Tehdään asioita

DSC_5419 copy.jpg

Olen aina pitänyt ihmisistä, jotka tekevät asioita. Enkä puhu nyt mistään tietyistä asioista, vaan asioista ylipäätään. Opiskelevat niitä juttuja, mistä ovat kiinnostuneita, aloittavat keskustelun mielenkiintoisen tyypin kanssa, järjestävät iltamia ja mökkireissuja, tekevät työharjoitteluita, perustavat yrityksiä, lähtevät maailmalle, pitävät lettukestejä ja pesäpalloturnauksia. Ja sellaisista, jotka suhtautuvat tekemiinsä asioihin intohimolla.

Kun on tällaisia ihmisiä ympärillä, tulee itsekin tehtyä paljon enemmän. Aktiivisuustaso leviää vaikutuspiiriin viruksen lailla. Olen joskus saanut krapulan juomatta yhtään alkoholiannosta. Jotenkin sellainen väsymys, hepuli ja saamattomuus nimittäin tarttuvat. Mutta yhtä lailla hyvä energia, tarmo ja inspiraatio tarttuvat. 

Usein tällaiset ”tekijä”-tyypit pääsevät paljon muita nopeammin tavoitteisiinsa. Heidän sanavarastostaan ei löydy ’isi’-muotoisia verbejä. Ei ole gradua mitä pitäisi kirjoittaa, salitreeniä johon täytyisi mennä, asioita joita olisi kiva tehdä tai osata. On vain asioita, joita tehdään. Piste. Kun kaiken sen ajan, jonka käyttäisi asioiden pohtimiseen ja siihen, että ajattelisi tekevänsä ne, käyttää siihen että oikeasti tekee niitä, vapautuu ihan hurjan paljon myös vapaa-aikaa. 

Epäseksikkäintä on sellainen lorviminen, jossa aina vain mietitään mitä kaikkea hienoa halutaan tehdä joskus tulevaisuudessa, ja mitä asioita olisi mukava kokea, kuitenkaan koskaan ottamatta edes sitä ensimmäistä askelta unelmiensa suuntaan. 

Jotenkin tämä syksy on muutenkin sellaista aikaa, jossa on aina hyvä tekemisen meininki käynnissä. Ihmiset palailevat lomiltaan töihin, puhelimet käyvät kuumina, sovitaan uusia treffejä, verkostoidutaan ja tulee säntäiltyä jatkuvasti eri suuntiin. Aloitetaan uusia harrastuksia, jatketaan opintoja ja uusitaan salikortteja. Nautitaan tästä erilaisesta flowsta, jonka syksy tuo tullessaan ja laitetaan omatkin rattaat pyörimään vähän kovemmalla temmolla.

Tehdään asioita!

I’ve always admired people, who make things happen instead of talking about making things happen. What ever it is you want to do, you can spend the same amount of time thinking about doing it than you would spend actually doing it. Lose the phrases ”I could, I should” and start using ”I will, I can”. Whenever you get the feeling you want to make something happen, go on and make the first move. Pick up the phone and call someone, or do something that takes you one step closer to your dream. 

Kommentit (11)
  1. Tää oli hyvä! Mää oon niin tommonen lorvia.. Ja aivan, en haluaisi olla tekijä, minä haluan olla tekijä! 😀 Tästä suunta sitä kohti! 🙂

  2. Tää osui kyllä niin maaliinsa! Itse olen usein juuri tuollainen -isi-tyyppi, etenkin gradun suhteen (krhm). Nyt kun opintoaika loppuu ja gradu on pakko saada päätökseensä olen ihan tietoisesti alkanut muuttaa puhetapaani ja ajattelumallejani. Kun ennen sanoin ”yrittäväni valmistua jouluna”, sanonkin nyt että ”valmistun jouluna” ilman epäröintiä. Jo tuollaisella pikku muutoksella on ihan huomattava vaikutus siihen miten asiaan tulee suhtauduttua! Sain kirjoituksestasi myös uutta pontta järjestää vihdoin illalliskutsut ystävilleni sen sijaan että vain haaveilisin niistä. Kiitos!

    1. Ihan mahtavaa! Tulinpa hyvälle tuulelle tästä 🙂 ja siis just tollasilla pienillä sanamuodoilla voi vaikuttaa ihan hurjan paljon, vaikka ne tuntuisivat turhanpäiväisiltä. Itsekin pyrin aina käyttämään tuota jälkimmäistä, vaikka en olisikaan varma, tuleeko joku asia oikeasti tapahtumaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *