Ulkotreenivinkkejä

Viikonloppuna meitä hemmoteltiin taas aivan upeilla säillä. Olinkin paljon ulkoilemassa, lauantaina tuli käveltyä 10 km ja sunnuntaina 15. Päätin kuvata samalla teille hiukan ulkona tehtäviä liikkeitä. Ulkonahan on ihan hurjan paljon mahdollisuuksia treenaamiseen ja hyvällä säällä ei usein teekään mieli lähteä mihinkään sisälle urheilemaan.

Staattinen pito. Voi pitää vaikka skabaa kaverin kanssa, kumpi pysyy pidempään?

Nämä kyseiset harjoitukset voi hyvin yhdistää juoksu- tai kävelylenkkiin. Voisi esimerkiksi tehdä tällaisen treenin: reipas kävely 5 minutttia, juoksu 5 minuuttia, pysähdys ja lihaskunto, jonka jälkeen taas 5 minuttia juoksua ja loppuun 5 minuutin kävely. Kunnon kohetessa juoksuaikaa voi pidentää, esim. 5 min kävelyä, 15 min juoksua, lihaskunto, 15 min juoskua ja loppuun 5 minuutin palauttava kävely.

Ensimmäisessä osiossa esittelen penkillä tehtäviä liikkeitä, jotka voi tehdä tuossa lihaskunto-osuudessa. Kannattaa valita sellainen penkki, joka on kiinni maassa tukevasti. Uskon, että melkein jokaiselta lenkkipolulta löytyy penkki.

1. Penkillä tehtävä dippi. Erittäin tehokas liike ojentajiin.

2. Punnerrus penkkiä vasten. Tämä on helpompi kuin tavallinen punnerrus, joten tässä voi helposti harjoitella niitä, vaikkei tavalliset vielä sujuisikaan.

3. Vatsalihakset penkillä. Tämä liike olikin jo vatsalihashaasteessa yhtenä viikkona.4. Askelkyykky toinen jalka penkillä. Tuntuu hyvin pakaroissa. 5. Penkin päälle hyppy. 6. Ja hiukan haastavampi, penkin yli hyppy. Ensimmäisessä kuvassa näyttäisi, että käy köpelösti, mutta yli pääsin kumminkin.  Näitä liikkeitä voi tehdä oman fiiliksen mukaan, tai esimerkiksi 20 kpl jokaista. Kotipihassa voi tehdä vielä kevyet venyttelyt.  Ihanan näköistä, kun jäät ovat sulaneet! Mitäs piditte ulkotreeniohjeista? Ajattelin laittaa näitä jatkossakin. Ilmojen lämmetessä siirrän suurimman osan treeneistäni ulkona tehtäviksi. 🙂

Kommentit (43)
  1. Mä tein viime kesänä lenkillä aina niin, että sekä juoksin, että kävelin ja sitte aina siellä mun lenkkipolun ”päässä”, kun oli linja-autopysäkkejä ja vähän enemmän tilaa, niin tein kyykkyjä ja askelkyykkyjä!

    1. Joo ne on hyviä ! 🙂

  2. Hei ihanainen!Ihan mahtavia keväisiä reenikuvia! Näyttää aika hurjalta toi penkin yli hyppääminen 😀 Lähetäänkö yhessä lenkille sit kun kaikki lumet on sulaneet? 🙂

    1. Moi Ella! 🙂 Kiitos! Ja kyllä vähän jännitti 😀 Lähetään ihmeessä! Tosin mä juoksen etanavauhtia! Kävelylle nyt ainakin 🙂

    2. Joo kävelyä mäkin meinasin 🙂 kiva, ollaan yhteydessä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *