun kotona energiat ovat kunnossa, voi myös itse paljon paremmin. Sitten illalla on kiva vähän hemmotella itseään ikäänkuin palkinnoksi hyvästä siivousurakasta. Nämä palkinnot siintää itselläni mielessä jo ennen siivousta, toimien ikäänkuin sellaisena hyvänä alkusysäyksenä. Mietin kuinka ihanalta puhdas parketti tuoksuu ja miltä tuntuu illalla suihkun jälkeen pujahtaa puhtaisiin lakanoihin. 

 

Kun yhden päivän viikosta varaa aina siivoukselle, ei asunto edes ehtiä mennä kovin kamalaan kuntoon. Sen takia urakan aloittaminen ei ikinä tunnu ylitsepääsemättömältä. Ja tosiaan, kyllä se siisti koti vaikuttaa ainakin allekirjoittaneen mielialaan hurjasti. 

 

Paljastinkin jo Instagramin puolella poteneeni ensimmäisen krapulan pitkään aikaan viikonlopun syntymäpäiväjuhlien jälkeen. Ajattelinkin siitä inspiroituneena tehdä postauksen krapulanhoidosta tällä viikolla. Paras tapa välttää huono olo on tietysti on olla juomatta tai pitäytyä parissa lasillisessa. Jos kuitenkin paha olo silti yllättää, voi vinkeistä olla jotain apua. Siivous toimii kuitenkin loistavana henkisen puolen parantajana. Myöhemmin tällä viikolla sitten niitä muita helpottajia. 

 

Kommentit

K (Ei varmistettu)

Odotan innolla vinkkejä krapulan selättämiseen! :) T. 18-vuotias muutamien päivien päästä ;D

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, no paras vinkki on pysytellä kohtuudessa silloin illan aikana ;) Mutta ehkä multa jotain vinkkejä irtoaa!

Reettahh (Ei varmistettu)

Itsekin tänään siivoilin, ja on kyllä ihana aloittaa viikko kun on imuroinnit ja pölyjen pyyhintä pois alta :) Kohta sitten treenille ja sen jälkeen kelpaa istahtaa loppu illaksi sohvalle <3 Pyrin imuroimaan ja pyyhkimään pölyt ym. kerta viikkoon mutta lattioiden luuttuamisen teen noin 2 kk välein. Mutta tosiaan, kun tekee imuroinnit ja muut pikku sippailut kerta viikkoon, niin mitään suursiivousta ei tarvitse kertaakaan tehdä.. :) Itselläni tuo ''suursiivous'' on lähinnä tuo 2 kk välein nurkkien moppaus. VIihdyn parhaiten kodissa, kun paikat on kunnossa ja puhtaina :D

Elisa (Ei varmistettu)

NO sinäpä sen sanoit! Tuli hyvä fiilis jo tosta kommentin lukemisesta ku mietin sitä oloa kun kaikki on putipuhdasta ja voi heittäytyä divaanille :D pa-ras-ta!

meri (Ei varmistettu)

Just viime viikolla kämpän kunnosta äidille valittaessani sanoin tuon saman, eli siisteys vaikuttaa oikeasti mielialaan! Ainakin itse koen olevani levottomampi myös henkisesti, kun himassa kamat lojuu miten sattuu, ei jotenkin ole sellaista kontrollin fiilistä. :D Ehkä kaikilla tämä vaikutus ei kuitenkaan ole yhtä suuri - ainakaan muiden perheenjäsenteni kohdalla :D

Elisa (Ei varmistettu)

Joo ihmisillä on tosi erilaiset siisteystkäsitykset. Joitain ei haittaa ollenkaan esimerkiksi likaiset tiskit tai pyykit lattialla :D Mulla esteetikkona on aina tärkeintä että näyttää siistiltä. Sen takia mua ei haittaa villakoirat sängyn alla. Ja monille taas on tärkeintä se että on se sängynalunen puhtaana, vaikka tavarat ei olisikaan järjestyksessä :D Tärkeitnä kuitenkin mun mielestä on tehdä itselleen sellainen sivousrutiini joka tekee omasta elämästä mahdollisimman helppoa :)

Mari (Ei varmistettu)

Vitsit, tommonen siivousmaanantai olisikin kätevä!! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Siitä vaan heti kalenteriin ;)

Salla (Ei varmistettu)

Mä tapaan tehdä viikkosiivoukseni aina työviikon viimeisenä päivänä. Se on toimii tavallaan loppusilauksena työviikolle ja siirtymärituaalina vapaille. Tuntuu että olo on sitten paljon rentoutuneempi, kun voi olla puhtaassa kodissa eikä tarvitse vaivata päätään millään siivousajatuksilla.
Tuo itsensä palkitseminen siivousurakan jälkeen on myös aivan ihana ajatus! Itse olen joskus kruunannut urakan kimpulla leikkokukkia, mutta ne ovat vaan liian kalliita joka viikko ostettaviksi.

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvältä! Ja joo, sama leikkokukkaintoilija olen minäkin! Ne tuovat jotenkin niin paljon iloa <3

jenni (Ei varmistettu)

Heippa! Minne on kadonnut ihana joulukortti postauksesi?

Elisa (Ei varmistettu)

En ole tehnyt mitään joulukorttipostausta? :o taidat sekoittaa johonki muuhun blogiin? Vai tarkoitatko viime vuodelta?

Kommentoi