SITRUUNAVESI JA RUOANSULATUS

Olen ollut aina huono juomaan vettä. Jostain syystä en tunne itseäni janoiseksi juuri koskaan. Ennen saattoi mennä päiviä, että join vain yhden lasin vettä päivässä. Nykyään yritän kiinnittää paljon huomiota veden juomiseen. Minulla on Soda Stream, jolla teen kuplavettä koska sitä on paljon kivempi juoda. Uusin kikka on kuitenki lime- ja sitruunakonsentraatin lisääminen isoon lasiin vettä.

Innostus alkoi oikeastaan Roomasta, jossa söin itseni ihan käsittämättömään ähkyyn yhdessä ihanassa pastaravintolassa. Menimme ruoan jälkeen istumaan terassille ja kyselin tarjoilijalta, mikä voisi auttaa ruoansulatukseen. Hän toi minulle tietysti Limoncelloa ja mahakipu lähti kuin taikaiskusta. Ystäväni kertoi lisäävänsä kotona limekonsentraattia veteensä, jotta maku on parempi. Jouluna, kun söin itseni taas ihan liian täyteen, päätin kokeilla toimisiko limevesi yhtä hyvin kuin Limoncello. Olo parani taas hetkessä! 

Aloin selvittää, onko tähän jotain tieteellistä selitystä ja löysin seuraavaa: ”Sitruunamehu tekee paistetusta ruoasta helpommin sulavan, koska sen hapot imeytyvät rasvoihin eivätkä ne jää vatsaan hautumaan. Mehu ja hedelmäliha tuottavat vatsassa hajotessaan kaliumkarbonaattia, joka auttaa vähentämään vatsahappoja. Limoniini voi auttaa myös närästysoireisiin.” Lähde: Tohtori.fi

Sitruunavedellä on havaittu myös muita hyötyjä, kuten apua painonhallinnassa, ihon kunnossa pitämisessä ja kropan nestetasapainon ylläpidossa. On kuitenkin hyvä muistaa, että happamuudessaan sitruunavesi on melko huonoa hampaille, joten kannattaa juoda mielummin kerralla kaikki ja sen jälkeen purskotella suu vedellä, kuin hörppiä sitruunavettä koko päivän ajan. 

Kommentit (9)
  1. Hmm en tiiä.. meillä se on foreverin seinällä sellasissa mainostauluissa jossa joka laji on esitetty kuvalla.. 😀

  2. Tosi hyvä kirjoitus, jälleen kerran. Ihana uusi mielenkiintoinen pointi.

    btw oletko sinä foreverin cmx-work kuvassa mallina?

    1. Kiitos! 🙂 Ja en, mutta nyt alkoi kiinnostaa! 😀 Missä voin nähdä sen kuvan?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *