TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN

Nyt kun viime vuosi on tullut summailtua läpi, on hyvä keskittyä hetkeksi tulevaan. Mitä tavoitteita, suunnitelmia tai unelmia seuraava vuosi pitää sisällään? Mikä on näiden asioiden tärkeysjärjestys? Mitä sinun tulee tehdä näiden saavuttamiseksi? 

Kysyin parilta ystävältäni uudenvuodenaattona, mitkä kolme tavoitetta he määrittelisivät seuraavalle vuodelle. Nyt en tarkoittanut mitään ”aion käydä lenkillä kerran viikossa”-tyyppisiä tavoitteita, vaan oikeasti isoja toiveita ja unelmia. Kummaltakin löytyi vastaukset melko nopeasti ja aloin miettiä myös omia valintojani. 

Pidän listoista, koska ne selkiyttävät nopeasti pään sisällä olevaa kaaosta. Sen takia näitäkin on hyvä kirjoittaa ylös. Sen lisäksi että näet haluamasi asiat kirjoitettuna, voit seuraavana vuonna palata katsomaan aiempia toiveitasi. Voi olla, että sinulle on hyvin selkeää, mitä seuraavalta vuodelta toivot. Toisinaan unelmia on hankalampi kaivaa esiin. Mitä vaikeammalta se tuntuu, sitä tärkeämpää se on mielestäni tehdä. Silloin voit kirjoittaa esimerkiksi seuraavat asiat ylös.

  • yksi paikka, jossa haluat käydä
  • yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka päivä
  • yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka viikko
  • yksi asia, jonka olet aina halunnut oppia

Olen lähiaikoina hiukan kamppaillut sen kanssa, kuinka paljon haluan täällä jakaa omasta elämästäni ja mitkä asiat tulisi pitää blogin ulkopuolella. Mielestäni kuitenkin yksi askel tavoitteiden toteutumissa on uskaltaa sanoa niitä ääneen. Viime kesänä kirjoitin ulkomaille muuton olevan suurin unelmani, mutta tarvitsin siihen jotain konkreettisempaa tavoitetta. Loppuvuosi onkin tullut pyöriteltyä eri vaihtoehtoja ja lopulta päätin hakea New Yorkista lyhyttä harjoitusjaksoa ennen kesää. 

Ennen joulua minulla oli ensimmäinen Skype-haastattelu erääseen PR-firmaan, joka meni todella hyvin. Kerron täällä lisää suunnitelmista, kunhan ne selkenevät. Jos teitä kiinnostaa, voisin tehdä myös jonkinlaisen työnhakupostauksen jossain vaiheessa. Toisena tavoitteenani on muuttaa ulkomaille asumaan pidemmäksi aikaa. Sitä en osaa paremmin vielä määritellä, mutta jätän ajatuksen hautomaan. Kolmas unelma jääköön vielä mietintämyssyn alle. 

Sitä pohtiessa haluaisinkin kuulla, millaisia tavoitetteita teillä on vuodelle 2015? 

Kommentit (12)
  1. Hei elisa! Varmasti eka kerta kun kommentoin blogiisi.. Herätti valtavasti hyvää fiilistä kun uskalsit kertoa unelmistasi ja seurata omia neuvojasi 🙂 Toivottavasti esimerkiksi joku joka jo on toteuttanut samanlaiset unelmat ottaa sinuun yhteyttä ja unelman toteuttaminen on lähempänä — who knows 😉

    1. Kiva kuulla! Kiitos paljon 🙂

  2. Mäkin unelmoin ulkomaille muuttamisesta. Olen asunut yhteensä useamman vuoden eri maissa, mutta nyt olen ”ollut aloillani” yli vuoden ja kaipaan taas sitä oloa, mikä ulkomailla asuessa uudessa ympäristössä on. Olen ollut onnellisimmillani juuri asuessani ulkomailla, johtuu varmaan useasta asiasta. Tosi kiva siis lukea sinun ulkomaahaaveilustasi koska on nyt valmistumisen lähestyessä minullekkin ajankohtaista 🙂 Toivottavasti saat paikan Nykistä, se on kyllä aivan ihana kaupunki!

    1. Kiitos kovasti H! Toivottavasti säkin pääset pian taas ulkomaille ! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *