Silloin kun minä olin nuori...

Huomenta! 

 

Katselin äsken reissukuvia läpi ja huomasin miettiväni, ettei tullut kamalasti otettua kuvia. Kuitenkin paremmalla vilkaisulla kuvia oli toista sataa(!). Ennen digikuva-aikaa matkoille otettiin filmikamera ja yksi rulla filmiä. Kuvia tuli noin 30 ja niistä onnistuneita oli ehkä 7. Ja se oli ihan ok.

 

Nykyään räpsitään samasta tilanteesta jo yli 30 kuvaa ja säästetään vain ne parhaat ilmeet kovalevylle. Kaipaan hiukan tuota aikaa, kun kuvat vietiin kehitettäväksi ja jännitettävää riitti vielä reissun jälkeenkin. Kaipaan myös niitä kuvia, jotka ovat himpun verran enemmän täynnä tunnetta. Niitä missä ehkä joku on tipahtanut juuri tuolilta ja toinen revennyt huutonauruun. Nykyään albumit ovat täynnä niitä täydellisen tylsiä poseerauskuvia. 

 

 

Tämän ei ollut tarkoitus olla mikään "ennen kaikki oli paremmin"-tilitys. Rakastan digikameroita ja kaikkia uusia teknisiä vempaimia. Silti seuraavalle matkalle pitää ehdottomasti ostaa myös kertakäyttökamera!Tässä nyt muutamat kuvat onnettomasta kuvaussaldostani!

Kommentit

Mira (Ei varmistettu)

Toi on oikeesti ihan totta. Ja toinen pointti on se, että ennen ne kuvat tuli laitettua (ainakin meillä) heti albumeihin. Nyt digikuvat notkuu kovalevyllä, ja ainakin mun mielestä se tilaaminen paperikuviksi on hirveen hankalaa ;). Kyllä ennen oli tietyt asiat paremmin.

Kauniita kuvia olet ottanut, joka tapauksessa :)

Elisa (Ei varmistettu)

Toi on totta! Vaikka kuvien tilaaminenkin on nykyään mun mielestä helpompaa kun ennen. Kaiken voi tehdä muutamassa minuutissa kotisohvalta ja parin päivän päästä ne kolahtaa postiluukusta :D silti sitä ei tule tehtyä! Taidanpa nyt tämän innoittamana tilata taas paperikuvia pitkästä aikaa :)

Salla (Ei varmistettu)

Arvaa mitä? Olin pari kuukautta sitten matkalla Roomassa ja otin kaikki valokuvat isoisän vanhalla filmikameralla :) Mulla ei ole ollenkaan digikameraa. Kuvia tuli kolme rullaa ja melkein kaikki onnistuivat. Colosseumin laitoin jääkaapin oveen <3
No kaikesta huolimatta on munkin hankittava digikamera, kun paperikuvien kehittäminen on nykyään sikakallista.

Elisa (Ei varmistettu)

Oii! Ihanaa!:) on niissä digikameroissakin hyviä puolia ;) mutta tuo on tosiaan harmillista, että kehittäminen on niin kallista!

Räyhis (Ei varmistettu)

Totta tuo! Toisaalta digitaalikameralla voi napsia kuvia niin paljon, että myös niitä hassuja tilannekuvia kertyy tuhat kertaa enemmän. Itse ainakin säästän posetuskuvien lisäksi myös kaikki hauskasti epäonnistuneet.

Elisa (Ei varmistettu)

Totta tuokin :D

Kommentoi