Talvijuoksukengistä

Olin eilen kiertelemässä vaatekauppoja ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen(!).
Etsinnässä oli joululahjojen lisäksi myös talveen soveltuvat juoksukengät. Olin suunnitellut hankkivani ne Ice bugit, joista tuolla kommenttiboksinkin puolella oli puhetta.

Kuva

Kyselin urheiluliikkeestä, ovatko nämä nyt tosissaan ainoat jäälle soveltuvat juoksukengät. Myyjä oli sitä mieltä, että tavalliseen talvijuoksuun Ice bugit eivät välttämättä ole parhaat mahdolliset, vaan ne ovat tarkoitettu ihan kunnon jäällä juoksuun. Mielestäni kenkien ulkonäkökään ei ollut kovin kaunis.

Kuitenkin haluaisin sellaiset kengät, joissa ei tarvitse kokoajan varoa liukastumista. Niin kuin jokin lukija tuolla sanoikin, se jatkuva varominen vaikuttaa juoksuasentoon negatiivisesti. Toinen asia on se, että niiden tulisi pitää hyvin vettä. Aloin sitten pohtimaan, olenko vain mainoksen uhri. Saisinko paremmatkin juoksukengät talvikeleille kuin nämä Ice bugit? Ja vielä halvemmalla hinnalla? Ainakin nämä Niket vaikuttivat hyviltä.

kuva

Ulkonäkökin miellyttää enemmän. Näissä on Gore-Tex kalvo, joten ainakin jalat pysyvät kuivina. Pidosta en osaa sanoa. Kuinkakohan hyvin nämä toimivat jäisellä tiellä?

Kävin myös Patrolin sivuilla katsomassa Asicsin talvilenkkareita, siellä oli muuten paljon infoa talvipukeutumisesta muutenkin. Kannattaa käydä katsomassa, jos kylmän sään lenkit houkuttelevat.

Nämä olivat eniten minun mieleeni. Niissä näyttäisi olevan myös Gore-Tex kalvo, ja 90° kulmaan sijoitetut kulutuspalat pohjissa, jotka parantavat pitoa liukkaalla ja märällä alustalla juostessa.

Nyt kaipaisinkin kovasti teidän mielipiteitä. Olen huomannut, että muutamia  talvijuoksijoita ainakin lukijoistani löytyy. 🙂

Onko teillä kokemuksia joistain näistä kengistä, tai voitteko suositella jotain muita?
Tarviiko lumiselle ja jäiselle säälle ne  nastat, vai voiko juosta ilmankin?

Kommentit (3)
  1. tää ei liity näihin kenkii, mut vaikutat tosi mukavalta ja oon monesti saanu esim hyviä ruokavinkkejä ja muuta inspiratiota täältä:) jos saa esittää postaustoiveita ni ois kiva tietää luetko ite samantyylisiä urheilullisia blogeja ja jos voisit suositella meillekki joitain niistä?

    1. Kiitos paljon 🙂 Mukavaa, että olet saanut vinkkejä! Aina saa esittää postaustoiveita, tuo oli hyvä idea! Yritän saada aikaiseksi vielä tämän viikon puolella!

    2. Mulla on Salomon Speedcross kengät. Ne soveltuu maastoon kesäisin, niissä on vedenpitävä kalvo. Mutta mun mielestä niillä juoksee myös ihan hyvin talvella, koska pohjat ovat pitävät. Kuitenkaan ei varmaan ihan jäällä pidä kun ei oikeita nastoja ole pohjassa. :)Ja noita saa kans vähä pitempi vartisinakin. Tässä kuvaa:http://lifeisareasontobehappy.blogspot.fi/2012/09/120912.html

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *