Thanksgiving-hengessä

Jaoin blogin facebook sivuilla lainauksen, joka kolahti jotenkin todella kovaa. Halusin palata sen pariin vielä täällä bloginkin puolella, koska olen miettinyt sitä nyt kaksi päivää hymyssä suin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se kiteyttää jotain todella tärkeää.

"Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on - ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin. " - Frances Rodman

Hetki sitten lukemassani kirjassa oli tilanne, jossa perheen lapsi oli kadonnut. Hänen äitinsä pohti, että hän antaisi kaiken mitä omistaa, kunhan vain saisi lapsensa takaisin. Hän ei tarvitsisi mitään muuta kuin poikansa takaisin, ollakseen täydellisen onnellinen.  Kaikki kirjan alussa olevat "ongelmat" joita hänellä oli, tuntuivat kovin merkityksettömiltä yhtäkkiä.

Pyrin aina kehoittamaan teitä lukijoita olemaan kiitollinen. Se on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Koen itse tuntevani usein kiitollisuutta erilaisia asioita kohtaan, mutta vasta tätä lainausta pohtiessani tajusin kuinka paljon minulla oikeasti on. On niin paljon mielekkäämpää keskittyä niihin kaikkiin ihaniin asioihin, mitä elämäänsä on saanut kuin jatkuvasti ajatella kaikkea mitä ei vielä ole saavuttanut. 

Jos tuntuu vaikealta löytää niitä kiitollisuuden aiheita, mieti tuota lainausta. Mitä jos menettäisit perheesi, kotisi (katon pään päältä, kylmältä suojaavat seinät, sängyn missä nukkua, suihkun missä peseytyä, keittiön jossa tehdä ruokaa), terveytesi, ystäväsi, yöunesi, ravintosi, oikeutesi opiskeluun, turvallisuuden tunteesi... lista on loputon. Ja sitten saisit kaikki nämä välillä itsestäänselvyytenä pitämämme asiat takaisin. Osaisit varmasti arvostaa niitä ihan hurjan paljon. 

Kommentit

Raitapaita (Ei varmistettu)

Oon vissiin tosi herkällä tuulella, sillä ku luin tuon lainauksen ni alko itkettää :') Miten kauniisti sanottu. ♡
Terveisin,
Raitapaita lähijunassa

Elisa (Ei varmistettu)

Siis ihanaa että joku muukin reagoi noin! Mua alkaa edelleen itkettämään joka kerta kun ajattelen tota ja mietin että onko mulla jotenkin hormonit sekasin <3 ai olitko sä äsken just junassa kun mä pauhasin niistä poroista? Voiei... :D

Raitapaita (Ei varmistettu)

Haha, oltiin varmaan eri junissa sillä en ainakaan kuullu poro-juttuja ;)

Teea (Ei varmistettu)

Minuunkin iski tuo lainaus, se pisti todellakin ajattelemaan asioita aivan uudelta kantilta. Olen saanut elämässä niin paljon, saavuttanut asioita ja minulle on suotu monia hyviä asioita - mutta osaanko olla niistä kiitollinen enää huomenna? Aina välillä tulee kuitenkin niitä hetkiä, jolloin osaa arvostaa niitäkin asioita, jotka ovat itsestään selviä: asuin muutama vuosi sitten asunnossa, jossa lämmin vesi suihkussa oli harvinaista herkkua. Jokin aika sitten sairastuin niin pahasta, että jouduin sairaalaan niinkin turhan vaivan kuin vatsataudin takia, mutta tiesin voivani luottaa siihen, että joku auttaa. Kaikki eivät kuitenkaan saa sitä apua, vaikka hätä olisi kuinka suuri.

Elisa (Ei varmistettu)

Näitä on tosiaan hyvä aina miettiä! Jos vaikka joka ilta käyttää pari minuuttia siihen että ajattelee asioita, joista on kiitollinen, voi mennä aina hyvin mielin nukkumaan :)

H/ (Ei varmistettu)

Jo jonkin aikaa blogiasi seuranneena mutta ensimmäistä kertaa kommentoivana - kiitos! Olen jo muutaman viikon kulkenut mieli mustana ja ärtyisenä siinä, ettei suunnittelemamme matka lämpimään onnistunut. Näinkin pieni asia saa olon apeksi pimeyden keskellä. Pysähdyin hetkeksi miettimään kaikkea sitä mikä elämässäni on hyvin, jopa todella paljon paremmin kuin vuosi sitten, ja tunsin oloni hölmöksi. Jatkossa yritän keskittyä ajattelmaan enemmän kaikkea sitä mikä on hyvin ja antaa vähemmän sijaa murjotukselle ja negatiivisuudelle.

Todella hyvä mietelause elmän motoksikin!

Aurinkoa Joulun odotukseen!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti! Omat ongelmat tuntuvat aina niin ylitsepääsemättömän isoilta, kunnes alkaa miettiä kaikkia asioita jotka on hyvin omassa elämässään. Se on hyvä aina välillä saada vähän perspektiiviä asioihin, vaikka saa mun mielestä peruuntunut matkakin harmittaa, se on vain inhimillistä. Kunhan siihen harmitukseen ei jää kiinni :) Ihanaa joulun odotusta myös sulle!

Lauratau (Ei varmistettu)

Ihan tosi hyvä kirjoitus, ja varsinkin tuo lainaus. Siitä tuli heti oman elämän mottoni, niin totta ja niin moni tuon unohtaa. <3

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! Joo siitä on välillä hyvä muistutella itseään :)

eveliina (Ei varmistettu)

Olipas hieno lause! :) Kosketti kyllä täälläkin ja tuli heti monta tilannetta mieleen, mitkä on opettaneet olemaan kiitollisia siitä mitä on. Harmi, että monesti vasta sitten kun menettää jotain, sitä oppii arvostamaan.

Elisa (Ei varmistettu)

Joo se on harmillista. Sen takia pitääkin aina välillä miettiä näitä juttuja :)

Reija (Ei varmistettu)

Hei!

Tykkään sun blogista. Tää on ihanan raikas ja jotenkin tosi ryhdikäs.

Olit ottanut tosi hyvän aiheen uusimpaan postauskeen ja se inspiroi minuakin kirjoittamaan tarinan asiaan liittyen :)
http://tuumastataiteeseen.blogspot.fi/2013/11/tarina-kaiken-menettamises...

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti! Ja voi hitsi, mä oon itsekin aina heti ihan luulosairas ja sitten kun tajuaa ettei olekaan mitään hätää, tuntuu aina elävänsä jotenkin vähän enemmän :D Onneksi kaikki oli hyvin!

Laura (Ei varmistettu)

Tuli kylmät väreet, kun luin tän :) Monesti sitä pitää itsestäänselvyytenä sellaisia asioita kuin terveys, koti, puhdas vesi, vaikka monet vain haaveilevat niistä. Kiitos tästä tekstistä, hyvä muistutus monelle että meillä on kaikki oikeasti tosi hyvin :)

Elisa (Ei varmistettu)

Sehän se! Matkailu usein avartaa mieltä sen verran että tajuaa kuinka hienosti meillä täällä suomessa asiat on. Mutta sitten kun on ollut kauan pois ulkomailta, pitää välillä palauttaa näitä juttuja mieleen <3

Salla (Ei varmistettu)

Niin voi oikeasti käydäkin, että menettää jotain arvokasta mutta saa sen takaisin. Se vasta suuri onni onkin! Eräs mulle tosi rakas ihminen sanoi keväällä lähtevänsä toiselle puolelle maapalloa, eikä ehkä palaisi enää takaisin. Silloin tuntui että koko maailma romahtaa. Ajatus siitä etten enää näkisi häntä tuntui niin murskaavalta. Ennen kuin hän lähti nautin hänen kanssaan viettämistäni hetkistä niin kuin ne olisivat viimeisiä. Silloin ajattelin, että juuri niin pitäisi viettää aikaa kaikkien ystävien ja rakkaiden kanssa; mikä tahansa hetki voi olla viimeinen.
Ystäväni päätti onneksi tulla takaisin, ja nyt osaan todella arvostaa sitä että minulla on hänet.

Kommentoi