Uuden kodin maalisävyt

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Meille oli tällä kertaa selvää, ettemme halua valkoisia seiniä mihinkään huoneeseen. Lapsuudenkodissani oli aina rohkeita värejä seinissä ja niitä myös muutettiin ajoittain muutosta halutessa, siinä missä sisustuksessa säilyi ajattomat klassikot vuosikymmenestä toiseen. Pidän paljon tästä tavasta, sillä väreillä saa ihan hurjasti muutosta yleisilmeeseen.

Eri sävyt luovat myös vahvoja tunnelmia, jonka takia käytinkin varmaan eniten aikaa remontin suhteen juurikin oikeiden värien valintaan. Rajasimme jossain vaiheessa etsinnät Tikkurilan uudistuneeseen Tunne Väri -kokoelmaan, missä oli mielestämme todella ihania sävyjä. Pyörittelimme värimalleja monia päiviä, tilasimme muutamista isoja A4-kokosia värimalleja, mietimme miten ne reagoivat valon kanssa ja miten ne keskustelevat toistensa kanssa. Niiden avulla on paljon helpompi hahmottaa, miltä sävy näyttää sitten suuremmalla pinnalla. 

Tuleeko kokonaisuudesta harmoninen ja minkälaisia tunnelmia eri sävyt luovat eri huoneisiin? Selailin Instagramia tuntikaupalla etsien hashtageilla #tikkurilapiazza #tikkurilalinna #tikkurilashaali ja katsoin, miltä ne näyttivät eri kohteissa. Käytin myös Tikkurilan sivuilta löytämääni värisuunnitteluohjelmaa avuksi moneen kertaan. Siinä voi valmiin kohdekuviin kokeilla valitsemiaan värejä.

Soitin myös Tikkurilan maalilinjalle ja kyselin, mitkä maalit sopivat mihinkin huoneeseen. Päädyimme makkareihin  ja olohuoneeseen ottamaan uudistuneen Harmony-maalin, joka on täyshimmeä. Tällä olemme maalanneet monta kertaa aiemminkin ja rakastan sametinhimmeää lopputulosta. Nyt maalilla on vielä aiempaa parempi pesun- ja hankauksen kesto eikä maalin pintaan tartu sormenjälkiä.

Olohuone ennen ja jälkeen

Eteiseen suosittelivat maalilinjalta puolihimmeää Luja20 maalia, joka on hiukan kestävämpi erikoisakrylaattimaali. Se sisältää myös homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa. Eteiseen tulee kuitenkin laitettua kosteita talvitakkeja roikkumaan. Luja 20 sopii sellaisiin paikkoihin, joissa maalilta vaaditaan erityistä kestävyyttä. Eteiseen valikoitui kaikista tummin sävy Basaltti  (N499).

Loppujen lopuksi olen ihan hurjan tyytyväinen kaikkiin valitsemiimme väreihin. Olohuoneen Piazza (Y487) on ylellinen, raikas ja kodikas samaan aikaan. Se on myös varsinainen kameleontti ja saattaa jossain kohtaa päivää näyttää viileän vihertävältä harmaalta ja iltapäivällä puolestaan lämpimältä ja lempeältä beigeltä. Se on kuin sellainen täydellisen sävyinen trenssi, mikä saa kaikki muutkin vaatteet näyttämään vähän laadukkaammilta. Ja tässä tilanteessa tietysti huonekalut.

Meidän makuuhuoneeseen puolestaan tuli Ajopuu (V484), joka on hitusen tummempi ja lämpimämpi kuin Piazza. Mielestäni makuuhuoneessa saa olla sellainen pehmoinen pesämäinen tunnelma, ja tämä sävy sopi siihen todella hyvin. Siitä tulee mieleen sellainen kuuma maitokahvi, joka on ihana mielleyhtymä heti ensimmäisenä aamulla silmiään availlessa. 

Makuuhuone ennen ja jälkeen

Tämänhetkisessä vauvanhuoneessa ja kenties meidän tulevaisuuden makuuhuoneessa ei ole lainkaan ikkunaa, joten sen takia seinien väriin piti kiinnittää erityisesti huomiota. Halusin värin olevan neutraali, rauhoittava ja sellainen missä uni tulisi hyvin. Ensimmäisenä mieleen tulikin tästä Shantung-väristä (V481) laventelipelto ja sen huumaava tuoksu.   Mikäpä rauhottaisi enemmän, kuin ihana spa-tunnelma? Tämä osoittautui ihan loistavaksi valinnaksi. Siinä on selkästi laventelin väriä, mutta sävy on kuitenkin harmoniassa meidän muiden seinien kanssa, eikä pomppaa liian räikeänä muusta ilmeestä.

koti remontointi
Kommentit (5)
  1. Hei, mistä tuo marmoripöytä on?

  2. Tosi ihania sävyjä! Mistä nuo makuuhuoneiden ovet on tilattu? Meillä olisi tarkoitus vaihtaa makuuhuoneeseen tuollainen tuplaovi, mutta oikean kokoista ovea on aika haastava löytää kohtuulliseen hintaan.

    1. Me tehtiin vanhoista komeron ovista noi tuplaovet. Jos haluaa tuollaisia vanhoja puisia ovia, niin Porvoossa on sellainen kun Porvoon vanha rautakauppa. Heillä on todella paljon eri ovia eri mitoituksilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *