URANAISET: Osa 2

Muistatteko vielä Uranaiset-juttusarjan? Tässä meni kauemmin, kuin kuvittelin, että sain jatkettua tätä. Mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Tällä kertaa jututin New Yorkissa uraa tekevää Satua, jonka luona asuimme siellä vieraillessamme. Satu toimii markkinointijohtajana Reaktorin New Yorkin toimistolla. Reaktor on suomalainen luova teknologia yritys, jonka asiakkaista tunnistat muunmuassa HBO:n, Michael Korssin, Stockmannin, Finnairin etc.

Reaktor on valittu monia kertoja Suomen parhaaksi työpaikaksi, enkä lainkaan ihmettele. Olen useasti vieraillut heidän toimistollaan, ja kulttuuri on aivan vertaansa vailla. Viime vuonna Reaktor voitti myös kaikki alat kattavan mainetutkimuksen Suomessa ja jätti taakseen yrityksiä kuten SuperCell, Fazer ja Kone. 

 

Mikä olet koulutukseltasi?

 

Olen valmistunut Aalto Yliopistosta Kauppatieteiden maisteriksi.

 

Miten olet päätynyt ammattiisi?

 

Ystäväni suositteli paikkaa minulle kun vielä opiskelin. Aloitin Helsingissä Reaktorilla 4 vuotta sitten. Tasan vuosi sitten aloin työni puolesta lentämään New Yorkin toimistolle, ja viime syksynä muutin tänne pysyvästi. 

 

Millainen on tavallinen työpäiväsi New Yorkissa?

 

Aikaeron takia aloitan työt useimpina aamuna jo kotona. Suomi on New Yorkia 7h edellä, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että reagoin Suomen jo menneen työpäivän tapahtumiin viiveellä. Keitän kotona kahvia ja vastaan akuuteimpiin viesteihin. Yhdeksän aikaan siirryn toimistollemme Mid Towniin. Meitä on siellä noin 15-20 henkeä.

 

Puoliltapäivin käymme syömässä lounasta toimistomme lähistöllä. Perinteisesti monet firmat eivät pidä lounastaukoja. Muistan kun ensimmäinen paikallinen työntekijämme ihmetteli tätä käytäntöä. “Aren’t you just suppose to eat rest over salads by your desk?" Iltapäivä kuluu projekteihin liittyvissä erinäisissä tapaamisissa.

 

Viiden ja kuuden maissa poistun Afterworkien pariin, mutta pitkin iltaa olen sähköpostin päässä ja vastailen tarvittaessa työhön liittyviin asioihin. All in all, kunnioitamme edelleen pohjoismaista työ/vapaa-aika tasapainoa emmekä työskentele kellon ympäri.

 

Mistä pidät eniten työssäsi?

 

Reaktor on siinä mielessä erilainen kuin moni muu organisaatio ettei meillä ole esimiehiä. Itseohjautuvuus onkin yksi niistä asioista, mistä nautin todella paljon. Jos saisin sanoa kaksi asiaa niin lisäisin tähän työilmapiirin, niin kliseinen kuin tuo termi onkin. Rakastan sarkastisia maailman pätevimpiä kollegoitani.

 

Minkälainen ihminen sopii alalle?

 

Täytyy kestää epävarmuutta, pystyä itsenäisiin päätöksiin ja toimimaan paineen alla. Olen luonteeltani todella järjestelmällinen, mikä on auttanut paljon, koska pidän usein montaa lankaa käsissäni yhtä aikaa. Ja koska kukaan ei tosiaan kerro mitä sinun tulisi tehdä niin pitää olla erittäin oma-alotteinen ja rohkea. 

 

Vinkki ihmisille, jotka haluavat alalle?

 

Aloitin itse markkinointikoordinaattorina Reaktorilla opintojeni alkuvaiheessa. Mielestäni on tärkeää kerryttää työkokemusta opiskeluiden ohella eikä valmistua maisteriksi ilman päivääkään oman alansa työkokemusta. Tärkeintä on saada jalka oven väliin ja sen jälkeen kehittyä haluamaansa suuntaan. 

 

 

Kommentit

EricaK
EricaK

Näitä juttuja on kiva lukea! Toivottavasti tulee jatkoa :)

Elisa Lepistö

Kiva kuulla! Joo yritän saada jatkoa nyt vähän tiheämmällä aikataululla :D

LoveRain
Love Rain

Tosi kiva postaus ja henkilöesittely :)

Elisa Lepistö

Kiva kun tykkäsit! Mun mielestä on myös aina hirmu kiinnostavaa lukea eri ammateista ja siitä, miten ihmiset ovat niihin päätyneet :)

Mari H (Ei varmistettu) http://marihblog.com

Reaktor on kyllä mielenkiintoinen firma :)

Elisa Lepistö

No on kyllä! Ihan ainutlaatuinen :)

sonjahannus
Urban Zen

She was meant to live and breathe New York City... inspiroivin uranainen! <3

Emmisofiak (Ei varmistettu)

Todella mielenkiintoinen juttu, tällaisia lisää! Itsekin vastavalmistuneena sain inspiraatioita jatkaa omien uraunelmien saavuttamista :)

Elisa Lepistö

Kiva kuulla! Ja yritän tosiaan nyt kesällä tehdä lisää näitä :)

Pipsa__ (Ei varmistettu)

Todella mielenkiintoinen haastattelu, näitä lisää! :)

Elisa Lepistö

Jee, todellakin! :) Mä mietin jo seuraavaa uhria! :D

saarah
visual diary

Tosi kiinnostava juttu!

Elisa Lepistö

Kiitos Saara! Kiva kun luit :)

pilipali (Ei varmistettu)

Tuo "tärkeintä saada jalka oven väliin jo opintojen aikana" ei vaan valitettavasti ole helppoa ja itsestäänselvyys nykypäivänä kun erinäiset harjoittelupaikat ovat kiven takana tai sitten pitäisi pystyä palkatta venymään. Ja erilaisissa tutkinnoissa mahdollisuudetkin ovat erilaiset. Muuten kyllä kiva juttu ja aina inspiroivaa lukea kun ihmiset seuraavat unelmiaan :)

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Vau, kaikki respect!

Kommentoi