Tällä aloitan aamuni päivittäin

Moikka kesäkaverit! 

 Monet tuntuvat olevan tässä kaikessa karppivillityksessä kaikkea leipää vastaan. Itse en välttele hiilihydraatteeja, vaan syön ns. hiilaritietoisesti. Jokaisella aterialla on jotain hiilihydraattia, mutta yritän pitää niiden laadun hyvänä. 

Jokainen aamuni alkaa kahdella jälkiuuniruispalalla, joiden päälle laitan vaihtelevasti kaikkea, mitä kaapista löytyy. Yleensä jotain vihreää & jotain proteiinia. Käytän leivällä myös voimariinia ja juustoa.

 Leikkeleitä ostan melko harvoin, mutta silloin kun ostan, katson aina paketista lihapitoisuuden, mikä pitää mielestäni olla yli 90%. Kuvassa näkyy naudan pippurileike. Leipiin saa yllättävän paljon vaihtelua kun päällyksiä vaihtaa.

 Leipien lisäksi jokaiseen aamuuni kuuluu iso lasi vettä ja kuppi viheää teetä. Nyt olen syönyt myös fitnessgurun lähettämiä One beauty kapseleita aamupalan yhteydessä, joiden pitäisi parantaa ihoa, hiuksia ja kynsiä. Kesällä en ota mitään muita vitamiineja, koska kalaakin tulee syötyä usein.

 Miten te suhtaudutte hiilihydraatteihin? Onko karppausvillitys turhaan demonisoinut hiilareita vai onko totaalikieltäytyminen toiminut?

Huomenna lähden muutamaksi päiväksi Turkuun Ruisockailemaan. Olen kuitenkin ajastanut muutaman postauksen siksi ajaksi. Onko kukaan lukijoistani suuntaamassa sinne? Tulkaa vetämään hihasta, jos törmätään!:)

Kommentit

rita (Ei varmistettu)

Ruisrock, minä minä! Tulen kyllä nykimään hihasta jos bongaan :) Itsellä karppauksen viljelemä hiilaripelko itse asiassa ajoi lukemaan hiilareista ja teki minusta hiilaritietoisemman. Kasvissyönti kun tunnetusti on hiilaririkas ruokavalio, niin koen tärkeänä että se laatu on mitä parhainta! Harmittaa, kun ei ole näin opiskelijana varaa leipään.. Se olisi niin hyvää :D

Elisa (Ei varmistettu)

Jeiii! Huomenna alkaa!:) joo tuntuu usein hassulta kun jotkut laittaa kaikki hiilarit "kiellettyjen ruokien listalle" onhan hedelmätkin täynnä hiilareita, mutta en näe järkeä siinä, ettei niitä söisi :D

Linda (Ei varmistettu)

Oletko huomanut noilla kapseleilla olevan vaikutusta? Itselläni kynnet on todella ohuet ja heikot eivätkä kasva kunnolla. Mietin josko noista olisi apua mullekin! :)

Elisa (Ei varmistettu)

En oikein tiedä. Tukka on tuntunut jotenkin todella hyväkuntoiselta pitkästä aikaa, mutta kynsistä en oikein osaa sanoa. Tosin olen kuullut monilta, että biotiini on auttanut juuri kynsiin:) Joten kannattaa ehkä kokeilla!

Katya (Ei varmistettu)

Ihan sama onko hiilareita vai ei - minä en pystyisi ruisleivästä luopuun, en sitte niin millään!! :D Jotku valkoset mössösämpylät ei oo koskaan ollu mun lemppareita, eli niiden syömättömyys ei haittaa, mutta huhhu, jos ruisleipää ei sais syödä. </3 Mä en muutenkaa mieti mitään hiilareita syödessäni ja oon sitä mieltä, että kunhan se leipä tai muu ruoka näyttää terveelliseltä, niin aika pitkälle se varmaan sitten onki sitä. Leivän päältä yleensä löytyy oivariinia, juustoa, salaattia ja kurkkua ja joskus jotain leikkelettä. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvältä! Ja joo, onneksi ei tarvikaan luopua ruisleivästä:) Se on vaan niin maukasta!

Nella (Ei varmistettu)

Itse olen "laihduttanut" ensimmäistä kertaa elämässäni onnistuneesti (laihduttaa sana siksi lainausmerkeissä, että pyrin enemmän terveelliseen elämään kaiken kaikkiaan sekä kehonkoostumuksen muuttamiseen lihaspainotteisemmaksi, en ainoastaan kilojen karistamiseen!). Tämä 8kg:n tiputus normaalipainon sisällä on tapahtunut ruisleipää syöden.:D Kokeilin kunnon atkins-tyylistä tiukkaa karppaamista pari vuotta sitten, mutta ei toiminut mulla sitten alkuunkaan! Nyt syön joka aamu puuroa, ja ruisleipää menee myöskin pari kolme siivua päivässä (iltapalalla tai treenin jälkeen välipalana). Sen sijaan pastaa, riisiä tai vaaleaa leipää en juuri ole syönyt. Enkä tietenkään karkkia. Eli siis höttöhiilarit minimiin, täysjyväviljatuotteita ja kasviksia kehiin niin johan toimii mulla! Tiedän, että ruisleivässäkin on hiukan sokeria sekä monissa lajikkeissa myös vehnäjauhoa. Vehnäjauhon saantini rajoittuu kuitenkin tähän ruisleipään ja se ei ole muodostunut ongelmaksi painon tarkkailussani. Ruisleipä pitää mulla hyvin nälkää ja toimii jopa makeanhimon taltuttamisessa. Kaiken lisäksi se on suht edullista, kun opiskelijabudjetilla eläessä pitää sitäkin puolta ruokavaliossa miettiä (huh, muistelen kauhulla niitä karppausajan ruokalaskuja!:D).

Elisa (Ei varmistettu)

Olen ihan samaa mieltä! Ja hienon painonpudotuksen olet saanut terveellisesti aikaan:) Onnea!

emmi (Ei varmistettu)

Ei mun mielestä hiilareista pidä tiukata pelkästään, eikä rasvoistakaan! Kaikkea voi (ja mielestäni pitääkin) syödä dieteilläkin, mutta kohtuudella kaikkea. Karppausvillityksen mukana oon kyllä vaihtanut vaaleat leivät tummaan eli hiilaritietoisesti myös minä vaikka karppausta en "hyväksykkään" :)

Elisa (Ei varmistettu)

Juuri näin! Kohtuudella kaikkea taitaa olla oman ruokafilosofiani mantra :D

Miia (Ei varmistettu)

Nykysin pääasiassa kasvisruokaa syövänä, tiedän että saan hiilareita reippaasti. Yllätyksekseni olin tiputtanut tuolla ruokavaliomuutoksella 4kg / 6kk ja olen syönyt sinä aikana aivan normaalisti, myös karkkia ja herkkuja juhlapäivinä. Mielestäni tärkein on se annoskoko! Se onkin ainut asia mihin olen kiinnittänyt huomiota. Ruisleipä on hyvväää! :) Tuo karppaus ei oikein ollut minun juttu, menetin kaikki voimat ja väsyin heti.

Elisa (Ei varmistettu)

Joo monella taitaa olla sama ongelma karppauksen kanssa. Se jo kertoo siitä, ettei se ole kovin terveellistä pitkässä juoksussa. Ja tosiaan annoskoko taitaa olla kaiken A ja O ;)

Senja (Ei varmistettu)

ite oon nyt juoksuharrastuksen myötä tajunnut hiilareiden tarpeellisuuden! pitkään söin melko vähähiilarisesti mutta nykyään oikein vaadin niitä hiilareita joka ateriaan :D toki enempi ns. hyviä hiilareita ja ruisleipää ja puuroa tulee syötyä paljon!

oihh mäkin oisin halunnut tänä vuonna rokkaamaan. taas jää töiden takia väliin .. no, ensi vuonna sitten=) ihanaa festaria, toivottavasti säät sallii!

Elisa (Ei varmistettu)

Joo tosiaan kestävyyslajeissa on pakko tankata niitä hiilareita:) Ja ruikkarista saa sitä paljon pidemmäksi aikaa kuin jostain vehnäpullasta.

Ja kiitos! Toivotaan tosiaan;)

Marja (Ei varmistettu)

Minä syön aamiaiseksi neljänviljanpuuroa :) Enkä edes lisää sekaan proteiinia, hui kamala. Vähän mehukeittoa tai marjoja sekaan ja avot! Hyvin on pysynyt linjat kurissa :)

Elisa (Ei varmistettu)

no hui kamala!! miten sä voit :D haha, ei vaan varmasti on maukasta! namm!!

Joan (Ei varmistettu)

Mä oon hiilareista sitä mieltä, että toisille ne sopii ja toisille ei :) Kehoja on erilaisia, toiset on olleet oikeestaan koko ikänsä hoikkia ja lihasmassaa on helppo saada. Toisilla taas ylimääränen energia menee mieluummin läskin puolelle. Jälkimmäiselle ei yleensä hiilarit sovi. Sitten taas liikunnan määrä ja rankkuuskin vaikuttaa asiaan. Jos liikkuu tosi paljon ja raskaasti niin ilman muuta hyviä hiilareita kannattaa syödä, mutta kaikki valinnat kannattaa tehdä itteensä kuunnellen. Oloja ja kehitystä ja semmosta :) Mut sit jos puhutaan laihtumisesta, niin ylipainosen ihmisen on ehdottomasti helpoin laihtua ihan vaan karppaamalla eli hiilarit veks ja rasvaa proteiinin kera koneeseen tietenkään kasviksia ja marjoja unohtamatta! :) Pidempään painonsa kanssa kamppaillutta ylipainoista en myöskään usuttaisi kauheella tahdilla liikkumaan, ihan kävely riittää jos sen saisi alkuun maistumaan. Tärkeää olisi että asioita saataisiin tavaksi ja motivaatiota kasvatettua yhä suuremmaksi pikkuhiljaa pienin askelin. Tosi moni tekee sen virheen, että lähdetään sohvaperunamoodista liian kovaa liikkeelle, joka syö motivaatiota ja hommat loppuu ennenkö on päästy vauhtiinkaan. Sit mitä tulee noiden hiilareiden tiputtamiseen laihdutus-/terveysmielessä, niin siinä taas on yleistä se, että ei ymmärretä syödä niitä rasvoja tarpeeksi, jollon mennään taas mettään niin että rytisee.

Oli miten oli, summa summarum, niin oma tapa on aina paras tapa ja kaikkee kannattaa kokeilla jos nykyhetkessä tuntuu olevan jotain parannettavaa! :) Mutta siitä varmaan on kaikki yhtä mieltä että paljon rasvaa ja paljon hiilaria on kaikella tapaa yhdistelmistä se pahin ja tuskin "sopii" kenellekään tällä maapallolla ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Olet ihan oikeassa! Ja olen ihan samaa mieltä tuossa, että joillekin se sopii ja joillekin ei. Sen takia en otakaan tässä mitään puolia;) Kaikkien pitää kokeilla itse!

Hiukan kuitenkin aina kavahdan sitä "ei mitään vihanneksia eikä hedelmiä jos haluaa laihduttaa", mielestäni ne on kuitenkin niitä hyviä hiilareita ja niitä kannattaa aina syödä. :D

Julia (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! Mulla ei toimi hiilariton ruokavalio ollenkaan, tulen vain väsyneeksi, kiukkuiseksi ja jossain vaiheessa nälkä yllättää niin että on pakko ahmia joku suuri pasta-annos :D

Ihan pakko sanoa vielä - blogisi on ihan mieletön! Käytän duunissa konetta ja eksyin tylsyyksissäni blogisi sivuille ja jäin TÄYSIN koukkuun. Luin jokaikisen kirjoituksen sivulle 50 jotain asti, urakassa kesti pari päivää ja vei hiukan keskittymiskykyäkin töissä valitettavasti :D Aiheet kolahtavat vaan niin täysin ja melkein kaikista jutuista opin jotain uutta tai saan oivalluksia!

Blogisi osui vielä täydelliseen aikaan silmiini. Mulla on takana pieni elämäntapamuutos kesän alusta lähtien railakkaan opiskeluvuoden jälkeen - olen aikaisemminkin urheillut paljon sekä syönyt todella terveellisesti ja monipuolisesti, mutta blogisi on innostanut minua vielä parantamaan ateriavälejäni ja syömään pieniä aterioita useammin päivässä. Ja mikä muutos! Vatsa toimii etenkin älyttömän hyvin ja kaikki ylimääräinen turvotus on tiessään - pudonneita kiloja unohtamatta :) Miksi ihmeessä en tajunnut tätä aikaisemmin, olo on kuin valaistuneella munkilla :D lisäksi ruokareseptit ovat nerokkaita! Voisin jatkaa blogisi kehumista loputtomiin :D

Hmm, mitä vielä.. kirjoitan tätä taaskin töissä, joten teksti saattaa olla hiukan sekavaa :D mutta KIITOS IHANA BLOGI :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kuinka ihana kommentti Julia!!!<3

Et tajuakaan kuinka hyvälle tuulelle sait mut:) Kiitos hirmu paljon! Ja vähän ihana kuulla, että vatsa toimii paremmin nyt! Kivaa kesän jatkoa sulle:)

Saga (Ei varmistettu)

Mä en karttaa hiilareita! En usko niiden olevan ollenkaan epäterveellisiä, kunhan vaan on ns. "hiilaritietoinen". Ruisleivän ja sokeristen karkkien välillä on aika suuri ero, mutta sitä ei kaikki tunnu ymmärtävän.vaan ajattelee että kaikki hiilarit ovat jotain kamalaa.
Itse en luopuisi kautrapuurosta, ruisleivästä, pastasta ja hedelmistä väkisinkään! Sillon tällön herkuttelen myös suklaalla ja jäätelöllä, joten hiilareita tulee nautittua proteiinien ja rasvojen rinnalla :)

Aino (Ei varmistettu)

Hiilareiden välttely on hölmöä hommaa mun mielestä ja heiii, hiilarithan on aivojen tärkein energianlähde! :) Jokainen tarvii niitä ja jos niitä ei syö, niin kroppa muodostaa niitä itse. Kunhan suosii hyviä hiilareita niin hyvä tullee! En halua kuvitellakkaan kuinka kauheeta ois elää ilman kaurapuuroa tai ruisleipää. Enkä usko että niihin vois koskaan kyllästyäkkään, mielikuvitusta kun käyttää niin niistä saa kaikkea herkkua aikaiseksi. Namnam <3

Hah, aikamoinen hiilarihypetys :D

cc (Ei varmistettu)

Minäkin sanoisin olevani "hiilaritietoinen", mikä meinaa sitä, että en syö paljoa ns. turhia hiilareita. Eli en juurikaan syö pastaa, riisiä yms. Etenkin viljaiset tuotteet olen jättänyt vähemmälle. Leipää en syö, mutta kaurapuuroa ja mysliä kyllä :) Ihan kaikesta ei voi luopua, kun on kasvissyöjä. Meinisi ihan liian vaikeaksi koko syöminen. Leivästä oli pakko luopua kokonaan, koska se oli mahdoton rajata esim. yhteen viipaleeseen/päivä.

Minulla on vielä sillä tavalla hassu elimistö, että viljatuotteet turvottavat niin paljon, että kiloja tulee heti lisää, jos mussutan leipää muutamana päivänä, mutta sitten ihan puhdasta sokeria voin syödä vaikka kuinka paljon :D Eli herkuttelen kyllä ehkä kerran viikossa jäätelöllä tai suklaalla.

Kai kyse on juuri aikapaljolti siitä, että mikä kellekin sopii :) Jos hiilarit sopii, en ymmärrä miksi ne pitäisi jättää pois. Aivot tarvitsevat pääasiassa hiilareja ja olisikin kiva tietää, että onko esim. hc karppaajien uusien asioiden oppiminen tehottomampaa.

Herminica (Ei varmistettu)

Hmmm :) meikä koittaa syödä mahdollisimman ekologisesti, puhtaasti, terveellisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.
Tässä sulle ja muille kirja luettavaksi: Foer - Eläinten Syömisestä. Hyvä kirja, kertoo paljon (itselleni tutuista asioista) tämän miehen elämän kautta lihateollisuudesta, antibiooteista, maidosta, kasviksista, tehotuotannosta, kalatuotannosta, jätteistä, erilaisista virusepidemioista ja niiden kehityksistä ja miten kaikki on kytköksissä keskenään :) Ainakin suomalaisessa löytyy pokkarina!

http://lolimte.blogspot.com

Kommentoi