TÄYDELLINEN PÄIVÄ

Tässä elämän tietynlaisessa murrosvaiheessa tulee usein pohdittua tulevaisuutta ja elämäntapaa, jonka arki kiinnostaa. Koska kaikki ovet ovat avoinna ja niin moni asia kiehtoo, voi olla vaikea valita omaa reittiään. Katsoin eilen kipeänä kotona ollessani ranskalaista elokuvaa ja siitä inspiroituneena aloin pohtia, minkälainen olisi täydellinen päiväni? Ei niinkään arki, vaan mukavin päivä, mitä osaan kuvitella. 

Aamu alkaisi aikaisin, kuitenkin ilman herätyskelloa, jossain lämpimässä maassa niin, että auringonsäteet herättelisivät osuessaan kasvoille. Ikkunasta näkyisi meri ja tuuli toisi viilentävän meriveden tuoksuisen tuulahduksen sisään. Aamiaisen saisi nauttia sängyssä pitkään makoillen, kahvia nautiskellen ja sanomalehteä lukien. Aamupäivä koostuisi jonkin uuden asian opettelusta, esimerkiksi espanjan kielen kurssista tai johonkin kiinnostavaan asiaan paneutumisesta. 

Ennen lounasta olisi pienen urheiluhetken aika. Pieni endorfiinipölly voisi tulla vaikka rantalentopallomatsista ystävien kesken. Sen jälkeen voisi pulahtaa viilentävään meriveteen ja nauttia ravitsevan lounaan. Lounasta voisi sulatella riippukeinussa lukien jotain hyvää romaania.

Iltapäivä olisi luovuudelle. Sen voisi viettää esimerkiksi jossain ateljeessa maalaillen ja hyvää musiikkia kuunnellen. Samalla voisi nauttia tietysti pari lasia punaviiniä.

Illallinen nautittaisiin mieheni ja ystävieni seurassa suuren pitkän pöydän ääressä puutarhassa, joka olisi valaistu kynttilöillä. Keskustelu olisi inspiroivaa, älykästä ja oivalluksia synnyttävää, unohtamatta tietenkään huumoria.

Ilta jatkuisi pikkutunneille livebändin säestämänä esimerkiksi rantahiekalla tanssien koko porukalla. Tähtitaivas valaisisi rannan ja yö olisi miellyttävän lämmin. 

Harvoja päiviä kuitenkaan pystyy etukäteen suunnittelemaan täydellisiksi. Jälkikäteen sänkyyn rojahtaessa suuri hymy naamallaan voi kuitenkin pohtia, että wautsi mikä päivä takana. Kun mietin mitkä ovat niitä asioita joita täydelliseltä päivältä toivoin, niin oikeastaan minua yllätti, kuinka normaaleja asioita ne olivatkaan. Meren läheisyys, lämpö, hyvät keskustelut, ystävät, nauru, hyvä ruoka, uusien asioiden oppiminen ja rentoutuminen. En kaipaa hienoja hotellihuoneita, extreme-elämyksiä, jahteja tai fine dining dinnereitä. Loppujen lopuksi onnellisimmat hetket syntyvät ihan muista asioista. 

Minkälainen olisi teidän täydellinen päivänne?

Inspiraatiokuvat täältä.

Kommentit (2)
  1. Sun postauksista saa vaan niin paljon positiivista energiaa! Paras tapa aloittaa aamu on lukea sun tekstejä ja inspiroitua itsekkin niistä 🙂 Kiitos taas tästä. <3

    1. Ihana kuulla Linda <3 Kiitos paljon!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *