TURISTINA HELSINGISSÄ

Tulin tuossa Roomasta palatessani miettineeksi, kuinka reissun päällä tulee päivän aikana tehtyä niin paljon kivoja asioita, pysähdeltyä kahville, syvennyttyä hyviin keskusteluihin ja nähtyä makeita juttuja. Eilen vietimme vähän samanlaisen päivän Helsingissä ja kummasti pääsi siihen samaan lomatunnelmaan täälläkin. Aloin pohtia, että nyt joululomalla voisi viettää tällaisen pidennetyn viikonlopun kaupunkiloman Helsingissä. Mietin mitä kaikkea haluaisin tehdä rakkaassa kotikaupungissani, jos minulla olisi vain kolme päivää aikaa. Tällaiseksi suunnittelin päivät:

DAY 1.

Aamu alkaisi brunssilla ravintola Sunnissa senaatintorilla. Siellä on upeat puitteet ja kauniit näkymät tuomiokirkolle. Olimme siellä pitkästä aikaa eilen ja harmittelin ettei sinne tule mentyä useammin. Pitkän  brunssin ja rennon aamun jälkeen suuntaisimme Kiasmaan katsomaan sen hetken näyttelyt ja pyörimään aulan gift shoppiin kirjoja selailemaan. 

Myöhäisen lounaan söisimme Rafla-nimisessä ravintolassa punavuoressa, jotain kevyttä, esimerkiksi lohiavokadosalaatti. Lounaan jälkeen kävelisimme hiljalleen kotiin valmistautumaan iltaa varten. Laittautuisimme rauhassa ja lähtisimme illalliselle ravintola Hokuun. Ruoan jälkeen menisimme yksille drinksuille Liberty or deathiin. Mikäli jossain olisi tarjoilla live-musiikkia, menisimme vielä nauttimaan siitä ja viinistä (esim. ravintola Vin-vin).

DAY 2
 
Aamupala nautittaisiin Kanniston leipomosta, kahvin voisi ottaa mukaan kun lähtisimme kiertelemään design districtiä. Pistäytyisin ainakin Perobassa, Pinossa, Beamissa, Zarrossa ja Granitissa. Shoppailun jälkeen menisimme lounaalle Lungiin. Siinä voisi rauhassa istua parikin tuntia ja lepuuttaa jalkoja. Lounaan jälkeen olisi vuorossa Design Museoon, jossa on esimerkiksi tällä hetkellä menossa Suomalainen muoto, sekä Keramiikka tilassa- nimiset näyttelyt. 
 
Museon jälkeen olisi taas vuorossa pieni lepohetki kotona ja vaatteiden vaihto. Illalliselle menisimme Cafe Balzaciin, jossa tilaisin pastan, jota tarjoilija sinä päivänä suosittelee. Rauhallisen illallisen ja hyvien keskustelujen jälkeen kävelisimme Torniin ja menisimme ylös Ateljee bariin lasillisille jatkamaan höpötystä. Jos tanssijalkaa vipattaa, jatkaisimme iltaa Ahjossa. 
 
DAY 3
 
Kolmas päivä alkaisi taas pitkällä brunssilla Deli cafe mayassa. Brunssin jälkeen lähtisimme kävelylle kaivopuistoon päin ja pistäytyisimme kaivarin kanuunassa kirpputorilla. Sen jälkeen kävelisimme rantoja pitkin hietsun hautausmaan kautta töölöön ja päätyisimme lopulta Korjaamon Sushi bar & wineen lounaalle. 
 
Pitkän kaavan lounaan jälkeen kävisimme katsastamassa korjaamon yhteydessä olevan ratikkamuseon. Ratikkamuseon jälkeen menisimme haahuilemaan töölön kirjastoon hetkeksi ja kävelisimme Sibeliuspuiston kautta Cafe Regattaan. Jos nälkä on ehtinyt yllättää, ottaisin makkaran jonka voi paistaa itse notskilla. Muuten ottaisin korvapuustin ja kahvin. 
 
Illallisen söisimme Lundbergissä, jonka jälkeen voisimme mennä vielä istuskelemaan esimerkiksi bar Llamasin rentoon tunnelmaan oluelle. Jos viimeisenä iltana tekee vielä tehdä jotain, suuntaisimme Coronaan pelaamaan pari erää bilistä tai katsomaan stand uppia on the rocksiin tai Molly Malonesiin. 
 
Tällaiselta näyttäisi minun kolmeen päivään ahdettu Helsinki-ohjelmani. Naurattaa hiukan, kuinka monet asiat painottuvat punavuoreen. Jostain syystä siellä sijaitsee vain useimmat lempikauppani ja -ravintolani. Nyt minua kuitenkin kiinnostaisi kuulla teidän kotikaupungeistanne, mitkä ovat niitä asioita mitä tekisitte jos olisitte turistina siellä? Haluaisin myös kuulla muilta Helsinkiläisiltä teidän lempipaikkojanne!

Kommentit (17)
  1. Ihana mielikuvitusloma! <3 Itse asun Espoossa, ja minun turistilomastani tulisi aika luontopainotteinen. Koluaisin ainakin Nuuksion kansallispuiston ja Bodom-järven maisemia, tutustuisin Villa Elfvikin luontopolkuihin ja pistäytyisin Glimsin talomuseossa.

  2. Haluaisin sanoa sen verran, että mun mielestä viime viikon urheilujutut oli tosi kivoja! Etenkin käsi- ja jalkatreenit oli todella hyviä, otinkin ne omaan treeniohjelmaan. 🙂

    Toinen mielenkiintoinen aihepiiri urheilujuttujen lisäksi ,on pohdiskelevemmat, psykologiset kirjoitukset esimerkiksi itsetunnosta, selän takana puhumisesta jne. Olet erittäin viisas noista kirjoituksista päätellen!

    Kiitos muutenkin tästä mielettömän inspiroivasta blogista! Arvostan, että jaksat nähdä vaivaa tämän eteen!:)

    1. Voi ihanasti sanottu! 🙂 Ja kiva kuulla että pidit treenijutuista. Tässä mun blogissa on vähän se, kun on niin laajat aihepiirit että joillekin uppoaa eri jutut kuin toisille! Kiitos sulle kommentista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *