Sister hoodie

DSC_7798.jpg

Olin hyvin pitkään jämähtänyt jonkinlaiseen uhmaikään. Kaikessa mitä tein, kuulin sellaisen pienen äänen takaraivossa, joka huusi ”minä ite!”. Kuvittelin että itsenäisyyden mittarina on se, ettei tarvitse keneltäkään apua missään. Ikinä.

Tämä ajattelutapa on kuitenkin monestakin syystä vähän vinksahtanut. Mielestäni on toki edelleenkin hienoa olla mahdollisimman riippumaton muista ihmisistä, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö useimmat asiat tule hiukan paremmaksi porukalla.  

Yhdessä olemme viisaampia, vahvempia, kekseliäämpiä ja pääsemme pidemmälle. Toisen auttaminen ei vaadi paljoa, ja yleensä avunpyynnöt tulevatkin sellaisille osa-alueille, joissa itse olet hyvä. Kannattaa itse myös kysyä reippaasti neuvoa tai apua muilta. En suosittele punnitsemaan joka kerta, saatko palveluksen jollain tapaa takaisin, sillä ei sillä ole loppujen lopuksi niin paljon väliä. 

Joskus on toki kiittämättömiäkin ihmisiä, jotka käyttävät avuliaisuutta hyväksi. Silti autan mielelläni ja jaan informaatiota muiden kanssa. Koen saavani samalla tavalla myös hurjan paljon hyödyöllistä informaatiota omilta ystäviltäni. 

Yksi lempilainauksistani on Ralph Waldo Emersonin:  “In my walks, every man I meet is my superior in some way, and in that I learn from him.”

Sukupuolesta, iästä, koulutuksesta tai synnyinmaasta riippuen jokaisella ihmisellä on jotain opetettavaa. Samalla tavalla itse voi opettaa jotain muille.  

Meidän toimistomme sai uuden jäsenen, kun Johanna tuli Annikan tilalle hänen lähtiessä reissaamaan talveksi. Johannalla olikin heti ihan mahtavia ideoita, kuten tällaiset opetustunnit, joilla jokainen toimiston jäsen voi vuorollaan opettaa muille jotain, mitä he eivät osaa. Ainakin Photoshop- tutorialeja ja Lightroomin käyttövinkkejä kerrotaan muille, ja ihan mitä tahansa mieleen juolahtaa.

DSC_7805copy.jpg

DSC_7812 copy.jpg

DSC_7856.jpg

Shorts- Vintage Levi’s, Shoes – Converse, Hoodie – Monki

Pictures: Tomi Taskula

Kommentit (7)
 1. Niinpä, ihania ajatuksia. Olen itse kans luonteeltani juuri sellainen että saan upean fiiliksen kun pystyn auttamaan muita ja olen ina pyrkinyt siihen (joskin välillä juurikin viimeiseen asti vältellen sitä avun pyytämistä itse…urpo.) Ikävä ihminen sai mut avuliaisuuden hyväksikäytöllään jo hetkeksi tilaan, jossa inhosin kaikkia avunpyyntöjä ja olin ihan yliherkkä tuntemaan itseni muidenkin hyväksikäyttämäksi. Pikkuhiljaa opettelen siitä jälleen pois omaksi itsekseni..:)

  1. Toi on ikävää :/ ja olen itsekin joskus auttanut sellaisia tyyppejä, jotka eivät ehkä sitä apua olisikaan sitten ansainneet. Se on mun mielestä hyvä mittari, jos jälkikäteen tulee hyväksikäytetty olo. Noistakin tilanteista aina kuitenkin oppii ja ne auttaa tunnistamaan jatkossa sellaisia tilanteita paremmin 🙂 toivottavasti jatkossa tällaisia tyyppejä ei osu kohdallesi enää montaa! 

   1. Samoin ja hei, kiitos super inspiroivasta blogista! Pakko kommentoida vielä kun yleensä se meinaa unohtua. Sun monipuolisia ja kauniita postauksia on aina ihana lukea, ja sun ajatuspostaukset on niin kivoja! 🙂

   2. Samoin ja hei, kiitos super inspiroivasta blogista! Pakko kommentoida vielä kun yleensä se meinaa unohtua. Sun monipuolisia ja kauniita postauksia on aina ihana lukea, ja sun ajatuspostaukset on niin kivoja! 🙂

    1. Kiitos paljon! Ihana kuulla <3

 2. Vau, ihan huikee idea! Teillähän on kunnon jengi kasassa siellä <3 !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *