SYYSSTRESSIN SELÄTTÄJÄ

Syysstressi. Joka vuosi! Tavallaan olen iloinen siitä, että pääsen irottautumaan kaikesta kesän aikana niin voimakkaasti, että ”arkeen palaaminen” aiheuttaa joka syksy pientä paniikkia. Olen ollut nyt Cosmon toimituksessa suorittamassa työharjoitteluani, mikä on ollut todella mukavaa. Ensi viikolla kuitenkin rutiinit muuttuu, kun edessä on kouluun paluu. Meillä alkaa tämä vuosi oikein rytinällä, kun edessä on iso suunnitteluprojekti, jonka tiimoilta lähdemme syyskuussa Pariisiin. Kivaa, jännää, uutta ja innostavaa, mutta samalla stressaavaa. 

Koska kaikki tämä on pyörinyt mielessä jo jonkin aikaa, on asunto sillä välin alkanut muistuttaa kaatopaikkaa. En muista milloin ikinä olisin elänyt näin kauan kaaoksen keskellä. On helppo priorisoida jotain muuta, kun ”on niin kiire ja äh, en mä pysty nyt alottaa tota siivousprokkista”. Eilen kuitenkin mitta täyttyi ja päätin laittaa jumppakamat päälle ja siivota puoli tuntia treenin alkulämmittelyksi ”ihan täysii”. 

Puolessa tunnissa saa kuulkaas ihmeitä aikaan ja loppujen lopuksi siivousinnostus eskaloitui kylpyhuoneen kaappien puhdistukseen. Kävin jokaikisen kosmetiikkatuotteen läpi ja heitin vanhat pois. Aluksi harmitti, kun treeni jäi väliin, mutta lopussa oli niin sairaan hyvä fiilis että ihmettelin vain miksen ole tehnyt sitä aiemmin. Aina kun on ollut jotain muuta. Sitä jotenkin kuvittelee, että jos on ollut kiireinen tai stressaava päivä, on parasta nostaa vaan jalat ylös ja katsoa vaikka joku leffa. 

Vaikka todellisuudessa se on ehkä viimeinen asia mitä kannattaa tehdä. Kevyt happihyppely kaverin kanssa, kunnon siivousurakka tai kaikkien mieltäpainavien asioiden hoitaminen ovat oikeastaan parhaita tapoja purkaa stressiä. Olin loppuillan niin hyvällä tuulella, että toistelin vain sitä kuinka hyvän fiiliksen voikaan saada suht pienellä asialla. 

Äidilläni on loistava sääntö, jota alan nyt noudattaa itsekin tästä viisastuneena. Joka päivä töistä kotiin tullessaan, pitää tehdä puoli tuntia jotain hyödyllistä. Se voi olla siivoilua, laskujen maksamista, tavaroiden järjestelyä tai pyykin pesua. Puoli tuntia vain. Siinä saa heti hyvän fiiliksen itselleen ja loppupäivän voikin sitten tehdä ihan mitä huvittaa. 

Kommentit (11)
  1. Äitisi on viisas nainen! Tuon säännön kun itsekin muistaisi tässä arjen pyörityksen keskellä. Eihän siinä kauaa mene kun vaikka siivoaa keittiön tms. mutta se aloittaminen aina vaikeinta. Oih, ihana Pariisi! Jään odottamaan matkapostauksia 🙂

  2. Tuo on totta, että joskus toimii tuo touhuaminen paljon paremmin kuin sohvalla lököily! Itselläni on kuitenkin ollut sellainen lomaa edeltävä työputki päällä, että iltaisin kun on rättiväsyneenä joutunut ensimmäisenä työpäivän jälkeen tekemään kaikkea hyödyllistä eikä oikein muulle olekaan jäänyt aikaa, tunnen, että tulevan viikon loman aikana en ota mitään paineita mistään tekemisestä, vaan teen juuri niin hyödyllisiä tai hyödyttömiä asioita kuin haluan ja millä aikataululla huvittaa… 😀

    1. Toikin on välillä hyvä! 🙂 Kynttilää ei kannata polttaa molemmista päistä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *