Treenivaatteista

Hirmuisesti on kyselty treenivaatteista, ja minun on ollut vaikea saada kokoon postausta aiheeseen liittyen. Siihen on periaatteessa kaksi syytä. Ensinnäkin, aloin katselemaan omia urheiluvaatteitani, ja niitä on todella vähän. Oikeastaan vain kaksi kunnollista urheilutoppia, yhdet juoksutrikoot, ja parit shortsit. Näistä ei vielä kovin kummoista kirjoitusta saisi aikaiseksi. Käytän edelleen n. 10 vuotta vanhaa H&M sports:in toppia, jonka sivusauma on täynnä reikiä.

Toinen syy on se, että opiskelen vaatetusalaa, ja uskon tietäväni melko paljon asiasta. Sen takia tuntuu olevan hankalaa kirjoittaa mitään yleispätevää ohjeistusta siitä, miten kannattaisi pukeutua urheillessa. Vaatetusfysiologia on hyvin laaja alue, ja sitä on vaikeaa tiivistää yhteen postaukseen. Vaatteen materiaalilla on tietty merkitystä, ja jotkut materiaalit sopivat hyvin esimerkiksi ihoa vasten, kun taas toisia suositaan vaatetuksen päällimäisessä kerroksessa. Vaatteeseen käytettyjen kuitujen lisäksi toimivuuteen vaikuttaa kuitenkin myös kangasrakenne, kankaan esikäsittelyt, viimeistykset ja todella monta muutakin asiaa. Ja lämmönsäätely on erilaista erilaisissa urheilulajeissa. Kävelylenkille pitää pukeutua eritavalla kuin juoksulenkille.

Jottei tästä tule romaanin mittaista, kerron kuitenkin muutamia vaatetukseen liittyviä juttuja. Asuste, jota ilman en voisi elää, on salihanskat! Omani on Niken, ja hyvin rakkaat. Puntteja jaksaa nostella ainakin 2 kertaa pidempään näillä, eikä tule ikäviä kovettumia käsiin :)

 Kotona tykkään treenata mahdollisimman vähissä vaatteissa. Ihan jo senkin takia, että kotona ei ole ilmastointia, mutta myös sen takia että tulee ehkä rehkittyä vähän useampi vatsalihasliike, kun masu on paljaana. Hauistreeniin saa myös lisäpotkua kun voi ihailla pullistuvia lihaksia peilistä :D Kävin yksi päivä Gina Tricotissa kokeilemassa vähän urheiluvaatteita, mutta en ostanut kuitenkaan mitään. Silti materiaalit vaikuttivat ihan hyviltä ihoa vasten. Kerrospukeutuminen on kaiken A ja O, kun ilmat alkavat kylmenemään.   Tässä on siis samasta materiaalista saumattomat trikoot ja toppi. Materiaaleina oli muistaakseni Polyamidia ja elastaania.  Mielestäni alimmassa vaatekerroksessa olisi hyvä suosia tekokuituja. Hyvät alusvaatteet siirtävät kosteuden pois iholta ulompiin vaatekerroksiin ja kuivuvat nopeasti. Puuvilla on ehkäpä huonoin vaihtoehto aluspaidan materiaaliksi, koska se kastuu nopeasti hikoiltaessa, ja kuivuu hitaasti. Nämä vaikuttivat todella miellyttäviltä päällä, ja voisin kuvitella niiden toimivan hyvin esimerkiksi tuulipuvun alla.  Kokeilin myös pitkähihaista paitaa, joka oli saumaton ja erittäin mukava päällä. Tällainen sopisi varmasti hyvin aluskerrokseen hieman kylmemmillä säillä.  Tällä hetkellä minulta ei löydy sopivia varusteita talvilenkkeilyyn, joten vaihtoehtoina on siirtää lenkit juoksumatoille, tai käydä ostamassa paremmat varusteet. Talvilenkkaritkin täytyisi ostaa. Tällä hetkellä juoksen Niken free runeissa, jotka ovat ihanan pirteät, mutta liian kylmät talvikeleille,  Tässä siis nyt melko suppeasti vaateasiaa. Jäikö jokin asia mietityttämään? 

Kommentit

Tahra (Ei varmistettu)

Minua jäi mietityttämään se, että onko ihan järkevää kuvata vaatteita sovituskopissa ja julkaista kuvat? Siis en tiedä, kaupat voivat ottaa sen hyvänä ilmaisena mainoksena itselleen, ja tietysti hienoa että mainitsit mistä kaupasta kyseiset vaatteet ovat saatavissa. Kuitenkin vähän, jos ei ole erikseen sopinut asiasta kaupan kanssa että se on ookoo, siihen voi sisältyä sellainen ongelma että yleensähän kaupat valitsevat itse kenen päällä vaatteet mainoksissa esitetään. Tietenkin ne näyttävä hyvältä päälläsi, nainen, ei sillä! Enkä tiedä asiasta mitään, mutta minulle vain tuli tällainen mieleen, joissain kaupoissa on nimittäin niitä kameran kuvia joiden päällä on rasti... Sittenhän niitä saa kuvata mielinmäärin jos ne on itse ostanut. Ei mitenkään pahalla, toivon vain että varmistat vaatteiden omistajalta (kaupalta) voitko niiden kuvia levitellä jos et niitä osta.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos tästä Timo! Tuli selvyys tähänkin asiaan :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihan hyvä pointti! Enpä tullut ajatelleeksi ollenkaan tuota asiaa. Olen niin tottunut räpsimään kuvia sovituskopissa, ja kysymään sitten kavereilta tuomiota ostopäätökseen :D Kuvaaminenhan sinänsä on sallittua, mutta tosiaan julkaiseminen on eri asia. No, toivottavasti kukaan ei tästä vedä herneitä nenään! Se ei suinkaan ollut tarkoitukseni. Varsinkaan, kun en myymälää kuvannut enkä muita ihmisiä :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Ai täh?? Todella todella hämmentävä kommentti. Olen niin hämmentynyt etten osaa edes ajatuksiani saada kasaan

Anonymous (Ei varmistettu)
Tahra (Ei varmistettu)

Anonyymi, mikä siinä hämmensi niin? Se, ettet muuta osaa kommentoida, kertoo, ettet ole lukenut koko kommenttia etkä varmaan tätä blogiakaan vaan haluat jonkin syyn laittaa tänne jotain viruslinkkejä.

Anonymous (Ei varmistettu)

lol viruslinkkejä.. Siis toi kommentti on hämmentävä koska se on mun mielestä niin ylireagoitu ja... outo? Mitä eroa on sillä että kuvaa vaatteet sovituskopissa vs. kotonaan ("mainosmielessä")? Missä suomalaisessa vaatekaupassa olet nähnyt "ei saa kuvata"-kyltin (ketjuliikeet)? Mä en tiedä ootko tarkoittanut tuon kommenttisi tulkittavan "saako julkisilla paikoilla kuvata+laittaa kuvat nettiin" -mielessä vai "mainostaminen+blogit"-mielessä? Ja siksi oon myös hämmnetynyt koska tää on asia, jota en ole KOSKAAN tullut ajatelleeksi enkä oo ikinä kuullut asiasta mainittavan enkä voi millään tapaa kuvitella että kuvaaminen sovituskopissa kaupan vaatteet päällä olis jotenki kyseenalaista toimintaa?

Anonymous (Ei varmistettu)

Ehkä myös vähän tylsää että tää keskustelu on täällä Elisan kommenttiboksissa, sori Elisa siitä mutta mun oli vaan Tahra pakko takertua tähän!

Elisa (Ei varmistettu)

Ei hätää :) olihan siinä ihan pointtiakin. Ei vaan mullekaan tosiaan ollut tullut mieleen ollenkaan tuollainen asia!

Anonymous (Ei varmistettu)

Moro! Pakko kommentoida tähän. Suomessa saa aina kuvata julkisella paikalla, ja vaikkei heti niin ajattelisi, myös kauppa on julkinen paikka. Tuotevalmistajalla ei ole mitään oikeutta myöskään "valikoida", missä sen tuotteita, esim vaatteita, kuvataan ja kenen päällä ne ovat. Alla journalistiliiton ohjeet. Jos kuvaat ihmisiä niin että kuva on vain heistä eikä laaja yleiskuva, on aina hyvä ja kohtelias pyytää lupa. Nyrkkisääntönä voidaan siis blogistille sanoa, että itseään saa aina kuvata, ellei kuvaaminen koko paikassa (tulli, lentokentän turvatarkastus jne) ole erityisesti kielletty. Keep up the good work Elisa!t. Timohttp://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2010/06/artikkelit/min...

Kommentoi