Tarvitsen pimeyttä arvostaakseni valoa

DSC_0618.jpg

Vaikka eletään vasta tammikuuta, tuntuu että päivän pitenemisen voisi jo huomata. Ehkäpä se johtuu poikkeuksellisen aurinkoisista päivistä, tai sitten lisääntyneen valon määrän tosiaan näkee jo. Minulla on tapana verrata joitain tiettyjä hetkiä, kuten esimerkiksi viikottain klo 16 treeniä, jonne tähän asti on saanut lähteä täysin pimeydessä. Tällä viikolla oli kuitenkin vielä ihan valoisaa sinne matkatessa. Pääsi myös nauttimaan kauniista auringonlaskusta matkalla pelipaikoille. 

Asiaan voisi toki suhtautua niinkin, että onhan se ihan kamalaa että aurinko laskee edelleen ennen neljää. Valitsen itse optimismin. Kävin myös katselemassa auringon nousu- ja laskuaikoja kalenterista ja neljän viikon päästä päivä on pidentynyt jo 2 h 22 minuuttia. Se on ihan järkyttävän pitkä aika! Viikossa valoa on siis jo yli 16 tuntia enemmän.  

Tulin heti paremmalle mielelle ja mietin sitä, kuinka paljon iloa saankaan tästä vaiheesta vuodessa. Se tuntuu niin hyvältä juuri sen takia, etä pimeys on vaikeaa. Synkkä aika saa minut voimattomaksi, alakuloiseksi ja energiaa jää paljon vähemmän ylimääräisiin projekteihin tai harrastuksiin. Jos tätä ajanjaksoa ei olisi, ei kevät tuntuisi näin upealta. 

Tätä samaa logiikkaa voi käyttää ihan mihin tahansa elämässä. Jos on esimerkiksi luontaisesti hyvä urheilussa, eikä tarvitse harjoitella päivääkään ollakseen silti parempi kuin kukaan muu, on varmasti ihan kiva voittaa kilpailussa. Kuitenkin silloin, kun on omalla pitkäjänteisellä harjoittelulla ja lukuisilla itsensä ylittämisillä päätynyt ykkössijalle, tuntuu se varmasti monin kerroin paremmalta. 

Jos on syntynyt rikkaaksi, eikä tarvitse taloudellisista syistä päivääkään tehdä töitä, ei rahalla varmaan ole kovin suurta arvoa. Mikäli jokaisen omistamansa roposen eteen on joutunut näkemään vaivaa, on opiskellut, tehnyt pitkää päivää, maksellut oppirahojaan ja pikku hiljaa kerännyt omaisuuttaan, tuntuu taloudellinen riippumattomuus varmasti paljon hienommalta. En ole koskaan ollut lotto-ihminen, ja monet ovat sanoneet että valehtelen väittäessäni etten haluaisi voittaa esimerkiksi miljoonaa euroa. Uskon kuitenkin, että monien asioiden merkityksellisyys vähenisi silloin. 

Jos ikävillä hetkillä ei ole muuta opetusta tai eteenpäin vievää voimaa, voimme aina saada siitä kiitollisuutta niihin hetkiin, kun kaikki alkaa näyttää paremmalta. 

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille! Toivottavasti pääsemme nauttimaan tällaisista auringonlaskuista. 

DSC_0623 copy.jpg

DSC_0636.jpg

DSC_0626 copy.jpg

DSC_0620.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Vau mitä kuvia! Uskomatonta miten Suomen talvi voikaan tarjota tuollaisia auringonlaskuja.

    Kiitos ihanasta blogista. Halusin vielä erikseen kommentoida, että oot Elisa ihana kun aina vastaat kaikkiin kommentteihin. Ei sillä, että se olisi mikään velvollisuus tai että ”pitää” vastata, mutta siitä kyllä välittyy susta lämmin ja toimelias kuva. Vaikken sua tunnekaan niin uskon, että olet juuri sellainen ”oikeastikin ”.

    1. Voi miten hyvälle tuulelle saitkaan kommentillasi!<3 Kiitos! Kommentit ja vuorovaikutus on nimenomaan tän jutun suola. Ei täällä jaksais yksin horista päivästä toiseen 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *