SYVEMPIÄ KESKUSTELUITA

Lauantaina vietimme iltaa sekalaisella Suomi-porukalla ja oli jotenkin todella inspiroiva ilta. Kiehtovia ihmisiä ja mielenkiintoisia keskusteluja eri aiheista aina punkin synnystä individualismiin. Taksissa kotiinpäin mennessä mietin, kuinka hassua on, että Suomessa olisin tuskin koskaan tällaiseen iltaan sattunut, sillä kaveriporukat ovat tiiviitä, ja illat vietetään usein samojen ihmisten seurassa. Täällä yhteiseksi tekijäksi riittää se, että kaikki ovat suomalaisia. 

Hienointa onkin istua alas ihmisten kanssa, jotka ovat oman pienen ympyrän ulkopuolella. Puhuimme aiemmin poikaystäväni kanssa siitä, miten on ihana tutustua uusiin ihmisiin, mutta kuinka usein se jää todella pintapuoliselle tasolle, sillä koemme tarvitsevamme hirmuisen määrän sellaista perustietoa ihmisestä, ennen kuin keskustelut pureutuvat mihinkään syvemmälle. Sen sijaan, että kävisi pitkät pohjustukset siitä, mitä kukin tekee työkseen, minkä ikäisiä he ovat ja niin edelleen, voisikin heti kysyä sellaisia asioita, jotka vievät oikeasti mieltä avartavaiin keskusteluihin tai oman maailmankuvan laajenemiseen. 

Jotkut ihmiset tuntuvat väistelevän syvällisempiä aiheita keskusteluissa ja joutuu näkemään itse hirmuisesti vaivaa yrittäen palauttaa keskustelua takaisin niiden pariin. Toisten ihmisten kanssa taas mistä tahansa aiheesta saa mielenkiintoisen keskustelun aikaan, kuten lauantaina kävi.  Joskus sitä välttelyä tekee myös itse, rakentamalla näkymättömiä muureja itsensä ja muiden välille. Uskon, että voimme oppia jotain kaikilta ihmisiltä. Kuitenkaan en aina käyttäydy niin, sillä ennakkoluulot pitävät muureja pystyssä ja saatan aliarvioida keskustelukumppanin jostain ihan hölmöstä syystä. Olen kuitenkin pyrkinyt kiinnittämään tähän entistä enemmän huomiota, sillä jää paljosta paitsi jos keskustelee aina vain oman kuplan sisällä olevien ihmisten kanssa. 

Odotan mielenkiinnolla, mitä seuraava puolivuotinen tuo tullessaan. Väli- ja Etelä-Amerikassa tulee varmasti tutustuttua paljon erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin, ja toivottavasti käytyä paljon myös niitä syvempiä keskusteluita. Alustavana suunnitelmanamme on nyt viettää noin kuukausi yhdessä maassa ja kiertää ainakin Costa Rica, Nicaragua, Ecuador, Peru ja Argentiina. Kerron lisää matkasuunnitelmista, kun tiedän. Huomenna lennämme kuitenkin jo Costa Ricaan, joten lähden nautiskelemaan viimeisestä päivästä New Yorkissa. Ihanaa viikon alkua kaikille!

 

Kommentit (6)
  1. Täällä myös odotellaan innolla Etelä- ja väli-Amerikan juttuja! Meillä olis (puolentoista)vuoden päästä tarkoitus järjestää häät siellä jossain! Nyt etsitään paikkaa ja esim costa rica on ollut listalla Uruguayn ja Kolumbian rannikoston lisäksi. Ehkä täältä tulisi jotain vinkkejä 🙂 muistorikasta vuotta 2016!

  2. Kiitos Elisa sinulle mielenkiintoisesta ja positiivisesta blogistasi! Olen lukenut jo pidemmän aikaa kirjoituksiasi ja erityisellä mielenkiinnolla tänä syksynä, koska vierailimme perheeni kanssa marras-joulukuun alussa ensimmäistä kertaa New Yorkissa. Kaupunki oli mielenkiintoinen, mutta samanlaista wow-effektiä se ei synnyttänyt kuin esim. Pariisi. Vaikka pyrinkin näkemään aina kaikessa positiivisen puolen, minua häiritsi New Yorkissa tietyt asiat esim. kertakäyttökulttuuri, joka näkyi räikeimmillään esim. kaikissa kahviloissa ja pikaruokapaikoissa. En voinut olla ajattelematta, mihin se järjetön määrä jätettä päätyy. Samoin minua häiritsi kodittomat ihmiset kaduilla. Toki niitä on muissakin suurissa kaupungeissa, mutta tuolla kaikkien pilvenpiirtäjien ja hienojen kauppojen keskellä ne pistivät silmään. Ja poliisien ja aseiden suuri määrä joka nurkalla pelotti minua, mutta se on minun oma ongelmani, kun olen herkkä kaikelle ja nähnyt varmaan liikaa amerikkalaisia tv-sarjoja 😉

    Halusin kertoa nämä asiat, kun kirjoituksesi koski syvällisiä keskusteluja. Joskus tulee hauskoja ja mieleenjääviä tilanteita, kun täysin tuntemattoman kanssa syntyy heti syvällinen keskustelu. Näin kävi itselleni tänä syksynä kirpputorilla, kun vanhempi nainen pysähtyi yhtäkkiä keskustelemaan kanssani elämän tarkoituksesta 🙂

    Oikein hyvää matkaa sinulle Väli- ja Etelä-Amerikkaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *