TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN

Nyt kun viime vuosi on tullut summailtua läpi, on hyvä keskittyä hetkeksi tulevaan. Mitä tavoitteita, suunnitelmia tai unelmia seuraava vuosi pitää sisällään? Mikä on näiden asioiden tärkeysjärjestys? Mitä sinun tulee tehdä näiden saavuttamiseksi? 

Kysyin parilta ystävältäni uudenvuodenaattona, mitkä kolme tavoitetta he määrittelisivät seuraavalle vuodelle. Nyt en tarkoittanut mitään "aion käydä lenkillä kerran viikossa"-tyyppisiä tavoitteita, vaan oikeasti isoja toiveita ja unelmia. Kummaltakin löytyi vastaukset melko nopeasti ja aloin miettiä myös omia valintojani. 

Pidän listoista, koska ne selkiyttävät nopeasti pään sisällä olevaa kaaosta. Sen takia näitäkin on hyvä kirjoittaa ylös. Sen lisäksi että näet haluamasi asiat kirjoitettuna, voit seuraavana vuonna palata katsomaan aiempia toiveitasi. Voi olla, että sinulle on hyvin selkeää, mitä seuraavalta vuodelta toivot. Toisinaan unelmia on hankalampi kaivaa esiin. Mitä vaikeammalta se tuntuu, sitä tärkeämpää se on mielestäni tehdä. Silloin voit kirjoittaa esimerkiksi seuraavat asiat ylös.

  • yksi paikka, jossa haluat käydä
  • yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka päivä
  • yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka viikko
  • yksi asia, jonka olet aina halunnut oppia

Olen lähiaikoina hiukan kamppaillut sen kanssa, kuinka paljon haluan täällä jakaa omasta elämästäni ja mitkä asiat tulisi pitää blogin ulkopuolella. Mielestäni kuitenkin yksi askel tavoitteiden toteutumissa on uskaltaa sanoa niitä ääneen. Viime kesänä kirjoitin ulkomaille muuton olevan suurin unelmani, mutta tarvitsin siihen jotain konkreettisempaa tavoitetta. Loppuvuosi onkin tullut pyöriteltyä eri vaihtoehtoja ja lopulta päätin hakea New Yorkista lyhyttä harjoitusjaksoa ennen kesää. 

Ennen joulua minulla oli ensimmäinen Skype-haastattelu erääseen PR-firmaan, joka meni todella hyvin. Kerron täällä lisää suunnitelmista, kunhan ne selkenevät. Jos teitä kiinnostaa, voisin tehdä myös jonkinlaisen työnhakupostauksen jossain vaiheessa. Toisena tavoitteenani on muuttaa ulkomaille asumaan pidemmäksi aikaa. Sitä en osaa paremmin vielä määritellä, mutta jätän ajatuksen hautomaan. Kolmas unelma jääköön vielä mietintämyssyn alle. 

Sitä pohtiessa haluaisinkin kuulla, millaisia tavoitetteita teillä on vuodelle 2015? 

Kommentit

Saana (Ei varmistettu)

Hei, olen iloinen ettet puhunut lupauksista :) Kirjoitin pari päivää sitten blogiini juuri siitä kuinka pitäisi puhua tavoitteista lupausten sijaan. Listasin myös tavoitteitani; leffassa käyntiä, ulkomaille lähtöä ja valmistumista. Koko jutun voi lukea täältä: saneshawinsane.blogspot.fi Hyvää uuttavuotta sinulle! Blogisi on ihana!

Elisa (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! Lupaukset tuppaa unohtumaan helposti heti ensimmäisen viikon jälkeen :) Kiitos Saana, samaa sinulle!!

miss@ (Ei varmistettu)

Ihanaa, jos tuo New Yorkin työhomma toteutuu. Tsemppiä siihen. Tykkään lukea blogiasi, se on ihanan motivoiva. Luin joskus postauksesi tavotteiden ja mindmapin tekemisestä ja päätinkin toteuttaa sen tänä vuonna. Omat tavoitteeni päätin tehdä ns. käskyjen muodossa. Tällaisia käskyjä tälle vuodelle: syö puhtaammin, tapaa ystäviä ja perhettä usein, osta laatua, lue kaikki Harry Potterit, ole impulsiivisempi, etsi uusi työpaikka, lähde interrailaamaan, vietä uusi vuosi uudessa kaupungissa ja älä nipota turhasta. Jännä nähdä, miten on asiat vuoden päästä.

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyviltä tavoitteilta! :) Ja kiitos kovasti! Ihanaa uutta vuotta! :)

kirstiina (Ei varmistettu)

Harjoittelu new yorkissa kuulostaa upealta!! Olis tosi kiva kuulla siitä ja hakuprosessista yms lisää! Sun blogi on yks mun lemppareista!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Kirjoittelen varmasti vielä enemmän työhausta ulkomaille :)

Kriselda (Ei varmistettu)

Ihanaa uutta vuotta Elisa! Kaikki tämmöiset postaukset toimii aina ja työnhakupostaus olisi aika jees. Itselläni on samanlaisia tavoitteita tulevalle vuodelle ;) Tsemppiä ja toivottavasti sekä Nykki että muutto toteutuu - ja vielä moninkertaisesti parempana kuin osasit kuvitella <3 !

Elisa (Ei varmistettu)

Kiiitos ihana! <3 Ja ihanaa uutta vuotta sulle Kriselda!

H (Ei varmistettu)

Mäkin unelmoin ulkomaille muuttamisesta. Olen asunut yhteensä useamman vuoden eri maissa, mutta nyt olen "ollut aloillani" yli vuoden ja kaipaan taas sitä oloa, mikä ulkomailla asuessa uudessa ympäristössä on. Olen ollut onnellisimmillani juuri asuessani ulkomailla, johtuu varmaan useasta asiasta. Tosi kiva siis lukea sinun ulkomaahaaveilustasi koska on nyt valmistumisen lähestyessä minullekkin ajankohtaista :) Toivottavasti saat paikan Nykistä, se on kyllä aivan ihana kaupunki!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti H! Toivottavasti säkin pääset pian taas ulkomaille ! :)

milka (Ei varmistettu)

Hei elisa! Varmasti eka kerta kun kommentoin blogiisi.. Herätti valtavasti hyvää fiilistä kun uskalsit kertoa unelmistasi ja seurata omia neuvojasi :) Toivottavasti esimerkiksi joku joka jo on toteuttanut samanlaiset unelmat ottaa sinuun yhteyttä ja unelman toteuttaminen on lähempänä -- who knows ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Kiitos paljon :)

Kommentoi