Täydellinen iltapala

Unohdin ostaa leipää kauppareissulla, joten jouduin kehittelemään tällaisen ”mitä kaapista löytyy”-iltapalan. Olin varsin innoissani tästä varhaisdementiani aiheuttamasta uudesta keksinnöstä, joten halusin heti jakaa sen kanssanne.
Herkkuun tulee vain luonnonjogurttia, mustikoita, hunajaa, persimonia ja pellavansiemeniä.
Oli todella hyvää ja varsin terveellistä. Marjojen ja hedelmien hyvistä puolista tietävät varmasti kaikki, mutta tässä vähän tietoa pellavansiemenistä: Pellavansiemenet sisältävät runsaasti kuitua ja lignaaneja. Muiden siementen tavoin ne ovat tiivis paketti myös öljyä, proteiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja. Pellavansiemenöljyn erikoisuus on sen alfalinoleenihappopitoisuus, joka on kasviöljyistä korkein, noin 59 prosenttia. Alfalinoleenihappo on ihmiselle välttämätön monityydyttymätön rasvahappo, joka kuuluu omega-3-rasvahappoihin. (Lähteenä wikipedia, joten en tiedä oikeellisuudesta)
Olen kuullut pellavansiemenien tekevän myös taikoja iholle. Niitä ei saisi kuitenkaan syödä kuin 30gr päivässä, eli pari ruokalusikallista.

Hyvää illanjatkoa kaikille! Menkää ajoissa nukkumaan, niin huomenna on mukava herätä 🙂

Kommentit (20)
  1. Kuten joku tossa kommentoikin, niin pellavansiemenet pitäis joko pureskella _hyvin_ tai liottaa limaksi, jolloin niitä en kyllä enää jogurtin sekaan kippaisi, vaan joisin suosiolla sellaisenaan. Kokonaisina menee ruoansulatuksen läpi että hulahdus vaan kuuluu, ja ikävä kyllä suurin osa hyvistä ominaisuuksista jää hyödyntämättä. Rouhe on paremman makuista, mutta en oo varma säilyykö nää kaikki hyvät ominaisuudet valmiiks rouhetussa pellavansiemenessä, muistan joskus lukeneeni siitäkin jotain? En mee vannomaan mitään, kantsis ehkä itsekin ottaa selvää! 😀

    1. Okei uskotaan! 😀 Oon lukenut, että se rouhe olisi siksi parempaa, kun ne on juurikin vähän kun ”valmiiksi pureskeltuja”. Mutta en kyllä itsekään tiedä tarpeeksi aiheesta 😀 Hyviä ne ainakin on!

  2. Onasis Laukko
    29.11.2012, 07:11

    Nam, näyttää hyvältä 🙂

    1. Ja oikein terveyspommi!:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *