TEHOKAS TREENI KEHON PAINOLLA

Treeni tulee varmaan syksyn aikana keskittymään melko paljon lenkkeilyyn tai tällaisiin pieniin kotitreeneihin. En usko, että asunnossamme on hirveästi tilaa vetää mitään pidempiä treenejä. Olen aina pitänyt juoksua melko tylsänä ja kaikin tavoin vähän inhottavana puuhana. Kuitenkin uudessa kaupungissa se voi olla ihan mukavaakin, kun samalla tutustuu lähiseutuihin.

Juoksuintoa on myös lisännyt Garminin Vivoactive-älykello, jonka sain testiin. Kellossa on sykkeen- ja matkanmittaamisominaisuuksien lisäksi on kaikkia hauskoja lisiä. Sen saa halutessaan yhdistettyä puhelimeen, jolloin se ilmoittaa saapuvista puheluista, viesteistä tai sähköposteista. Siihen voi ohjelmoida päivittäisen askeltavoitteen, jonka täyttymistä voi seurata päivän edetessä tai voit laittaa ”aktiivisuushälytyksen” päälle, jolloin kello ilmoittaa aina kun olet ollut tunnin paikallasi. 

Juoksuasu: Adidas, Kengät: Nike

Nyt olisi vuorossa kuitenkin tämä enimmäkseen oman kehon painolla tehtävä treeni. Tämä on juuri sellainen, jonka tehokkuus on sinusta itsestäsi vain kiinni. Kun teet jokaisen liikkeen kovalla intensiteetillä, saat eniten treenistä irti. Tarvitset sekuntikellon tai jonkun ajanottovälineen. Sarjoja tehdään aina 7 minuuttia kerrallaan. Yhteensä treenin pituus on 28 minuuttia. Voit itse valita, millä temmolla harjoitukset teet. Minulla oli todella kova tempo. Tähän ei välttämättä tarvitse käsipainoja vaan voit käyttää 1,5 l vesipulloja (niitä tarvitsee vain yhdessä liikkeessä).

Ensimmäisessä 7 minuutissa toistetaan seuraavia liikkeitä:

 1. 10 perusliikettä
 2. 15 punnerrusta
 3. 20 ojentajadippiä
 4. 30 sekuntia lankutusta

Tee tätä uudestaan ja uudestaan, niin kauan että 7 minuuttia on täynnä.  

Seuraavat 7 minuuttia:

 1. 24 pystypunnerrusta käsipainoilla
 2. 50 vuorikiipeilijää (25/jalka)
 3. 24 punnerruslankkua (12/ käsi)
 4. 12 Haarapunnerrusta(hypyllä)

Kuten ensimmäisessäkin, toista näitä liikkeitä kunnes 7 minuuttia on täynnä. Ei lepotaukoja!

Kun olet tehnyt kummatkin sarjat, aloitat alusta tekemään ensimmäisiä liikkeitä taas 7 minuutin ajan ja lopuksi toisia liikkeitä vielä 7 minuuttia. Kun teet täysillä koko treenin, voin luvata että tämä vie hyvin mehut!  

Kommentit (2)
 1. ihana että jaoit tämän! tälläsiä oman kehon painoilla tehtäviä tehokkaita treenivinkkejä ainakin meikäläinen kaipaileekin 🙂

  1. Kiva kuulla, että oli hyödyllinen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *