Thanksgiving-hengessä

Jaoin blogin facebook sivuilla lainauksen, joka kolahti jotenkin todella kovaa. Halusin palata sen pariin vielä täällä bloginkin puolella, koska olen miettinyt sitä nyt kaksi päivää hymyssä suin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se kiteyttää jotain todella tärkeää.

”Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on – ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin. ” – Frances Rodman

Hetki sitten lukemassani kirjassa oli tilanne, jossa perheen lapsi oli kadonnut. Hänen äitinsä pohti, että hän antaisi kaiken mitä omistaa, kunhan vain saisi lapsensa takaisin. Hän ei tarvitsisi mitään muuta kuin poikansa takaisin, ollakseen täydellisen onnellinen.  Kaikki kirjan alussa olevat ”ongelmat” joita hänellä oli, tuntuivat kovin merkityksettömiltä yhtäkkiä.

Pyrin aina kehoittamaan teitä lukijoita olemaan kiitollinen. Se on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Koen itse tuntevani usein kiitollisuutta erilaisia asioita kohtaan, mutta vasta tätä lainausta pohtiessani tajusin kuinka paljon minulla oikeasti on. On niin paljon mielekkäämpää keskittyä niihin kaikkiin ihaniin asioihin, mitä elämäänsä on saanut kuin jatkuvasti ajatella kaikkea mitä ei vielä ole saavuttanut. 

Jos tuntuu vaikealta löytää niitä kiitollisuuden aiheita, mieti tuota lainausta. Mitä jos menettäisit perheesi, kotisi (katon pään päältä, kylmältä suojaavat seinät, sängyn missä nukkua, suihkun missä peseytyä, keittiön jossa tehdä ruokaa), terveytesi, ystäväsi, yöunesi, ravintosi, oikeutesi opiskeluun, turvallisuuden tunteesi… lista on loputon. Ja sitten saisit kaikki nämä välillä itsestäänselvyytenä pitämämme asiat takaisin. Osaisit varmasti arvostaa niitä ihan hurjan paljon. 

Kommentit (16)
  1. Niin voi oikeasti käydäkin, että menettää jotain arvokasta mutta saa sen takaisin. Se vasta suuri onni onkin! Eräs mulle tosi rakas ihminen sanoi keväällä lähtevänsä toiselle puolelle maapalloa, eikä ehkä palaisi enää takaisin. Silloin tuntui että koko maailma romahtaa. Ajatus siitä etten enää näkisi häntä tuntui niin murskaavalta. Ennen kuin hän lähti nautin hänen kanssaan viettämistäni hetkistä niin kuin ne olisivat viimeisiä. Silloin ajattelin, että juuri niin pitäisi viettää aikaa kaikkien ystävien ja rakkaiden kanssa; mikä tahansa hetki voi olla viimeinen.
    Ystäväni päätti onneksi tulla takaisin, ja nyt osaan todella arvostaa sitä että minulla on hänet.

  2. Tuli kylmät väreet, kun luin tän 🙂 Monesti sitä pitää itsestäänselvyytenä sellaisia asioita kuin terveys, koti, puhdas vesi, vaikka monet vain haaveilevat niistä. Kiitos tästä tekstistä, hyvä muistutus monelle että meillä on kaikki oikeasti tosi hyvin 🙂

    1. Sehän se! Matkailu usein avartaa mieltä sen verran että tajuaa kuinka hienosti meillä täällä suomessa asiat on. Mutta sitten kun on ollut kauan pois ulkomailta, pitää välillä palauttaa näitä juttuja mieleen <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *