URANAISET: Osa 2

satu1.jpg

Muistatteko vielä Uranaiset-juttusarjan? Tässä meni kauemmin, kuin kuvittelin, että sain jatkettua tätä. Mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Tällä kertaa jututin New Yorkissa uraa tekevää Satua, jonka luona asuimme siellä vieraillessamme. Satu toimii markkinointijohtajana Reaktorin New Yorkin toimistolla. Reaktor on suomalainen luova teknologia yritys, jonka asiakkaista tunnistat muunmuassa HBO:n, Michael Korssin, Stockmannin, Finnairin etc.

Reaktor on valittu monia kertoja Suomen parhaaksi työpaikaksi, enkä lainkaan ihmettele. Olen useasti vieraillut heidän toimistollaan, ja kulttuuri on aivan vertaansa vailla. Viime vuonna Reaktor voitti myös kaikki alat kattavan mainetutkimuksen Suomessa ja jätti taakseen yrityksiä kuten SuperCell, Fazer ja Kone. 

 

Mikä olet koulutukseltasi?

 

Olen valmistunut Aalto Yliopistosta Kauppatieteiden maisteriksi.

 

Miten olet päätynyt ammattiisi?

 

Ystäväni suositteli paikkaa minulle kun vielä opiskelin. Aloitin Helsingissä Reaktorilla 4 vuotta sitten. Tasan vuosi sitten aloin työni puolesta lentämään New Yorkin toimistolle, ja viime syksynä muutin tänne pysyvästi. 

 

Millainen on tavallinen työpäiväsi New Yorkissa?

 

Aikaeron takia aloitan työt useimpina aamuna jo kotona. Suomi on New Yorkia 7h edellä, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että reagoin Suomen jo menneen työpäivän tapahtumiin viiveellä. Keitän kotona kahvia ja vastaan akuuteimpiin viesteihin. Yhdeksän aikaan siirryn toimistollemme Mid Towniin. Meitä on siellä noin 15-20 henkeä.

 

Puoliltapäivin käymme syömässä lounasta toimistomme lähistöllä. Perinteisesti monet firmat eivät pidä lounastaukoja. Muistan kun ensimmäinen paikallinen työntekijämme ihmetteli tätä käytäntöä. “Aren’t you just suppose to eat rest over salads by your desk?” Iltapäivä kuluu projekteihin liittyvissä erinäisissä tapaamisissa.

 

Viiden ja kuuden maissa poistun Afterworkien pariin, mutta pitkin iltaa olen sähköpostin päässä ja vastailen tarvittaessa työhön liittyviin asioihin. All in all, kunnioitamme edelleen pohjoismaista työ/vapaa-aika tasapainoa emmekä työskentele kellon ympäri.

 

Mistä pidät eniten työssäsi?

 

Reaktor on siinä mielessä erilainen kuin moni muu organisaatio ettei meillä ole esimiehiä. Itseohjautuvuus onkin yksi niistä asioista, mistä nautin todella paljon. Jos saisin sanoa kaksi asiaa niin lisäisin tähän työilmapiirin, niin kliseinen kuin tuo termi onkin. Rakastan sarkastisia maailman pätevimpiä kollegoitani.

 

Minkälainen ihminen sopii alalle?

 

Täytyy kestää epävarmuutta, pystyä itsenäisiin päätöksiin ja toimimaan paineen alla. Olen luonteeltani todella järjestelmällinen, mikä on auttanut paljon, koska pidän usein montaa lankaa käsissäni yhtä aikaa. Ja koska kukaan ei tosiaan kerro mitä sinun tulisi tehdä niin pitää olla erittäin oma-alotteinen ja rohkea. 

 

Vinkki ihmisille, jotka haluavat alalle?

 

Aloitin itse markkinointikoordinaattorina Reaktorilla opintojeni alkuvaiheessa. Mielestäni on tärkeää kerryttää työkokemusta opiskeluiden ohella eikä valmistua maisteriksi ilman päivääkään oman alansa työkokemusta. Tärkeintä on saada jalka oven väliin ja sen jälkeen kehittyä haluamaansa suuntaan. 

 

DSC_6816.jpg

DSC_6845.jpg

DSC_6847.jpg

satu2.jpg

DSC_6916.jpg

 

Kommentit (16)
  1. Vau, kaikki respect!

  2. Tuo ”tärkeintä saada jalka oven väliin jo opintojen aikana” ei vaan valitettavasti ole helppoa ja itsestäänselvyys nykypäivänä kun erinäiset harjoittelupaikat ovat kiven takana tai sitten pitäisi pystyä palkatta venymään. Ja erilaisissa tutkinnoissa mahdollisuudetkin ovat erilaiset. Muuten kyllä kiva juttu ja aina inspiroivaa lukea kun ihmiset seuraavat unelmiaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *