UNELMOINTIOPAS

Olen selaillut lomalukemisena Timothy Ferrisin 4 tunnin työviikko-kirjaa. Jostain syystä se on tuntunut vähän takkuiselta ja turhan amerikkalaiselta. Muutama hyvä ajatus on kuitenkin herännyt kirjan tiimoilta. Hoen aina täälläkin sitä, kuinka omia unelmiaan pitää välillä selventää jopa itselleen. Hyviä kysymyksiä omien salaisten haaveiden esiin kaivamiselle ovat seuraavat:

Mitä tekisit

  • Jos ei olisi minkäänlaista epäonnistumisen riskiä?
  • Jos olisit kymmenen kertaa älykkäämpi kuin kaikki muut?
  • Jos tililläsi oli sata miljoonaa? Mikä saisi sinut innokkaimmin nousemaan uuteen päivään?

Ferriss kehoittaa täydentämään myös seuraavat kohdat:

  • yksi paikka, jossa haluat käydä
  • yksi asia, jonka haluat tehdä ennen kuolemaasi (elämäsi kohokohta)
  • yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka päivä
  • yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka viikko
  • yksi asia, jonka olet aina halunnut oppia

Usein unelmat on helpompi muuttaa tavoitteeksi kun ne määrittelee konkreettisella tavalla itselleen. Jos unelmanasi on vaikka soittaa pianoa, päätä että haluat osata soittaa X-kappaleen vihreettömästi. Jos unelmanasi on osata esimerkiksi espanjaa, ota tavoitteeksi keskustella espanjankielisen henkilön kanssa viisi minuuttia putkeen. 

Kun unelmat on muutettu selkeämmiksi tavoitteiksi, tuntuu niiden saavuttaminen jotenkin helpommalta. Niiden eteen on kevyempi lähteä tekemään töitä. Itselläni on tällä hetkellä tavoitteiden asettelu käynnissä. Tällä hetkellä tuntuu ulkomaille muutto ehkä tärkeimmältä unelmalta. Siihen pitää keksiä kuitenkin vielä jotain vähän konkreettisempaa. 

Mistäs te unelmoitte tällä hetkellä?

Kommentit

mila (Ei varmistettu)

blogisi on niin inspiroiva ja sinä myös<3 oon saanu hirveesti boostia toteuttaa omia haaveita ansiostasi, inspiroit myös terveellisille elämäntavoille ja lisäksi oot kaunis ja vaikutat kaikinpuolin sydämelliseltä ihmiseltä! kaikkea hyvää sinulle :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi miten ihanasti sanottu! <3 kiitos! Ihana kuulla että joku on saanut boostia toteuttaa omia unelmiaan :) kaikkea hyvää myös sulle!

Miss T (Ei varmistettu)

Yhdyn Milan kommenttiin, blogisi antaa valtavasti inspiraatiota eri osa alueilla! Henkisessä hyvinvoinnissa, matkustelussa, fyysisessä hyvinvoinnissa ja myös tyylissä! Olen aiemminkin kirjoittanut tänne kommenttiboksiisi samaa, mutta uskon, että saisit niin paljon ulkomailla asumisesta! Minulla menossa viides paikka missä asun ulkomailla, kohta kuudes. Oli pitkä tauko ulkomailla asumisesta ja olin Suomessa n. kuusi vuotta välissä, nyt taas maailmalla. Toivoin sitä niin ja puhuin siitä ja nyt taas ulkomailla. Vaikka välillä kovin vaikeaa ja ikävä ystäviä, tämä antaa niin paljon! Ihanaa reissua!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti! Kyllä mä ihan varmasti muutan jonnekin, kun tuon koulun on saanut päätökseen :) Ja niinhän se on, että ne jutut mitä eniten haluaa, toteutuu kyllä! Viiveellä tai ilman ;) Kun jaksaa vaan uskoa siihen, että ne asiat järjestyy haluamallaan tavalla :) Kiitos ihanasta kommentista!

H (Ei varmistettu)

Olen vasta löytänyt blogisi ja siitä on heti tullut yksi lempiblogeistani!!
Olen itse asunut ulkomailla useaankin otteeseen, ja jatkuvasti haaveilen uudesta muutosta.. Mutta kannattaa muistaa että ruoho ei ole aina vihreämpää aidan toisella puolella! Mutta ulkomailla asuminen on kyllä aina hieno kokemus ja se opettaa paljon etenkin itsestä :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! :) Ja oot varmasti ihan oikeassa, arki se on ulkomaillakin asuessa! Omassa tilanteessa ei kuitenkaan ole kysymys siitä, etten olisi tyytyväinen elämääni Suomessa ja haluaisin paeta sitä jonnekin muualle. Jotenkin ajatus vieraassa kulttuurissa asumisesta on aina kutkuttanut. En kuitenkaan olisi valmis muuttamaan kokonaan pois :)

pia (Ei varmistettu)
Elisa (Ei varmistettu)

Thank you Pia! :)

Satu (Ei varmistettu)

Luen tuota samaa kirjaa tällä hetkellä Ausseissa ja samoja fiiliksiä ollut, eli hieman liian amerikkalainen minulle, mutta todella hyviä ajatuksenherättäjiä tullut vastaan, joihin voi palata myös myöhemmin. Tykkään tosi paljon rennosta elämästä täällä, mutta myös Suomea on ikävä. Tavoitteena olisikin yhdistää elämässä se rento elämäntapa ja työ sopivassa suhteessa, jotta olisi aina aikaa toteuttaa niitä omia juttuja ja unelmia :)

Elisa (Ei varmistettu)

Mulla on ollut aikalailla samoja ajatuksia lähiaikoina! :) Ja oi, Australia ois aivan unelmapaikka muuttaa!

Satu (Ei varmistettu)

Niin ja unelmoin, että oppisin vielä surffaamaan hyvin ja Ferrisin neuvolla varmaan muotoilisin, että kääntymään kokonaiseen vihreään aaltoon ja surffaamaan sen loppuun asti :D

Elisa (Ei varmistettu)

Ihan varmasti opitkin! :) Sulla on siellä hyvä harjoitella! ;)

Venlafiona (Ei varmistettu)

Selailin vanhoja postauksiasi kun siirryit cosmoon ja niiden insipiraatiokuvat ja -tekstit vähän jo paljastivat, että kaikki ei ole ollut aina kunnossa ruuan suhteen. Sitten löysinkin tekstin, jossa kerroit, että olet sairastanut syömishäiriötä. Nyt vaikutat aivan upealta ja tasapainoselta ihmiseltä ja annatkin toivoa ainakin minulle papereiden mukaan "parantuneelle", mutta edelleen välillä vanhoihin ajatusmaailmoihin luisuvalle... Ehkä vielä joskus myös mieleni on tarpeeksi vahva parantuakseni kunnolla. Onneksi on läheisiä ihmisiä muistuttamassa, että minä olen aina minä ja vaaka ei määrittele sitä millainen ihminen olen. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Olet ihan oikeassa tuossa, ettei vaaka määrittele sitä millainen olet! Kyllä se helpottaa ihan varmasti kun jaksat vaan uskoa itsekin tuohon. Voin rehellisesti sanoa, että en jätä mitään nykyäään syömättä lihoamisen pelossa. Kroppa kyllä kertoo, jos se on saanut huonoa ravintoa pitkään ja alkaa oikein himoamaan kaikkea raikkaampaa kuten kasviksia ja hedelmiä. Tsemppiä! <3

Unelmaharakka (Ei varmistettu)

Hei, Sulla on kyllä tosi kiva tyyli ja osaat yhdistellä koruja tosi mageesti. Olisi mielenkiintoista lukea joku postaus sun kaikista koruista, mikä on sun lemppari ja miksi.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! :) Kaikkia koruja mulla ei ole mukana reissussa, mutta voisin toki tehdä näistä mitä on. Pistetään korvan taakse ;)

Siina (Ei varmistettu)

Löysin nyt vasta tän sun blogin ja täytyy sanoa että jäin heti koukkuun!
Mistä oot löytäny tollaisen täydellisen mustavalkoisen neuletakin?
xx

Elisa (Ei varmistettu)

Heii kiva kuulla! Tervetuloa :) Toi on itseasiassa sellanen kimono. Ostin sen Nycistä viime talvena jostain pikkuputiikista jollain 15 dollarilla :D Oon itsekin ihan rakastunut siihen!

Mimien (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Unelmointiin kannustaminen on mahtavaa! Ja komppaan edellisiä kommentoijia: sinä se kannustat terveellisiä elämäntapoja, elämästä kaikin puolin nauttimista ja itsensä kehittämistä. Tämä blogi on todellinen hyvän mielen blogi. <3

Asuin Italiassa hetken aikaa viime vuonna ja se kokemus antoi todella paljon, haluaisin ehdottomasti vielä joskus asua ulkomailla. :)

Etsin tällä hetkellä vielä omia unelmia, osa on jo toteutunut ja osa poksahtanut... Tosin yksi unelma on nähdä Uusi-Seelanti. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei mulla on toi sana unelma! :) Ja varmasti oli upea kokemus! Kiitos paljon ihanista sanoista. Merkkaa paljon tuollainen palaute <3

Paula (Ei varmistettu)

Ihanaa piristystä tuo nuo sinun loma kuvat tänne sateiseen suomeen!Pakko kysyä että mistä löydät noin upeita paikkoja?

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! :) Yleensä kyselen kavereilta ketkä ovat reissanneet tai asuneet jossain maissa, että mihin kannattaa mennä. Tai sitten lähden ilman suunnitelmia ja kysyn paikallisilta. Tällä kertaa Meksikossa menen ihan poikaystävän mukana, koska se on reissannut jo jonkin verran täällä, joten tietää mistä varmaan tykkäisin. :)

Tuuli (Ei varmistettu)

Tää oli tosi mielenkiitoinen postaus ja herätti mussa tosi paljon ajatuksia!! Tulin siihen tulokseen että se yksi tärkein asia jonka haluan tehdä ennen kuolemaani on rakastua niin silmittömästi että tiedän haluavani viettää koko loppuelämäni jokaisen päivän sen henkilön kanssa. Tää oli niin iso unelma et vähän hirvittää... :D
Sun reissupostaukset on aivan ihania ja varsinki nyt kun suunnittelen enskeväälle matkaa Nykiin huomaan palaavani sun blogiin etsimään matkavinkkejä!

Elisa (Ei varmistettu)

Oi miten ihana unelma! <3 Ja ihan varmasti tulee toteutumaan!
Ja mahtavaa, NYC on IHANA ! :) Tulee varmasti ihan huippureissu. Mekin tullaan nykin kautta kotiin täältä ja vähän harmittaa että ollaan vaan muutama päivä.

Kommentoi