Tunnelmia Melbournesta

DSC_9655.jpg

Yleensä suurkaupunkiin tullessa on vahva visio siitä, miltä kaupunki tulee näyttämään. Melbournen kohdalla oli kuitenkin toisin. Minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä, millaista arkkitehtuuria täällä on. Ystäväni oli kuvaillut kaupunkia kahdella tavalla ”vähän niinkuin New York rannalla ja lämmöllä” ja ”Berliini surffilaudoilla”.

Asun Fitzroyssa, joka tosiaan on hyvin Berliinimäinen viboiltaan. Matalia vanhoja rakennuksia, katutaidetta, pieniä vaatekauppoja, vintage-liikkeitä, antikvariaatteja, vinyylikauppoja, baareja ja ihania ravintoloita. Ihmiset ovat pukeutuneet hyvinkin persoonallisesti ja heissä on sellaista ”hipsteri meets punkkari”-asennetta. Täällä on myös jonkinverran tehdasrakennuksia, ja monista kaduista tulee mieleen Nycin Bushwick. 

Kahvi on erinomaista ja ihmiset tuntuvat olevan hulluna siihen. Lounaalle marssiessa ennen jo menun käsiin saamista kysytään ”would you like to have coffee?”, mikä tuntuu itsestä vähän hullunkuriselta, vaikka kahvia rakastankin. Täällä sen kulutus on kuitenkin noussut ihan uusiin sfääreihin. Kulttuuritarjonta on myös monipuolista. On kattoterassilla tapahtuvia elokuvanäyöksiä, jazz klubeja, rosé-markkinoita, nuudelifestareita, maalausiltoja ja mielenkiintoisia workshoppeja. 

Ensi viikolla menemme iltaan, jonka teemana on viini, juusto ja illustraatiot. Enpä voisi oikeastaan parempaa konseptia edes keksiä. Saa syödä juustoja, juoda viiniä samalla kun joku opettaa piirtämään kuvituksia. PARASTA! Tässä vähän kuvatunnelmia viimepäiviltä.

Iltapäivän kahvi- ja lukuhetki. Olen kantanut kirjaa täällä mukanani joka paikkaan, ja olen todennut että tätä pitää ehdottomasti harrastaa enemmän myös Suomessa. Siinä pääsee ihanasti rentoutumaan ja irti kaikesta päänsisäisestä melusta hetkeksi. 

DSC_9649-3.jpg

Fitzroyn värikkäät kadut.

DSC_9654.jpg

Strong decaf 😀

DSC_9659-3.jpg

Söpö donitsikauppa, josta sai kadulta luukusta tilattua. 

DSC_9660.jpg

Lähes joka taloa koristi jonkinlaiset maalaukset (tai töherrykset).

DSC_9661.jpg

Ratikkakiskoja, matalia erivärisiä taloja ja hämmentävä vauvakoriste seinässä(!).

DSC_9662.jpg

Tasa-arvoinen avioliittolaki meni juuri läpi Australiassa, ja Melbournen kadut on täynnä sateenkaarilippuja ja YES-kylttejä <3

DSC_9663.jpg

Ruoka on mieletöntä ja se on aina pantu kauniisti esille. Tämä paikka oli mahtava japanilaistyyppinen ravintola Neko neko, jossa oli myös paljon kasvisvaihtoehtoja.

DSC_9666.jpg

Kaupunkiin tullessa arkkitehtuuri muuttui täysin ja pilvenpiirtäjät loivat suurkaupungin fiilistä. 

DSC_9671.jpg

Kattoterassipippalot!!!

DSC_9673-2.jpg

Teemana oli Stranger Things ja paikan päällä oli ihan huikeita asuja.

DSC_9674.jpg

Me tosin emme olleet pukeutuneet, sillä teema selvisi minulle vasta paikan päällä. No, näköjään ei menoa haitannut!

DSC_9686.jpg

Ihanaa sunnuntain jatkoa!!

Kommentit (7)
 1. Helou. Susta on nopeasti tulut mun lempibloggaaja. Vielä, kun ottaisit hieman vegaanimman asenteen elämään, olisit täydellistä seurattavaa.

  1. Ihana kuulla! Kiitos 🙂 Ja hitsi, ihan täysvegaaniksi en kyllä usko lähteväni. Kasvisruoankin kanssa tuntuu olevan joskus liian vaikeata 😀 Mutta never say never!!

 2. australianasukki
  26.11.2017, 12:39

  Tulette vielä rakastumaan Melbsiin! Ruokapaikoissa kannattaa kysellä paikallisilta vinkkejä, sub urbseihin on piilotettu mitä mahtavimpia paikkoja! Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa Lentils as Anything, heidät löytää ainakin St. Kildasta, jonne pääsee kätevästi tramilla! Konsepti on mahtava, koko homma pyörii non-for profit meiningillä, maksatte ruuasta sen verran kun tuntuu hyvältä, ja siellä työskentelee nuoria, joiden lähtökohdat elämään ei ole parhaat. Käy katsomassa nettisivut, googlaamalla löytyy ja siellä on kiteytetty periaatteet hyvin. Kannattaa myös käydä ajelemassa the Great Ocean Road, sekä tehdä päivämatka Peninsula Hot Springs:eille. Vaikka Melbourne tuntuu suhteellisen pieneltä, sieltä löytyy aivan uskomattomasti nähtävää ja koettavaa. Asuin siellä vuoden, ja seurustelin kolme vuotta melbournelaisen pojan kanssa, joten kaupunki on tullut hyvin tutuksi ja rakkaaksi. Nauttikaa Melbsin ja Strayan auringosta ja ihmisistä!

  1. vinkkejä matkaan
   26.11.2017, 16:08

   Komppaan Great Ocean Roadia!! Vuokratkaa auto ja tehkää parin päivän road trip, ette varmasti kadu!

  2. Kuulostaa ihanalta! Mun kaveri asuu täällä ja on ollut jo viitisen vuotta, joten oon saanut hyviä vinkkejä <3 en taida tällä kertaa tehdä tuota autotrippiä, kun en uskalla ajaa täällä 😀 ja veikkaan että tullaan tänne poikaystävän kanssa, niin voidaan silloin ottaa auto alle 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *