Toivepostaus motivoinnista ja kuntoilun haasteista

Sain kommentin, jossa minua pyydettiin kertomaan omia motivaattoreita treeniin. Listaan nyt tähän omia motivaatiovinkkejä, joita olen joskus aiemminkin maininnut. Näistä on välillä hyvä muistutella itseään.

 • Keskity niihin asioihin, joita haluat saavuttaa, älä niihin jotka ”estävät” sinua saavuttamasta niitä.
 • Mieti, kuinka hyvä olo sinulla on treenin jälkeen.
 • Mieti, kuinka hyvä olo sinulle tulee itsesi ylittämisestä.
 • Ajattele, kuinka jokaisella treenikerralla kehityt hiukan aina lisää.
 • Älä pelkää epäonnistumista, on parempi epäonnistua, kuin olla koskaan yrittämättä
 • Mieti niitä ihmisiä, kenestä oikein näkyy se elinvoima ulospäin ja ajattele, että SINÄ voit olla yksi heistä.
 • Kiireiset ihmiset, joista tuntuu, että aika ei riitä treenaamiseen, koska illalla on niin väsynyt: oikeastaan urheilemalla SAAT lisää energistä aikaa päivääsi. Urheilu on myös loistava tapa keskittyä hetkeksi vain itseesi.
 • Tee itsellesi tavotteita, esimerkiksi ”pystyn punnertamaan 100 punnerrusta” ”pystyn vetämään 25 leukaa” ”pystyn juoksemaan 20 kilometriä”. Tavoitteet voivat olla ihan mitä itse haluat. Älä vertaile itseäsi muihin, vaan keskity itsesi kehittämiseen. Jollekin tavoite saattaa olla maratoni ja toiselle kymmenen minuutin reipas kävelylenkki.
 • Lyhytkin treeni on hyvästä. Keskity siihen, että teet liikkeet puhtaasti ja ajatuksella, enemmin kuin toistojen määrään.
 • Kun onnistut urheilusuorituksissa ja saavutat tavoitteitasi, saat itsevarmuutta tavoitella myös unelmiasi muilla elämän osa-alueilla.

Kaikista tärkein neuvo mielestäni on se, että urheilu on tarkoitettu kaikille! Se ei ole mikään sporttisten ihmisten etuoikeus. Monet tuntuvat tuskailevan sen kanssa, etteivät uskalla lähteä salille tai lenkkipolulle, koska eivät ole aiemmin urheilleet. Jostain se on kuitenkin aloitettava ja itse arvostan ihan hirveästi niitä, ketkä uskaltavat ottaa sen ensimmäisen askeleen ja pukea ne lenkkitossut jalkaan.

Haluaisin myös muistuttaa, että omasta terveydestä huolehtiminen ei ole itsekästä. Itse huomaan olevani parempi kumppani, ystävä ja työntekijä, silloin kun voin hyvin myös fyysisesti. Usein ne ihmiset, jotka huolehtivat paljon muista, unohtavat sen oman hyvinvoinnin kokonaan. Kuitenkin silloin kun voi itse hyvin, on myös helpompi pitää huolta muista. Se, että kuntoilet ja syöt hyvin ei ole keneltäkään muulta pois, päin vastoin!

Lukija pyysi myös kertomaan haasteista, joita olen kohdannut urheilussa. Minulla eniten haastetta on tuottanut se urheilun säännöllisyys. Innostun helposti uusista lajeista ja saatan yhtäkkiä juosta vaikka 5 lenkkiä viikon sisään. Sitten se innostus lopahtaa yhtä nopeasti kuin on alkanutkin.  Tämän takia yritän aina aloittaa mahdollisimman iisisti. Niin, että kroppa ehtii tottumaan uuteen treeniin ja sitten sitä voi pikku hiljaa lisätä.

Tällä hetkellä tuntuu myös, että olen laiminlyönyt hiukan itseäni ja olen haalinut hiukan liikaa töitä. Siinä tapahtuu äkkiä melko ikävä ketjureaktio. Ensin kroppa väsyy kun ei saa tarpeeksi unta ja lepoa. Sitten karsitaan urheilusta, koska energiaa ei ole mihinkään ylimääräiseen. Urheilun puute taas vie energiatasoja entistä alemmas ja sen takia myös unenlaatu kärsii. Tällaisesta oravanpyörästä pääsee vain karsimalla omia menojaan. Vaikka olisi kuinka kivoja asioita tulossa, on pakko laittaa oma hyvinvointi etusijalle. Sitten kun kroppa on levännyt, jaksaa niissä kivoissa jutuissakin olla ihan eritavalla mukana.

Iloa ja energiaa viikonloppuun!

Kommentit (9)
 1. Kiitos, hyvä postaus! Ja tuo oravanpyörä on niiin tuttu..työ on välillä väsyttävää ja iltaisin on niin poikki, että salille lähdön kynnys on kilometrin korkuinen – mutta kun itsensä vaan pakottaa liikkeelle, niin KOSKAAN ei joudu katumaan ja kas, väsymyskin on tiessään! Miksi tämän fiiliksen aina silti unohtaa joka kerta?!

 2. Kiitos todella paljon ja ihanaa, että toteutit tämän niin nopeasti! t. postauksen toivoja

  Itseäni haittaa juuri tuo mainitsemasi ongelma, sillä salilla käyminen ”pelottaa”. Tuntuu, että olen paksukainen hoikkien joukossa ja siinä on sitten todella vaikea keskittyä suoritukseen…

  1. Kiva kun luit!:) uskon, että et ole yksin ongelmasi kanssa. Itsekin olen ollut ensimmäisiä kertoja kuntosalilla ihan hädissäni, kun en tiennyt mitään niistä laitteista ja miten ne toimii. Kokoajan on sellainen olo, että joku tuijottaa. Se on kuitenkin vain omassa päässä ja muutaman kerran jälkeen nämä ajatukset alkaa väistymään.
   Ja jos kuntosali tuntuu ihan kamalalta paikalta edelleen, voi todella paljon tehdä myös kotona. Käydä lenkillä ja ostaa vaikka kahvakuulan ja käsipainot kotiin. Silloin ei ainakaan tarvitse välittää siitä, mitä muut ajattelevat 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *