Syntiset muotiblogit

DSC_8780.jpg

Nata kirjoitti taannoin blogeissa näkyvistä asukuvista ja siitä, kuinka nykyään tuntuu että muotiblogien suurin synti on pukea sama asu kahteen kertaan. Kuulostaapa melko epäekologiselta, ajattelin. Seuraava ajatukseni kuitenkin oli, että todella harvoin itsekään puen täysin identtistä asua päälle, ainakaan kovin montaa kertaa. En kuitenkaan pidä itseäni vastuuttomana kuluttajana. Vaatteet ovat minulle tapa toteuttaa luovuutta ja leikitellä välillä persoonallisuuden kanssa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kokoajan pitäisi olla hankkimassa uusia vaatteita.

Uskon nimittäin, että jo melko pienelläkin vaatekaapilla saa yhdisteltyä ihan hurjan monta erilaista ja hyvin erinäköistä vaatekokonaisuutta. Natan postauksen innoittamana päätinkin pukea sellaisen asun, jonka jokainen vaatekappale on näkynyt jo useamman kerran blogissa. Kuitenkin silti niiden yhdistelmä on ihan uudenlainen, ja idea on toteutettavissa varmasti monen eri ihmisen vaatekaapista hiukan erinäköisenä. Koen, että tähän blogien asukuvat kannustavat. En itse koe #ootd-kuvien rohkaisevan kulutushysteriaan, vaan saan niistä vinkkejä jo olemassa olevan garderoobini monipuolisempaan käyttöön. Jos asiaan suhtautuu näin, voi tyyliblogit auttaa pidentämään omien vaatteiden elinkaarta. 

Pohdin myös sitä, kuinka blogeihin kuvataan sellaisia asukokonaisuuksia jotka eivät oikeasti ole palvelleet päivän asuna koskaan. En ole tietenkään muotibloggaaja itse, mutta omalla kohdallani kaikki asut ovat juurikin niitä ihan oikeita asuja, enkä koe pukeutuvani mitenkään eri tavalla niinä päivinä, jolloin on tarkoitus ottaa kuvia. Joskus saattaa olla, että joku asu tulee kuvattua toisena päivänä kuin silloin kun se on oikeasti ollut päällä, ihan vain käytännön syistä.

En kuitenkaan välitä, vaikka joku stailaa kaikki kuvansa ja oikeasti kulkee vaikka verkkareissa. Ne verkkarikuvat eivät nimittäin minua ainakaan kamalasti kiinnostaisi. Mielelläni katson kuitenkin kuvia sellaisista asuista, jotka ovat käyttökelpoisia ja saan niistä jollain tavalla inspiraatiota. Luen myös sellaisia blogeja, joiden vaatteet eivät kolahda minulle, mutta nautin kuvista muuten. 

Mitä ajatuksia teillä herää aiheesta?

DSC_8728.jpg

DSC_8820.jpg

DSC_8790.jpg

DSC_8831.jpg

DSC_8736.jpg

DSC_8765.jpg

Boots – Diesel (here*), Dress – Gina Tricot, Band T- Vintage, Jacket – Boyfriends (Weekday), Bag – Kooples

Pictures: Tomi Taskula

*adlink

Kommentit (12)
  1. Hei vaikka lähes jokaisen postauksen sulta luenkin, en tunnista asusta muuta kuin tuon mekon 😀 Oot tosi taitava yhdistelemään vaatteita sillä tavalla että ne harvemmin tuntuu entuudestaan tutuilta. Vau!

    Mä olen valitettavasti myös sitä mieltä että asukuvat lisää kulutushysteriaa, itsellänikin henkilökohtaisesti. Siksi tykkään juuri sellaisista teksteistä kuvien yhteydessä kuin että ”paidan ostin kirpparilta, housut on ollut jo neljä vuotta suosikkiparini ja hattu on lainassa kaverilta”. Ne taas siirtää huomion kulutusystävällisimpiin asioihin, kuten kierrättämiseen ja siihen, että tekee mieli oikeasti satsata sellaisiin housuihin jotka kestää sen neljä vuotta.

    1. Voi miten kiva kuulla! 🙂 Ja tosiaan, myös tekstillä voi ohjata huomiota pois kulutushysteriasta!

  2. Jos bloggaajan asukuvissa on joka kerta jotain uusia tai uusia lainattuja vaatekappaleita, minusta se nimenomaan rohkaisee kulutushysteriaan. Jos bloggaajan tarkoitus olisi tarjota pukeutumisinspiraatiota ajatuksella ”jos sinulla on kaapissa jotain vastaavaa, voisit yhdistää sen näin” ja kuitenkin on itse juuri saanut joltain firmalta jonkun niistä vaatteista kuvia varten, aika harvan päässä pysyy ajatusmalli ”okei, mun ei siis tarvi ostaa näitä”. Siinä on suuri henkinen ristiriita. Markkinointi ja mainonta nyt vaan sattuu vetoamaan välillä fiksummankin ihmisen tunteisiin ja kokee asukuvan sellaisena kuin se esitetään. Bloggaaja esittelee uusia vaatteita = jaa voisinpa tästä lähteä itsekin shoppailemaan. Bloggaaja esittelee samoja vanhoja rytkyjä = noniin kiva, voisin itsekin muuten ehkä kaivaa ne mummon vanhat Jamekset jostain.

    Olen lukenut blogeja 8 vuotta ja ehkä kerran olen törmännyt blogissa asukuvaan, jossa bloggaajalla on ollut päällä täsmälleen sama vaate kuin olen itsekin omistanut. Minusta se on hassua, koska olisi hauskaa joskus nähdä joku asu ja hihkua et ”mullakin on toi!!”.

    1. Kiva saada vähän erilaista näkökulmaa! Itse kuulun juuri siihen ryhmään, joka selailee muotiblogeja juuri etsiessään inspiraatioita niiden omien vaatteiden yhdistelemiseen, en niinkään uusien vaatteiden etsimiseen. Mutta toisaalta voi sen shoppailuhimon viedä kirpputorillekin. Itse ainakin yleensä kirppiksellä etsin aina jotain tietttyä. Oli se sitten bongattu muotiblogista tai jonkun päältä kadulta, yritän löytää jotain vastaavaa kirpputorilta. Näin muuten välttyy myös kirppiskrapulasta (eli ei tule ostettua pelkän halvan hinnan takia kasseja täyteen). 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *