UNELMIEN SELVITTÄMINEN

Eräs lukija kertoi, että hän uskoo pystyvänsä saavuttamaan lähes kaiken minkä haluaa. Ongelmana onkin se, ettei hän tiedä mitä haluaa? Aihe on minulle todella ajankohtainen, koska lähes sama lause on tullut minunkin suustani. Opintoni lähentelevät loppua, mutta vieläkään en tiedä, miksi haluan isona. Uskon kuitenkin vahvasti tekemiseen. Ja kuten tässä kirjoituksessa totesin, ei kannata jäädä odottamaan inspiraatiota.

Keskustele ystäviesi tai perheesi kanssa unelmista, kuuntele mitä tavoitteita muilla on. Onko vanhemmillasi esimerkiksi unelmia, joita he eivät koskaan saavuttaneet? Mieti haluatko itse samoja asioita vai jotain täysin muuta? Joskus toisen ihmisen päinvastaiset unelmat auttaa sinua oivaltamaan omasi. Selaile blogeja, joista tykkäät tai etsi inspiroivia kuvia lehdistä tai Pinterestistä.

Jos tuntuu, ettei mitkään asiat saa sydäntäsi pamppailemaan, palaa ajassa taaksepäin. Mieti mitkä asiat ovat joskus saaneet sinut innostumaan. Onko joku kirja tai elokuva saanut sinut unelmoimaan jostain? Yritä muodostaa niistä mielessäsi visio, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Joku asia joka motivoi sinua kun arki tuntuu haasteelliselta ja kaartaa suusi väkisinkin hymyyn, kun mietit sen toteutumista.  

Sen ei tarvitse olla realistinen tai järkeen käypä, kunhan se saa sinut innostuneeksi ja hyvälle tuulelle. Voit unelmoida perheestä vaikka sinulla ei olisi edes poikaystävää tai esimiehen paikasta alalla, jonka koulua et ole edes aloittanut. Unelmoi niin sanotusti ilman kritiikkiä. Kun ei heti torppaa ajatuksia mielessään, vaan antaa kaikelle mahdollisuuden, on helpompi selkeyttää mitä oikeasti haluaa. Tässä toimii taas ajatusleikki: mitä tekisit jos tietäisit ettet voi epäonnistua? 

Sama lukija sanoi myös pelkäävänsä joidenkin unelmiensa toteutumista. Uskon että tämäkin on melko yleistä. On helppo sanoa haluavansa muuttaa ulkomaille tai irtisanoutua tylsästä työstään, mutta kun olisi mahdollisuus tarttua toimeen, jänistetään viime metreillä. Kirjoitan aiheen tiimoilta vielä ihan oman postauksen.

Kommentit (14)
  1. Hyvä kirjoitus. 🙂 Ihmisten on vaikea irtautua juuri esim. työpaikasta jossa on ollut jo vuosia. Jossain vaiheessa sitä alkaa elämäässään miettimään mitä oikeasti haluaa. Unelmia kohti pitää vain yrittää mennä eikä jumittua paikoilleen. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    1. Niinhän se on! 🙂 Sitä on helppo jumittua, ja vuodet vain vierivät ohi salakavalasti. Ihanaa viikonloppua myös sulle! 🙂

  2. Hyvää tekstiä jälleen kerran ja se sai ajatukset taas rullamaan :)Kaikesta voi unelmoida ja etsiä inspiraatiota. Se mikä ratkaisee loppuvaiheessa on kuitenkin se, että ne myös uskaltaa toteuttaa. Itse uskon siihen, että aina voi palata takaisin jos kaikki ei mene niinkuin olisi pitänyt. Suomi ei katoa minnekkään ja uusia töitä löytää aina.

    http://www.essiesophie.blogspot.fi

    1. Oot niin oikeessa! 🙂 Kaikki on itsestään kiinni!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *