Siskonmakkara pho-keitto

DSC_6984.jpg

Jostain syystä viimeiaikoina kaikki ruokainspiraatio on tullut jotenkin Aasiasta. Joku niissä eksoottisissa makupaleteissa on kiehtonut näinä pimenevinä iltoina. Veikkailin että ruudun siellä puolen saatetaan jo olla kyllästyneitä kaikkiin kummallisiin ruokiin, niin päätin tehdä tällä kertaa pho-keitosta siskonmakkaraversion. Tämä ei nyt varsinaisesti ole lainkaan pho-keittoa, eikä toisaalta siskonmakkarakeittoakaan vaan jotain siitä välistä. 

Kauppalistalle:

Liemi

-peukalon kokoinen pala inkivääriä

-4 tähtianista

-2 kanelitankoa

-ripaus kaardemummaa

-1,5 l lihalientä

-2 ruokalusikallista kalakastiketta

Valmista ensin liemi pilkkomalla inkivääri pieneksi ja laittamaan kaikki ainekset kiehumaan hiljalleen. Se saa kiehua koko muun valmistuksen ajan (n. 30 min).

Päälle

– 1 punaninen chili

– 1 lime

– 1 ruukku korianteria

– 2 pientä shalottisipulia

– siskonmakkaraa

– riisinuudelia

– Sriracha-kastiketta

Keitä riisinuudelit valmiiksi suolatussa vedessä, valuta ja laita valmiiksi kuhloihin. Valmista sen jälkeen siskonmakkarat ja keitä niitä n. 10 minuuttia tai kunnes ovat kyspyneet. Lisää makkarat, sipulit, korianteri, ja pilkottu chili nuudelien päälle. Kaada lopuksi liemi siivilän läpi lautaselle niin, että mausteet jää siivilään. Purista limen mehu ja mausta sriracha-kastikkeella halutessasi. 

Oli kyllä ihan hurjan hyvää ja vei voiton kyllä tavallisesta siskonmakkarakeitosta. Parasta oli mausteinen liemi, joka tuli kyllä juotua viimeistä pisaraa myöten. 

DSC_6990.jpg

DSC_6988.jpg

Kommentit (5)
  1. Laitetaanko sipulit, chili yms. raakana lautaselle sen kummempia valmistelematta?

  2. Apua tää ei jeesaa yhtään mun lihanhimoa 😀

    1. Hahahha soriiii! Mut miten mä muistelin et sä syöt nykyään lihaa?

      1. En oo vielä uskaltanut 😀 Mut kovasti siitä on ollut puhetta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *