Tältä näyttää uusi arki

Meidän pikkuisella tuli eilen viisi viikkoa mittariin. Tuntuu niin lyhyeltä tuo aika, sillä tähän on mahtunut niin paljon. Vaikka vielä ei oikein ole mitään rutiineita, alkaa arki pikku hiljaa muovautua melko säännölliseksi. Vielä emme ole tehneet ihan kamalasti mitään, sillä koronatilanne rajoittaa. Toisaalta on ollut ihan kiva, ettei ole ollut minkäänlaista painetta olla heti jossain puuhailemassa. Tämä uuteen totuttelu vie kuitenkin hiukan aikaa.

Olen ollut yllättynyt siitä, kuinka helppoja nämä ensimmäiset viikot ovat olleet. Toki meilläkin on omat haasteemme ja välillä vauva on hyvinkin itkuinen, mutta silti odotin kaiken olevan paljon rankempaa. Mieheni palattua töihin (jokseenkin etätöihin), on yleensä päivä näyttänyt tältä.

Hän herää 7-8 välillä vauvan kanssa, ruokkii, tekee omat aamupuuhat vauvan ollessa hereillä ja laittaa aamupäikkäreille niin, että saan nukkua myöhään. Joskus tätä ei edes tarvita ja nousen itsekin samalla, sillä meidän vauva on tähän asti nukkunut niin uskomattoman hyvin, että usein herään vain kerran yössä syöttämään. Jos yöllä on kuitenkin tullut valvottua, on ihanaa nukkua rauhassa 11 asti.

Sitten heräillään uudelleen, ruokin hänet, vaihdan vaipan, teen itselleni aamupalaa ja hengailen samalla vauvan kanssa. Pian hänen onkin jo aika mennä taas nukkumaan. Joskus nukutan hänet kantoliinassa ja puuhailen kotona omia juttuja ja joskus mennään vaunulenkille. Hän ei oikein osaa nukahtaa vielä itsekseen, joten nämä ovat olleet helpompia vaihtoehtoja.

Mikäli ekat päikkärit on oltu sisällä, pyrin menemään toisien aikaan ulos jotta kummatkin saisimme hiukan happea. Viimeaikoina kelit on kuitenkin olleet niin kamalia, että välillä olen suhannut meidän porttikonkia edes takaisin podcasteja kuunnellen. 

Illat ovat jo melko rutinoituneita. Mies tekee ruokaa, syödään ja katsellaan jotain ohjelmaa. Minä syötän vauvan ja pari kertaa viikossa kylvetämme tai käymme suihkussa vauvan kanssa. Hän rakastaa yli kaiken näitä koko perheen yhteisiä kylpyhetkiä.

Pesun jälkeen vaihdetaankin yöpuku päälle, syötetään ehkä hiukan lisää (illalla annetaan myös korviketta, jotta hän nukkuisi mahdollisimman pitkän pätkän ja ainakin tähän asti toiminut hyvin). Nukutetaan yleensä tarrakapalossa tai kantoliinassa, josta siirretään kehtoon. Pidetään sitä yleensä olkkarissa ja katsellaan jotain leffaa vielä hetki. 

Ja kun vauva on syvässä unessa, yleensä noin klo 23, siirretään kehtokori makkariin ja mennään itsekin nukkumaan. Tällaisina iltoina herään yleensä syöttämään 4 aikoihin, imetän sängyssä ja annan hänen nukahtaa yleensä viereen. Saatan jossain vaiheessa siirtää omaan kehtoon tai sitten heräillään vierekkäin silloin 7-8 aikoihin, jolloin isä nappaa hänet taas ruokailemaan.

Tämä kuulosti varmaan todella tylsältä, jos vauvajutut ei kiinnosta. Mun mielestä on vaan tosi kiinnostavaa katsella kaikkia Youtube-videoita esimerkiksi päivärutiineista vauvojen kanssa kun kaikki on itselle vielä niin uutta.

Kommentit (3)
  1. Ihana pikkuinen 🙂 Onko tuo alimmassa kuvassa näkyvä peitto ns. ensipeittosetti? Oletteko tykänneet?

  2. Ihanaltahan tuo kuulostaa! Se on se uusi normaali. Kun kaikki muuttuu. Ja se uusi normaali on ihanaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *