TAIVAS + HELVETTI

Tuntuu kuin siitä olisi ihan vähän aikaa. Makasin kotisohvalla Helsingissä nauttien iltapäiväauringon lempeistä säteistä sekä pienestä ja mukavasta krapulasta. Sellaisesta, jossa on epänormaalin luova olo ja sängynpeitto tuntuu erikoisen hyvältä ihoa vasten. Nappasin käsiini Taivas ja helvetti – kirjasarjan kolmannen painoksen, joka kertoo yrittäjyyden sijaan huippu-urheilijoista. 

Luin ensin muutaman sivun, kunnes tarinat veivät niin mennessään, että yhtäkkiä olinkin ahminut melkein koko kirjan yhdeltä istumalta. Olimme tuskailleet viisumiasioiden kanssa ja pohtineet sitä, onko ilmaiseksi tehty harjoittelutyö tässä vaiheessa elämää enää järkevä satsaus uraa ajatellen? Suunta oli vähän epäselvä ja tietynlainen levottomuus varjosti päiviä. 

Kirjaa lukiessani kuitenkin tuntui kuin lamppu olisi syttynyt pääni yllä. Luin siitä, kuinka urheilijat olivat antaneet kaikkensa omille päämäärilleen. Harjoitelleet intohimoisesti päivittäin ja tehneet hurjasti töitä unelmiensa eteen. Silloin mietin ensimmäistä kertaa, jos sitä vain pakkaisi ja lähtisi ja käyttäisikin päivänsä samalla tavalla. Ei lomailuun, eikä toisaalta myöskään hanttihommien tekoon. Omistaisi päivät niille asioille, joista haluaa oppia lisää. 

Imisi itseensä inspiraatiota uusista kulttuureista ja samalla hioisi oimaa ammatillista pätevyyttään juuri niissä asioissa, joissa haluaa kehittyä. Jenkkien jälkeen voisi suunnata Etelä-Amerikkaan ja oppia espanjan kielen. Tuntui, että nyt olen oikean ajatuksen äärellä. Innostuneena kuin pieni lapsi vouhotin tämän suunnitelman ääneen poikaystävälleni, joka innostui ajatuksesta lopulta yhtä paljon. 

Aikamoisen ketjureaktion on tuo opus saanut loppujen lopuksi aikaan. Nyt kun kirjoittelen tätä täältä, tuntuu päätös niin oikealta. Pakkasin mukaani vain yhden kirjan, ja se onkin saman kirjasarjan neljäs versio. Tällä kertaa vuorossa on taas yrittäjät. Olen nyt suurinpiirtein kirjan puolessa välissä ja voin lämpimästi suositella koko kirjasarjaa ihan kaikille. Näistä tarinoista saa ihan hurjasti inspiraatiota, voimaa ja uskallusta omaan elämään. 

Kommentit (2)
  1. Pakko samaistua suhun, tää kirjasarja on ihan loistava! Itse oon tosin lukenut vain toisen osan yrittäjyydestä (joka muuten saatiin omaksi ilmaseksi lukiosta, ihan mahtava idea!!), mutta joo suunnitelmissa olisi lukea kaikki läpi, varsinkin toi kolmas osa kiinnostaa erityisen paljon kun itsekin olen urheilija, neljännen osan olemassaolosta en edes tiennyt, joten kiitos heh!

    1. Ai vitsi miten mahtavaa, että saitte lukiosta! Ja suosittelen tosissaan, niinkun kaikkia muitakin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *