TOIVEVIIKKO: VIRHEISTÄ

Miten omista virheistä ja mokista pääsisi yli, eikä turhaan pyörittelisi niitä mielessään? Tästä toivoi eräs lukija postausta. Uskon, että meillä kaikilla on hyvin erilainen tapa suhtautua mokiimme. Kuten olen aiemminkin sanonut, en itse nolostu kamalan helposti ja tähän liittyy myös se, että en pyörittele päässäni oikeastaan ikinä mitään sellaisia juttuja missä olisin jollain tapaa nolannut itseni. Suhtaudun elämään sellaisella kepeydellä, että hurjimmatkin hölmöilyt yleensä päätyvät ennemmin tai myöhemmin hauskoiksi anekdooteiksi. Yksi kaverini kertoi kuitenkin juuri viikonloppuna, että hänellä saattaa jäädä pyörimään joku pieni lausekin, jolla hän kokee tehneensä itsensä hölmöksi muiden silmissä. 

Olen ehkä jäävi antamaan neuvoja tällaisiin tilanteisiin, mutta sen voin sanoa että mikäli ajattelet muiden miettivän kotonaan sinun hölmöjä sanomisiasi, olet väärässä. Heidän ajatuksensa pyörivät omassa itsessään ja siinä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. Oletko koskaan itse jäänyt miettimään paria sekuntia pidempään jotain toisen ihmisen hölmöä kommenttia? 

Jos mokaaminen aiheuttaa oikeasti hankalan tilanteen ja tapahtuu esimerkiksi töissä, voi ajatella että ei ainakaan ikinä tule tekemään samaa virhettä kahdesti. Joten toimikoon ensimmäinen hyvänä opetuksena. Olen itse aivan surkea ompelemaan ja opettajani sanookin minulle aina minun mokatessani jotain todella pahasti prototyyppiä tehdessäni, että mielummin ensin väärin kuin vahingossa oikein. Silloin seuraavalla kerralla osaa tarkistaa kyseisen asian.

Sitten on asiana erikseen sellaiset jutut, missä jotain toista ihmistä on loukattu. Minulle pyörimään jäävät ne asiat, joissa olen sanonut jollekin ihmiselle pahasti tai joku on ymmärtänyt jonkun asian väärin. Esimerkiksi sarkasmi on sellainen asia, minkä kanssa on todella helppo mokata. Silloin yleensä pyörittely loppuu vasta, kun ottaa asian esille kyseisen henkilön kanssa. Kaikki me teemme virheitä ja niistä pitää ottaa reilusti vastuu ja pyytää anteeksi asianomaiselta, vaikka olisikin kyseessä väärinymmärrys.

Usein tällaisissakin asioissa oman pään sisällä saa asioista taiottua paljon suurempia. Muistan kun kerran podin huonoa omaatuntoa yhdestä keskustelusta koko päivän ja kun otin asian esille kyseisen henkilön kanssa, nauroi hän ja sanoi ettei ole ollenkaan loukkaantunut, eikä edes miettinyt koko asiaa. 

Uskon vahvasti, että se energia millä teemme asioita päivittäin, vaikuttaa tulevaisuuteemme todella vahvasti. Jos siis annamme tällaisten negatiivisten asioiden jäädä kummittelemaan mieleemme, on meidän turha odottaa onnekkaita sattumia päiviimme. Sen takia kurjien juttujen uudelleenkelaileminen mielessä ei palvele ketään. Tee se, mitä voit virheen korjaamiseksi ja sen jälkeen unohda koko asia. Yritä mielummin elää uudestaan niitä tilanteita, joissa olet ollut esimerkiksi viisas, hauska, auttavainen tai nokkela. 

Kommentit (4)
  1. Ihana kirjoitus 🙂

  2. Heippa! Lueskelin vanhaa New York postastasi jossa kerroit Louisesta jonka kauttan olit vuokrannut asunnon. Voisitko linkittää minulle hänen asuntonsa sähköpostiini? Ensi vuoden alussa olisi matka tiedossa ja nuo sinun neuvosi kuulostivat hyvältä joten haluan käyttää airbnb:tä. Olisin kiitollinen!

    T:Jenni email: lamminpaa@hotmail.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *