Treenivaatteista

Hirmuisesti on kyselty treenivaatteista, ja minun on ollut vaikea saada kokoon postausta aiheeseen liittyen. Siihen on periaatteessa kaksi syytä. Ensinnäkin, aloin katselemaan omia urheiluvaatteitani, ja niitä on todella vähän. Oikeastaan vain kaksi kunnollista urheilutoppia, yhdet juoksutrikoot, ja parit shortsit. Näistä ei vielä kovin kummoista kirjoitusta saisi aikaiseksi. Käytän edelleen n. 10 vuotta vanhaa H&M sports:in toppia, jonka sivusauma on täynnä reikiä.

Toinen syy on se, että opiskelen vaatetusalaa, ja uskon tietäväni melko paljon asiasta. Sen takia tuntuu olevan hankalaa kirjoittaa mitään yleispätevää ohjeistusta siitä, miten kannattaisi pukeutua urheillessa. Vaatetusfysiologia on hyvin laaja alue, ja sitä on vaikeaa tiivistää yhteen postaukseen. Vaatteen materiaalilla on tietty merkitystä, ja jotkut materiaalit sopivat hyvin esimerkiksi ihoa vasten, kun taas toisia suositaan vaatetuksen päällimäisessä kerroksessa. Vaatteeseen käytettyjen kuitujen lisäksi toimivuuteen vaikuttaa kuitenkin myös kangasrakenne, kankaan esikäsittelyt, viimeistykset ja todella monta muutakin asiaa. Ja lämmönsäätely on erilaista erilaisissa urheilulajeissa. Kävelylenkille pitää pukeutua eritavalla kuin juoksulenkille.

Jottei tästä tule romaanin mittaista, kerron kuitenkin muutamia vaatetukseen liittyviä juttuja. Asuste, jota ilman en voisi elää, on salihanskat! Omani on Niken, ja hyvin rakkaat. Puntteja jaksaa nostella ainakin 2 kertaa pidempään näillä, eikä tule ikäviä kovettumia käsiin 🙂

 Kotona tykkään treenata mahdollisimman vähissä vaatteissa. Ihan jo senkin takia, että kotona ei ole ilmastointia, mutta myös sen takia että tulee ehkä rehkittyä vähän useampi vatsalihasliike, kun masu on paljaana. Hauistreeniin saa myös lisäpotkua kun voi ihailla pullistuvia lihaksia peilistä 😀 Kävin yksi päivä Gina Tricotissa kokeilemassa vähän urheiluvaatteita, mutta en ostanut kuitenkaan mitään. Silti materiaalit vaikuttivat ihan hyviltä ihoa vasten. Kerrospukeutuminen on kaiken A ja O, kun ilmat alkavat kylmenemään.   Tässä on siis samasta materiaalista saumattomat trikoot ja toppi. Materiaaleina oli muistaakseni Polyamidia ja elastaania.  Mielestäni alimmassa vaatekerroksessa olisi hyvä suosia tekokuituja. Hyvät alusvaatteet siirtävät kosteuden pois iholta ulompiin vaatekerroksiin ja kuivuvat nopeasti. Puuvilla on ehkäpä huonoin vaihtoehto aluspaidan materiaaliksi, koska se kastuu nopeasti hikoiltaessa, ja kuivuu hitaasti. Nämä vaikuttivat todella miellyttäviltä päällä, ja voisin kuvitella niiden toimivan hyvin esimerkiksi tuulipuvun alla.  Kokeilin myös pitkähihaista paitaa, joka oli saumaton ja erittäin mukava päällä. Tällainen sopisi varmasti hyvin aluskerrokseen hieman kylmemmillä säillä.  Tällä hetkellä minulta ei löydy sopivia varusteita talvilenkkeilyyn, joten vaihtoehtoina on siirtää lenkit juoksumatoille, tai käydä ostamassa paremmat varusteet. Talvilenkkaritkin täytyisi ostaa. Tällä hetkellä juoksen Niken free runeissa, jotka ovat ihanan pirteät, mutta liian kylmät talvikeleille,  Tässä siis nyt melko suppeasti vaateasiaa. Jäikö jokin asia mietityttämään? 

Kommentit (10)
  1. Kiitos tästä Timo! Tuli selvyys tähänkin asiaan 🙂

  2. Moro! Pakko kommentoida tähän. Suomessa saa aina kuvata julkisella paikalla, ja vaikkei heti niin ajattelisi, myös kauppa on julkinen paikka. Tuotevalmistajalla ei ole mitään oikeutta myöskään ”valikoida”, missä sen tuotteita, esim vaatteita, kuvataan ja kenen päällä ne ovat. Alla journalistiliiton ohjeet. Jos kuvaat ihmisiä niin että kuva on vain heistä eikä laaja yleiskuva, on aina hyvä ja kohtelias pyytää lupa. Nyrkkisääntönä voidaan siis blogistille sanoa, että itseään saa aina kuvata, ellei kuvaaminen koko paikassa (tulli, lentokentän turvatarkastus jne) ole erityisesti kielletty. Keep up the good work Elisa!t. Timohttp://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2010/06/artikkelit/min

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *