TGIM

Thank god it's monday. Siinä fraasi jota ei kuule monen sanovan. Joka maanantai Facebook-statukset täyttyvät siitä kuinka kamalaa on, että on maanantai. Tunnustan itsekin ajatelleeni joskus peruskouluaikoina näin. Arki tuntui vaivalloiselta ja viikonloppu aina liian lyhyeltä. Nykyään kuitenkin otan maanantait ilolla vastaan. En näe minkä ihmeen takia se olisi yhtään huonompi päivä kuin mikään muukaan, päin vastoin. 

Maanantaissa on samanlaista puhtaan paperin fiilistä kuin tammikuun ensimmäisessä päivässä. Silloin kun sen aloittaa hyvällä mielellä, tulee koko viikostakin varmasti vähän parempi. 
Ja hei ihan oikeasti, what's not to love? Uusi viikko, uudet kujeet, ehkä kunnon treeni kickstarttaamaan päivä. 

Jos lukeudut niihin maanantaista valittelijoihin, mieti miksi vihaat niitä niin paljon? Onko se sen takia, että elät viikonloppuja varten ja sinnittelet aina arkiviikon päästäksesi nollaamaan pariksi päiväksi? Vihaatko työtäsi tai tuntuuko työilmapiiri ikävältä? Tuntuuko opiskelu takkuiselta ja tuntuu että olet väärällä alalla? 

Työn ei tarvitse olla maailman ihaninta ja hienointa, mutta jos se tuntuu vievän kaiken elämänhalusi ja aiheuttaa vatsanväänteitä maanantaisin, suosittelisin etsimään uutta työtä. Opintoihin voi etsiä uutta puhtia tekemällä niitä asioita, jotka ovat alunperin inspiroineet hakeutumaan kyseiselle alalle. Tai jos kokee ettei ala olekaan yhtään oma juttu, voi sitä aina vaihtaa. 

Jos kaikki nämä ovat kunnossa, mutta arki tuntuu aina laimealta villin viikonlopun jäljiltä, tee maanantaiksi jokin perinne. Esimerkiksi leffailta/lautapeli-ilta/ruoanlaittotalkoot tyttökavereiden kanssa, tai varaa maanataiksi aina sulkapallokenttä ja mene hyvällä porukalla pelailemaan. Kun jo aamulla herätessäsi tiedät, että illalla on jotain kivaa puuhaa, pysyy hyvä flow koko päivän ja ihmettelet miksi muut ihmiset valittavat maanantaista. 

Thank god it's Monday. You'll never hear that. Each Monday Facebook is filled with "I hate Modays"- status updates. I'll admit, when I was a teenager I used to think like that also. But nowadays, I kind of love them. I can't see, why Monday would be any worse than any other day?

For me, Monday is always a fresh new start. When you start it with a smile on your face, the rest of the day is most certainly little better. And you know, what's not to love? New week, new adventures! Maybe a killer workout to kickstart the day.   

If you're one of those who hate Mondays, try to take a positive approach to the new week this time. Start a tradition for Mondays, for example a movie night with your friends or some new hobby. When you wake up on monday morning, and know that you have something nice in the evening, you're able to keep a good flow for the whole day. 


Kommentit

Emelie (Ei varmistettu)

Oon aina rakastanut maanantaipäiviä. Ihanaa lukea, etten ole ainut... :)

Elisa (Ei varmistettu)

Samoin ;)

Mimien (Ei varmistettu)

Aloin tammikuusta lähtien pitämään maanantaista, jotain vaan loksahti päässä ja elämästä tuli mukavampaa. Otin viikottaiseksi rutiiniksi siivota heti maanantaina, joten siivouksen päätteeksi oli voittaja-fiilis, kun tietää että saa koko loppuviikon nauttia puhtaasta kotikolosta. :D

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Mulla on kans toi siivousrutiini maanantailla. Se auttaa kummasti! :)

Gabriela (Ei varmistettu)

Love the photos!!!♥

http://anetagabriela.blogspot.com

Elisa (Ei varmistettu)

Thank you! <3

Henna (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi joka tykkää maanantaista :) mutta tosi hyviä vinkkejä niille jotka maanantaista ahdistuu. Kiitos muutenkin huipusta blogista, tämä onkin kaikkien aikojen suosikkiblogi!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos kovasti! :) Ihana kuulla!

Iina-Maria (Ei varmistettu)

Juuri tässä viime aikoina olen pohtinut samaa, miksi ihmiset aina valittavat maanantaista. Ja juuri niin kuin sanoit, jos työ- tai opiskelupaikka tuntuu kärsimykseltä niin sitten paikka vaihtoon!
Mun mielestä monilla on sellainen mielikuva, että peruskoulujen jälkeen on PAKKO jatkaa opiskeluita JOSSAIN, ihan sama millä alalla, kunhan vaan epätoivoisena hakee johokin, koska opiskelut ovat tärkein juttu maailmassa. Tai jos ei opiskella niin sitten vaan töihin ihan mihin tahansa, mieluiten joku tosi perus duuni, jossa sitten on pakko kärsiä.
Kyllä mä voin suoraan sanoa, että itsenikin on näin kasvatettu omassa perheessäni. Jostain syystä elämä pitäisi vaan suorittaa jonkun tietyn kaavan mukaan, koska tärkeintä on taata oma talous eikä oma onnellisuus. Onhan se hyvä jotain tehdä, mutta ei väärällä alalla tarvitse koko elämäänsä kärvistellä.

Nojoo, jokainen tallailkoon elämänsä omalla tyylillään. Mutta onnellisuus on omasta itsestään kiinni - niin kuin sä Elisa ootkin tänne muutamaan otteeseen kirjoittanut! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Näinhän se on! usein sitä vain ajautuu johonkin tuollaiseen tilanteeseen kun ei ajattele missään vaiheessa sitä, mitä itse haluaa oikeasti. Itsekin hain kauppikseen lukion jälkeen koska ajattelin että korkeakoulu tai yliopisto on ainoa vaihtoehto. En edes tajunnut että akateemisen koulutuksenkin voi hankkia muutakin reittiä. :)

Rena (Ei varmistettu)

This Monday is okay for me because the Easter Monday is in Germany a day off :) But I agree to your thoughts - why not seeing Monday as a fresh new start? Thanks for the input and the wonderful pictures!

xx from Bavaria/Germany, Rena

www.dressedwithsoul.blogspot.de
International giveaway: Love & Peace

Elisa (Ei varmistettu)

Thank you Rena! :)

Tiia (Ei varmistettu)

Toi maanantaiperinne on hyvä idea :) Mut toi alanvaihto, hmm muuten kyllä mutta paha vaihtaa lukiolaisena alaa... :D Kuitenkaan en mihinkään amikseen aio vaihtaa niin pakko sinnitellä vielä vuosi tätä lukiota...
Mut hei tosi kiva postaus! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Autss, totta! Mutta sen kun sinnittelee niin sitten voi itse valita! ;) Kiitos :)

(Ei varmistettu)

Täällä yksi maanantaiden rakastaja! Ja aivan henkeäsalpaavan upea tuo toinen kuva, vau! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Marjut! :)

(Ei varmistettu)

Ah aivan ihana kuvia!! Itsekään en kouluaikoina pitänyt maanantaista mutta nykyisin päivät menee ihan sekaisin kun yrittää joka päivä tehdä niitä asioita mistä pitää. Pitkälti se (ja moni muukin asia elämässä) on vain asennoitumiskysymys :)

Elisa (Ei varmistettu)

Se on just näin! :) Kiitos!

miukka (Ei varmistettu)

Enpä voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi :) Kiitos kivasti blogista! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos itsellesi! Kiva kun kommentoit :)

hihi (Ei varmistettu)

Maanantait on parhaita koska tulee uusi game of thrones jakso! :D

Kommentoi