TGIM

Thank god it’s monday. Siinä fraasi jota ei kuule monen sanovan. Joka maanantai Facebook-statukset täyttyvät siitä kuinka kamalaa on, että on maanantai. Tunnustan itsekin ajatelleeni joskus peruskouluaikoina näin. Arki tuntui vaivalloiselta ja viikonloppu aina liian lyhyeltä. Nykyään kuitenkin otan maanantait ilolla vastaan. En näe minkä ihmeen takia se olisi yhtään huonompi päivä kuin mikään muukaan, päin vastoin. 

Maanantaissa on samanlaista puhtaan paperin fiilistä kuin tammikuun ensimmäisessä päivässä. Silloin kun sen aloittaa hyvällä mielellä, tulee koko viikostakin varmasti vähän parempi. 
Ja hei ihan oikeasti, what’s not to love? Uusi viikko, uudet kujeet, ehkä kunnon treeni kickstarttaamaan päivä. 

Jos lukeudut niihin maanantaista valittelijoihin, mieti miksi vihaat niitä niin paljon? Onko se sen takia, että elät viikonloppuja varten ja sinnittelet aina arkiviikon päästäksesi nollaamaan pariksi päiväksi? Vihaatko työtäsi tai tuntuuko työilmapiiri ikävältä? Tuntuuko opiskelu takkuiselta ja tuntuu että olet väärällä alalla? 

Työn ei tarvitse olla maailman ihaninta ja hienointa, mutta jos se tuntuu vievän kaiken elämänhalusi ja aiheuttaa vatsanväänteitä maanantaisin, suosittelisin etsimään uutta työtä. Opintoihin voi etsiä uutta puhtia tekemällä niitä asioita, jotka ovat alunperin inspiroineet hakeutumaan kyseiselle alalle. Tai jos kokee ettei ala olekaan yhtään oma juttu, voi sitä aina vaihtaa. 

Jos kaikki nämä ovat kunnossa, mutta arki tuntuu aina laimealta villin viikonlopun jäljiltä, tee maanantaiksi jokin perinne. Esimerkiksi leffailta/lautapeli-ilta/ruoanlaittotalkoot tyttökavereiden kanssa, tai varaa maanataiksi aina sulkapallokenttä ja mene hyvällä porukalla pelailemaan. Kun jo aamulla herätessäsi tiedät, että illalla on jotain kivaa puuhaa, pysyy hyvä flow koko päivän ja ihmettelet miksi muut ihmiset valittavat maanantaista. 

Thank god it’s Monday. You’ll never hear that. Each Monday Facebook is filled with ”I hate Modays”- status updates. I’ll admit, when I was a teenager I used to think like that also. But nowadays, I kind of love them. I can’t see, why Monday would be any worse than any other day?

For me, Monday is always a fresh new start. When you start it with a smile on your face, the rest of the day is most certainly little better. And you know, what’s not to love? New week, new adventures! Maybe a killer workout to kickstart the day.   

If you’re one of those who hate Mondays, try to take a positive approach to the new week this time. Start a tradition for Mondays, for example a movie night with your friends or some new hobby. When you wake up on monday morning, and know that you have something nice in the evening, you’re able to keep a good flow for the whole day. 


Kommentit (21)
  1. Maanantait on parhaita koska tulee uusi game of thrones jakso! 😀

  2. Enpä voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi 🙂 Kiitos kivasti blogista! 🙂

    1. Kiitos itsellesi! Kiva kun kommentoit 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *